'سپیده مشفقی' روز یكشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: بهترین روش كاهش تری گلیسیرید خون اجرای یك برنامه غذایی مناسب و از طرفی توجه ویژه به توصیه پزشك مربوطه است.
این كارشناس تغذیه افزود: تری گلیسیرید نوعی چربی موجود در بدن است و زمانی كه فردی میزان بیشتر از نیاز خود كالری دریافت كند این كالری اضافی به تری گلیسیرید تبدیل و در سلولهای چربی بدن ذخیره می شود.
وی با بیان اینكه مقدار طبیعی تری گلیسرید خون كمتر از 150میلی گرم در دسی لیتر است گفت: افزایش بیش از حد تری گلیسیرید خون باعث مسدود شدن سرخرگ ها شده و به پانكراس آسیب می رساند.
مشفقی عوامل افزایش دهنده تری گلیسیرید در افراد را شامل چاقی بعنوان یكی از مهمترین عامل، دیابت، مشكلات تیروئید، بیماری های كلیوی، ارث و ژنتیك ، مصرف زیاد مواد غذایی شیرین، پرچرب و نوشیدن الكل برشمرد.
وی مناسب ترین راهكار برای كاهش تری گلیسیرید را كاهش وزن، افزایش فعالیت بدنی، كاهش مصرف شیرینی، شكلات، قند و شكر، كیك ،آبنبات، آدامس و آبمیوه های مصنوعی ذكر كرد.
كارشناس تغذیه شبكه بهداشت و درمان شهرستان ری ادامه داد: استفاده از كربوهیدراتهای پیچیده نان و غلات سبوس دار، میوه، سبزیجات، حبوبات، لبنیات كم چرب، استفاده نكردن از چربی های اشباع و روغن های جامد، كره، مارگارین، چربی گوشت، خامه و سس مایونز، مصرف نكردن الكل و افزایش مصرف ماهی از دیگر راههای كاهش تری گلیسیرید است.
1417/688/
شهر ري - كارشناس تغذيه شبكه بهداشت و درمان شهرستان ري گفت: توجه نكردن به روش هاي درماني كاهش تري گليسيريد خون ، منجر به سكته قلبي خواهد شد.