۲۰ اسفند ۱۳۹۰، ۸:۴۰
کد خبر: 80031675
T T
۰ نفر

تهران- اين روزها كه 'جلال طالباني' رييس جمهوري عراق در آمريكا در بستر بيماري است، پس از 18 ماه تاخير، سرانجام جلد دوم و پاياني كتاب خاطرات و زندگي وي به چاپ سپرده شده تا در صورت عدم بروز مشكلات فني در يكهزار و 200 صفحه، همزمان با چاپ سه جلد اول، در نمايشگاه كتاب تهران، عرضه شود.

به گزارش ایرنا، این كتاب كه نوشته و تحقیق 'عرفان قانعی فرد' است، 'پس از 60 سال؛ زندگی و خاطرات جلال طالبانی' نام دارد و در پنج هزار و 500 نسخه چاپ خواهد شد.

جلد دوم خاطرات جلال طالبانی به تشریح رویدادهای سالهای 1967 تا 2005 می پردازد و نگارش مقدمه آن را جاناتان رندل عهده دار است. جاناتان رندل، نویسنده مشهور آمریكایی كه یكی از كتاب هایش با عنوان 'با این رسوایی چه بخشایشی' در ایران منتشر شده، در مقدمه ترجمه كردی و انگلیسی جلد دوم خاطرات طالبانی، این اثر را یكی از معتبرترین تحقیق‌های تاریخ معاصر كردستان نامیده است.

نماینده جلال طالبانی در تهران در 13 اردیبهشت 1389 به رسانه ها اعلام كرده بود كه جلد دوم از سری سه جلدی خاطرات وی تحت عنوان 'پس از 60 سال'، تابستان 1389 درسه هزار و 300 نسخه توسط نشرعلم عرضه خواهد شد اما بروز مشكلات فنی، عدم تكمیل مصاحبه های محقق این اثر و ویرایش دوباره مطالب آن، انتشارش را با تاخیر ناخواسته روبه رو كرد.

انتشار جلد اول این مجموعه با واكنشن های متعدد در كردستان عراق روبه رو شداما جاناتان رندل نویسنده و كردپژوه آمریكایی در مقدمه انگلیسی اثر، آن را مستندترین مرجع تاریخ معاصر كردستان دانسته و براین باور است كه مولف شیوه كاملا علمی و بیطرف اتخاذ كرده است.

جلال طالبانی رییس جمهوری عراق برای نمایشگاه بین‌المللی كتاب تهران در سال 1388 و همچنین روشنفكران و اهل قلم ایران پیام ویژه‌ای فرستاده و جلد اول كتاب خاطرات خود را به اهل فرهنگ و تاریخ این سرزمین تقدیم كرد.

قانعی فرد محقق این كتاب به ایرنا گفت: در جلد دوم بسیاری از نكات مهم تاریخ معاصر برای نخستین بار روایت شده كه از اهمیت خاصی در تاریخ شفاهی برخوردار است.

وی همچنین افزود: برخی از سخنان طالبانی ناقص مانده و امید است كه در فرصتی دیگر، رییس جمهوری عراق بتواند آن را تكمیل كند.

نویسنده كتاب خاطرات جلال طالبانی یادآورشد: جلد سومی از خاطرات طالبانی در كار نخواهد بود و آماده سازی ترجمه های كردی، عربی و انگلیسی این اثر، بسیار به طول انجامید كه امید است امسال در بیروت، مصر و آمریكا، منتشر شود و فاصله ای با انتشار نسخه فارسی آن بوجود نیاید

سیام**9129