دبیر علمی این كنگره روز دوشنبه در این زمینه به ایرنا گفت : این كنگره با مشاركت 16 سازمان دولتی و با حضور كارشناسان داخلی و خارجی در مشهد برپا می شود.
دكتر سعید زیبایی محورهای اصلی این كنگره علمی ، كاربردی را در 9 زمینه از جمله مطالعات اقتصادی ، اجتماعی ، فرهنگی ، جغرافیایی ، امنیتی ، ورزشی و اكوتوریسم شتر ، شترداری سنتی و مشاركت مردمی، دانش بومی، مرتع ، محیط زیست و منابع طبیعی همچنین توسعه شترداری نیمه صنعتی ، اقتصادی كردن شترداری ، محصولات ، بازاریابی ،سرمایه گذاری و ساماندهی قوانین عنوان كرد.
به گفته وی، شترداری نوین، تغذیه، تولید مثل و اصلاح نژاد، فرآورده های شتر و استفاده از آنها در علوم مختلف، شتر در دین، ادبیات و دیرینه شناسی، تحقیقات علوم پایه و پزشكی، بهداشت، پیشگیری و بیماری های شتر ، واكسن، ایمونولوژی، فرآورده های بیولوژیك و بیوتروریسم از دیگر محورهای این همایش است.
وی توضیح داد : روند روزافزون نیاز به پروتئین با منشاء دامی سبب رشد سریع دامپروری در جهان شده و در این عرصه شتر با ویژگی های منحصر به فرد و توان تطبیق با اكوسیستم های سخت ، ضریب تبدیل به بالا، اصلاح و احیا مراتع، تولید فرآورده هایی كه بلحاظ اقتصادی و خصوصیات بیولوژیكی و درمانی جایگاه ویژه ای دارد، بسیار شاخص است.
وی اظهار داشت : شتر متعادل كننده رابطه دام با مرتع است و با توان سازگاری با شرایط سخت نه تنها اثرات سوء زیست محیطی ندارد بلكه سبب تبدیل گیاهان با ارزش غذایی كم به فرآورده بسیار با ارزش می شود و این محصولات ارگانیك بوده و در برخی موارد رویكرد دارویی دارد.
وی با بیان اینكه یك سوم وسعت كشور ما بیابانی و كویری است ، افزود : در واقع فقر پوشش گیاهی و بارش های ناكافی موجب شده تا جز شتر قدرت زیست در برخی از این مناطق را ندارد.
وی با اشاره به اهمیت بیش از پیش شتر در این شرایط بعنوان ضرورت امروز و فردای كشور ،این كنگره برپا شده است.
2713/659
مشهد _ نخستين كنگره ملي شتر در روزهاي 29 و 30 فروردين ماه در مشهد برگزار مي شود.