۸ فروردین ۱۳۹۱، ۱۲:۴۸
کد خبر: 80052861
T T
۰ نفر

مسوول غرفه ايمان از استان قم در دومين نمايشگاه و جشنواره ملي بازي و اسباب بازي كودكان ديروز و امروز در گفت:كارشناسان مذهبي بايد شيوه‌هاي انتقال مفاهيم ديني و قرآني در بازي‌هاي كودكان امروز را گسترده‌تر كنند تا كودكان بتوانند از طريف بازي مفاهيم ديني را درك كنند.

حجت‌الاسلام 'سید شمس‌الدین موسی كاظم' در حاشیه این جشنواره افزود: كودكان امروز برای پر كردن اوقات فرغت بیشتر به سمت بازی های رایانه ای رفتند و باید از این فرصت استفاده كرد بازی‌های رایانه‌ای را طراحی كرد كه محتوای آن دینی باشد.

وی اظهار داشت: یكی از بحث‌هایی كه در دنیای امروز مطرح است، مطالعات بازی‌های رایانه‌یی وویدئویی است كه تقریبا بخشی مهمی ‌از اوقات فراغت كودكان و نوجوانان را به خود اختصاص داد است بر این اساس باید نگذاریم در این بازی‌های افكار غیرمذهبی در ذهن كودكان گنجانده شود.

حجت الاسلام كاظم گفت: بیان واژه‌های مذهبی به زبان ساده و قابل فهم به كودكان از طریق بازی باعث خواهد شد كودكان به انجام فرایض دینی ‌ترغیب‌تر شوند.

وی تاكید كرد: باید از طریق طراحی بازی‌های جالب و جذاب، مباحث قرآنی و دینی را برای كودكان نهادینه كنیم.

این مسوول درباره غرفه ایمان با محوریت جمله‌سازی گفت: در این غرفه كودكان با كلمات قرآنی و اخلاقی با مشاركت پدر و مادر یك جمله می‌سازند و برای كودكان مفهوم جمله تشریح می‌شود تا در ذهنش بماند و این یك شیوه برای ایجاد انگیزه در كودك برای آموختن مباحث قرآنی و دینی است.

كاظم ادامه داد: از این طریق به طور غیرمستقیم مفاهیم اخلاقی و قرآنی را به كودكان آموزش می‌دهیم تا كودك احساس نكند كه به او در آموزش امر و نهی می شود.

وی بیان كرد: انتقال مفاهیم دینی در بازی‌ كودكان امروز كمتر دیده می‌شود و كارشناسان مذهبی تازه وارد مباحث انتقال مفاهیم دینی و مذهبی در بازی كودكان شدند كه شروع آن خوب بوده است.

كاظم اظهار كرد: بسیاری از بازی‌های فكری را می‌توان با مباحث قرآنی و اخلاقی تلفیق كرد كه می‌توان به بازی‌های مارپله و پازل اشاره كرد.

مسوول غرفه ایمان تصریح كرد: در انتقال مفاهیم دینی و مذهبی در بازی‌های كودكان غفلت شده است و به این موضوع از طریق برگزاری این نوع جشنواره‌ها باید به صورت اساسی و پایه‌ای پرداخته شود.

وی اضافه كرد: مفاهیم قرآنی و مذهبی باید از همان كودكی با شیوه های درست انتقال یابد وتاثیر شروع این كار در بزرگسالی بسیار كم است.

كاظم افزود: كودك خیلی از مباحث اخلاقی و قرآنی را از بازی‌های خود یاد می گیرد و خیلی راحت‌تر می تواند آن را بپذیرد.

وی ادامه داد: حتی از طریق بازی‌های كامپیوتری كه كودكان بیشتر به این سمت كشیده شده‌اند می توان مفاهیم قرآنی را با موفقیت انتقال داد و نباید بگذاریم كودكان سرگرم بازی‌های كامپیوتری كه با افكار فرهنگ غیراسلامی طراحی شده‌اند شوند.

كاظم افزود: در برگزاری این نوع جشنواره‌ها باید دقت كنیم به ترویج فرهنگ بازی‌های بپردازیم كه فرهنگ غرب در آن‌ها نفوذ پیدا نكرده است.

وی تصریح كرد: متاسفانه در برخی مواقع پدر و مادران هم در نوع انتخاب اسباب بازی‌ها برای كودكان دقت نمی‌كنند، از جمله انتخاب عروسك‌ها مشاهد می‌شود این عروسك با افكار خاصی طراحی شده است و ما غفلت كردیم و شخصیت این عروسك غربی الگوی شخصیت كودك در زمینه پوشش و غیره شده است.

كاظم اضافه كرد: خانواده‌ها از برگزاری این نوع جشنواره‌ها استقبال می‌كنند چراكه خانواده‌ها نیاز دارند تا بهتر با اسباب بازی‌ها و تاثیرات آن بر رشد كودك آشنا شوند.

وی ادامه داد: بازی بچه‌های امروز قدرت خیال‌پردازی كودكان را تقویت می‌كند اما كودك نمی‌تواند این انرژی را تخلیه كند و این یك آسیب مهمی است كه خانواده‌ها باید به آن توجه كنند.

كاظم افزود: نوع بازی‌های امروز به گونه‌ای است كه كودك در منزل تنها می‌ماند و نمی‌تواند با حضور در بیرون از فضای شاد برخوردار باشد و این موضوع تاثیر منفی در رشد شخصیت كودك دارد.

7389/ 1644