به گزارش ایرنا، در حالی كه امسال بهار زودتر و در اواسط اسفندماه به میهمانی باغات استان یزد آمد، سرما این میزبانی را تاب نیاورد و بزم گل و شكوفه و شاخسار را برهم ریخت.
امسال سرما به ستیز درختان استان یزد آمد و شكوفه های زیبای درختان را یك به یك از بین برد.
در اثر سرما كه از نخستین روزهای بهار بر آسمان شهرهای استان سایه افكند، خسارات بسیار زیادی به بخش كشاورزی و دامداری وارد شد و در نیمه ی فروردین نیز بارش شدید باران، تگرگ، جاری شدن سیل و وزش توفان شن بر حجم این خسارات افزود.
مسوولان جهاد كشاورزی شهرستانهای مختلف استان، ارقام میلیاردی از آسیب وارد شده به باغات و اراضی كشاورزی اعلام می كنند و حجم خسارات سبب نگرانی مردم و مسوولان شده است.
در حالی كه بحران ناشی از سرمازدگی شدید و خشكسالی سالهای گذشته و اثرات آن هنوز باقی است باردیگر شاهد سرمازدگی حجم انبوه محصولات باغی و كشاورزی در بهار امسال بودیم.
در همین راستا، مدیر جهاد كشاورزی شهرستان ابركوه گفت: سوز و سرمای اول بهار بیش از240میلیارد ریال به بخش كشاورزی ابركوه خسارت وارد كرده است.
'محمدعلی حاتمی زاده' افزود: سرمای ناگهانی روزهای 29 اسفند تا دوم فروردین ماه سالجاری با حداقل منفی 7 و 4/2 درجه زیرصفر در ابركوه،بیش از90 درصد به باغات میوه و گندم خسارت زد.
وی گفت:در مجموع به بیش از یكهزار و300 هكتار از باغات زردآلو، گوجه سبز، انار، محصولات گلخانه ای و یكهزارو300 كلنی زنبور عسل در این شهرستان خسارت وارد شد.
مدیر جهاد كشاورزی ابركوه، میزان خسارات در منطقه را شامل یكهزار هكتار محصول زردآلو و گوجه به میزان 15هزارتن و به ارزش20 میلیارد تومان،300هكتار باغ انار به میزان سه هزار تن و به ارزش 5/3میلیارد تومان،10هزار متر مربع محصول گلخانه ای به میزان200 تن و به ارزش 150میلیون تومان و130میلیون تومان به یكهزارو300كلنی زنبورعسل اعلام كرد.
حاتمی زاده تصریح كرد: برودت هوا و توفان شدید در همین مدت در خسارات وارده به بخش كشاورزی تاثیر بسیاری داشته است.
وی با بیان اینكه درآمد نزدیك به 85 درصد مردم این شهرستان از بخش كشاورزی تامین می شود، تاكید كرد: مسئولان باید با برنامه ریزی دقیق برای جبران بخشی از خسارت وارده به بخش كشاورزی شهرستان محروم ابركوه اقدام كنند.
شهرستان ابركوه دارای 27هزار هكتار اراضی سطح زیر كشت محصولات زراعی وباغی و آیش است.
مدیر جهاد كشاورزی تفت نیز گفت: سرمازدگی بهاره 199هزار و 480 میلیون ریال به باغات این شهرستان خسارت زدده است.
'محمدرضا زارع' افزود: كاهش شدید دما در روزهای پایانی سال و اوایل بهار امسال موجب وارد شدن این خسارت به محصولات بادام، گردو، پسته و درختان سیاه ریشه شد.
وی با بیان اینكه سطح باغات این شهرستان 18هزار هكتار است، افزود:بر اثر سرمازدگی به هشت هزارو380 هكتار از باغات تا 60 درصد خسارت وارد شد.
مدیر جهادكشاورزی تفت با اشاره به اینكه این سرمازدگی درپی خشكسالی مكرر سالهای گذشته موجب زیان فراوان بخش كشاورزی این شهرستان شده است، خواستار بررسی موضوع و تخصیص اعتبارات برای جبران آن شد.
شهرستان تفت دارای 23 هزار هكتاراراضی باغی و زراعی است.
به گفته رییس جهاد كشاورزی شهرستان مهریز نیز بدلیل سرمازدگی بیش از 310 میلیارد ریال به محصولات باغی و زراعی این شهرستان زیان وارد شده است.
'محمدحسین حكیمی' افزود:سرمای امسال حدود310 میلیارد ریال به محصولات باغی مهریز خسارت زد كه میزان خسارت وارد شده به سطح درختان میوه بطور متوسط بین 20 الی 50 درصد است.
رییس جهاد كشاورزی مهریز اضافه كرد: كاهش شدید دما در ابتدای فصل بهار باعث خسارت دیدن محصولات باغی بخصوص درختان انار، بادام ، آلوچه ، زردآلو و پسته و همچنین زعفران و گندم و جو گردید.
حكیمی خاطرنشان كرد: شهرستان مهریز دارای17 هزارو500 هكتار سطح اراضی كشاوری است كه از این میزان10 هكتار آن را سطخ باغات منطقه تشكیل می دهد.
رئیس جهاد كشاورزی بهاباد هم خبر داد: سرمای بهاره 70 تا 80 درصد باغات و مزارع این شهرستان را دچار خسارت كرده است.
'علی اكبر رحمتیان' گفت: بهاباد دارای 9 هزار هكتار اراضی كشاورزی و باغی است و خشكسالی10 سال گذشته و سرمای شدید اوایل بهار امسال باعث مضاعف شدن خسارت باغات و مزارع گندم این شهرستان شد.
رحمتیان گفت: مزارع گندم 50 درصد، درختان بادام، گردو و زردالو60 تا 70 درصد، درختان انگور30 درصد و سایر محصولات تا40 درصد دچار سرمازدگی شده است.
رئیس جهاد كشاورزی بهاباد یادآور شد: با توجه به خشكسالی های گذشته و سرمازدگی امسال 70 درصد در سالجاری كاهش محصول خواهیم داشت.
رحمتیان اظهارداشت: دو هزار و200 هكتار از باغات این شهرستان به درختان پسته اختصاص دارد كه با توجه به آغاز گلدهی این محصول، درختان پسته نیز دچار سرمازدگی شدید شده است.
وی میزان كل خسارت وارد شده به بخش كشاورزی بهاباد را در مرحله اول یك و نیم میلیارد تومان اعلام كرد.
معاون جهاد كشاورزی اردكان هم اعلام كرد: سرمای بهاره سالجاری 144 میلیارد ریال به كشاورزان اردكان زیان وارد كرده است.
'مصطفی میراب زاده' افزود:در اثر سرمای بهاره بین 35 تا 70 درصد از باغات پسته، انار، بادام، زردآلو و سیاه ریشه این شهرستان دچار خسارت گردید.
وی اضافه كرد:از هشت هزار هكتار باغ پسته دوهزار و400 هكتار، از900 هكتار باغ انار600 هكتار و از یكصد هكتار باغ بادام و زردآلو 70 هكتار آن دچار خسارت شد.
به گفته معاون جهاد كشاورزی اردكان، از 10 هزار هكتار باغات این شهرستان حدود سه هزار هكتار آن دچار خسارت شده است.
استان یزد در زمینه كشاورزی و باغداری محصولات راهبردی رتبه های نخست جدول تولید كشور را به خود اختصاص داده است كه از آن جمله می توان به پسته، انار، زعفران، محصولات گلخانه ای و غیره اشاره كرد.
بر اساس آمار، استان یزد در زمینه تولید پسته و زعفران رتبه دوم،انار رتبه پنجم و محصولات گلخانه ای رتبه چهارم كشور را دارد و طبعا' خسارت به هر یك از این بخشها، ركود تولید محصولات كشاورزی را در مجموعه كشور سبب می شود.
در این میان، وضعیت پسته بدلیل موقعیت ویژه آن در عرصه صادرات بیش از سایر محصولات موجب نگرانی است.ك/4
651/1968
يزد - در حالي كه باغات و درختان بخصوص درختان بادام به شكوفه نشسته بودند، سرما از راه رسيد و همه شكوفه ها را پژمرده و نابود كرد.