۲۱ اسفند ۱۳۹۰، ۱۴:۱۰
کد خبر: 80034485
T T
۰ نفر

تهران -مدير كل دفتر گواهينامه ها و امور پزشكي سازمان هواپيمايي كشوري گفت: تشديد نظارت اين سازمان بر سلامت مسافران هوايي به منظور ارتقا سطح ايمني و حفظ سرمايه هاي هوانوردي صورت مي گيرد .

گزارش خبرنگار اقتصادی ایرنا به نقل از پایگاه اطلاع رسانی سازمان مذكور حاكی است ، محمد رضا بلبلی افزود: چارچوب جدیدی در نظام پزشكی هوایی ترسیم شده و براساس آن نظارت این سازمان بر سلامت مسافران و كادرپرواز تشدید خواهد شد .

وی تاكید كرد :نظارت در این بخش تاكنون به ابلاغ بخشنامه هایی در خصوص امر بهداشت و وجود داروهایی متناسب با نوع پرواز در هواپیما اكتفا می شد،اما از این پس ساماندهی نظام سلامت و بهداشت مسافران بخش هوایی و خدمه پرواز به صورت یكپارچه از سوی این سازمان پیگیری می شود.

بلبلی تصریح كرد: سلامت و بهداشت مسافران و خدمه پروازی از جمله دغدغه های سازمان هواپیمایی كشوری محسوب می شود .

وی اظهارداشت: شركت های هواپیمایی در صورت ارائه نظامنامه طی بازه زمانی تعیین شده شامل نوع و تعداد هواپیما، ساز و كار تهیه، نگهداری و ارائه غذا، نوع عملیات پروازی اعم از داخلی و خارجی در مسیرهای برد كوتاه، برد متوسط و برد بلند، همچنین كتابچه دستورالعمل لازم را دریافت خواهند كرد .

بلبلی اضافه كرد :كتابچه دستورالعمل مذكور نحوه نظارت توسط این شركت ها اعم از نحوه آموزش كاركنان به منظور استفاده صحیح از داروهای داخل پرواز، چگونگی كمیت و كیفیت جعبه كمك های اولیه همچنین نظام بهداشت را شامل می شود، و براساس آن تاییدیه های لازم را از سازمان هواپیمایی كشوری دریافت خواهند كرد.

وی گفت: مكانیزم های حمایتی برای خدمه پروازی و مسافران با نظارت بر آئین نامه ارزیابی پزشكی هوایی استخدامی كاركنان پروازی و غیر پروازی، دستورالعمل گزینش پزشكان معتمد، سرفصل های درسی فیزیولوژی هوایی و عوامل انسانی، سرفصل های درسی كمك های اولیه در پرواز، پزشكان هوایی شاغل در بخش پزشكی هوایی، معاینات پزشكی دوره ای كادر پرواز و مسافران به كار گرفته می شود.

به گفته ی این مقام مسئول ، فرایند سلامت كاركنان به ویژه كاركنان پروازی، فرایند ارزیابی بهداشت آب شرب و مواد غذایی، دستورالعمل تجهیزات پزشكی داخل هواپیما برابر مقررات ایكائو، دستورالعمل مبارزه با جوندگان و خزندگان و حشره زدایی و گندزدایی در هواپیما، دستورالعمل ایمن سازی كادر پروازی، دستورالعمل وضعیت اضطراری و اورژانس، دستورالعمل سمپاشی و بهداشت محیط، دستورالعمل كترینگ و مواد غذایی، ضوابط تایید مرخصی های استعلاجی كاركنان پروازی و برگشت به كار آنها به كار گرفته می شود.

وی از تصمیم سازمان هواپیمایی كشوری مبنی بر اخذ نظامنامه از سوی شركت ها، نظارت بر سلامت پرواز به صورت مستمر خبرداد و گفت : در بازتعریف وظایف واحد پزشكی سازمان هواپیمایی كشوری نیز كه در گذشته نظارت و معاینه افراد را برعهده داشت ،اكنون این وظایف به پزشكان معاینه كننده در خارج از سازمان واگذار شده و پزشكان سازمان بعنوان ارزیاب بر نظام بهداشت، سلامت هوایی و تغذیه كروی پرواز و مسافران همچنین نظارت بر اقدامات صورت گرفته توسط این پزشكان را برعهده خواهند داشت.

بلبلی گفت: وجود جعبه های اولیه و نوع داروهای موجود در پرواز، چگونگی نگهداری و نحوه استفاده از داروها همچنین چگونگی سرو غذا از تولید، توزیع و مصرف آن از جمله مواردی است كه توسط دفتر گواهینامه های این سازمان مورد بازرسی قرار می گیرد.

وی اضافه كرد: ایكائو بربرنامه آموزش كاركنان، نظارت بر كنترل و كیفی تولید و توزیع و مصرف تغذیه تاكید دارد كه برعهده این سازمان قرار دارد و در مقابل شركت ها نیز موظفند نظامنامه استفاده صحیح از موارد یادشده را به سازمان هواپیمایی كشوری برای اخذ تاییدیه ارائه كنند ، در صورت عدم ارائه نظامنامه و دستورالعمل مذكور با برخورد قانونی این سازمان مواجه خواهند شد.

بلبلی، تصریح كرد: با توجه به الزامی بودن وجود داروهای ضروری و تجهیزات پزشكی در هواپیماها ،مقرر است جعبه های دارویی در پروازهایی با بیش از یكصد نفر مسافر و طول پرواز بیش از دو ساعت وجود داشته باشد.

وی خاطرنشان كرد: سازمان هواپیمایی كشوری برای رسیدن به اهداف مورد نظر ایكائو با توجه به نقش حاكمیتی و نظارتی خود، به بازرسی های غیر منتظره و بررسی موضعی (spot chek) از تمامی بخشهای مورد نظر در بحث سلامت كروی پرواز و مسافران و با ارائه راهكارهای استاندارد مطابق مقررات بین المللی و شاخص های پزشكی مورد نظر ایكائو و وزارت بهداشت به صورت مستمر می پردازد.

مدیر كل دفتر گواهینامه ها و امور پزشكی سازمان هواپیمایی كشوری در پایان یادآورشد: واحد پزشكی دفتر گواهینامه و امور پزشكی سازمان هواپیمایی كشوری با شماره تلفن 61022144 آماده پاسخگویی به پیشنهادات شكایات و نقطه نظرات هموطنان است .

اقتصام** 1559
۰ نفر