'امیر بازرگان' روز جمعه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا ،افزود: در زمان حاضر، هشت شركت و واحد تولید و فرآوری بذر در بخش غیر دولتی در استان زنجان فعال بوده و سازمان جهاد كشاورزی را در تحقق اهداف نظام جمهوری اسلامی یاری می نماید.
وی، میزان بذورگندم تكثیر و تدارك دیده شده مورد نیاز برای كشت در سال جاری زراعی را 10 هزار و 592 تن ذكر كرد و یاداور شد: از میزان بذر استان زنجان یك هزار و 977 تن مربوط به كشت گندم آبی و 8 هزار و 592 تن به زراعت دیم تعلق دارد.
بازرگان،نحوه طبقه بندی بذور را بر اساس خلوص ژنتیكی بدین نحو بیان كرد: بذور گندم به لحاظ خلوص ژنتیكی به سه دسته تقسیم می شود كه به ترتیب از خالص به ناخالص شامل بذور پرورشی 3،بذور مادری و بذور گواهی شده می باشد.
وی،به نحوه فرآوری و توزیع بذور گندم استان زنجان اشاره و تصریح كرد:بذور گندم از تكثیر كنندگان معتبرتوسط شركت های تولید و فرآوری بذر خریداری شده و پس ازفرآوری،بوجاری و ضدعفونی شده در اختیار زارعین قرار می گیرد.
كارشناس مسئول بذر استان زنجان،به اهداف سازمان جهاد كشاورزی این استان در زمینه تولید و توزیع بذور گندم اشاره كرد و یادآورشد: افزایش خلوص فیزیكی و پتانسیل های ژنتیكی بذور گندم و افزایش كارایی بذر آنها 'به مفهوم غنی سازی بذور توسط كودها و سموم' از مهمترین اهداف سازمان جهاد كشاورزی استان می باشد.
وی همچنین توزیع مناسب بذور در بین كشاورزان و ساماندهی بخش خصوصی در جهت تولید و صادرات به سایر استانها را از مهمترین اهداف سازمان جهاد كشاورزی استان زنجان در بحث تولید وتوزیع بذور گندم ذكر كرد.
8155/522
افزايش توليد بذر با افزايش مشاركت بخش خصوصي امكان پذير مي باشد
۱۸ فروردین ۱۳۹۱، ۹:۳۳
کد خبر:
80063534
زنجان-كارشناس مسئول بذر استان زنجان با اشاره به نامگذاري امسال بنام سال 'توليد ملي و حمايت از كار و سرمايه ايراني'،گفت: افزايش توليد بذر و پايداري آن با كاهش تصدي گري دولت و افزايش مشاركت بخش خصوصي امكان پذير مي باشد.