به گزارش ایرنا به نقل از پایگاه اطلاع رسانی این دانشگاه، دكتر 'جمشید ربانی' اظهار داشت: توزیع این تعداد مسواك در راستای ترویج فرهنگ بهداشت دهان و دندان و شروع آن از سنین بسیار پایین و همزمان با رویش نخستین دندان های شیری است.
وی گفت: شاخص وضعیت بهداشتی دندان ها یا میانگین تعداد دندانهای پوسیده كودكان 12 ساله استان 27/2 و این شاخص در كودكان شش ساله 17/4 است.
به گفته وی، پوسیدگی دندان عمده ترین مشكل بهداشتی دهان و دندان است كه ناراحتی لثه بویژه در كودكان و نوجوانان پس از آن شایع ترین مشكلی است كه باید برای پیشگیری از آن برنامه ریزی كرد.
دكتر ربانی افزود: به منظور افزایش سلامت دندان ها، رعایت بهداشت، مسواك زدن بعد از هر وعده غذایی و استفاده از مسواك و نخ دندان پیش از خواب، مراجعه هر شش ماه یكبار برای بزرگسالان با وضعیت بهداشتی مساعد و هر سه ماه یكبار برای كودكان به دندانپزشك توصیه می شود.
وی گفت: كودكان و نوجوانان باید از رژیم غذایی مناسب پیروی و مصرف شیرینی، شكلات و آب نبات را محدود كنند و در میان وعده های خود نیز از پنیر، بادام زمینی و سبزی و میوه كه خاصیت قلیایی دارد و موجب كاهش پی.اچ اسیدی پلاك های میكروبی می شود، استفاده كنند.
مدیرگروه دهان و دندان دانشگاه علوم پزشكی خراسان شمالی همچنین از اعزام چهار گروه دندانپزشكی به مناطق محروم این استان در هفته سلامت خبر داد و افزود: این گروه ها در مناطق 'گیفان، گریوان، بدرانلو و كالیمانی' مستقر و خدمات پیشگیری و درمان دندانپزشكی را ارایه دادند.
وی گفت: ارایه خدمات پیشگیری شامل 'فیشورسیلنت' یا پوشش شیارهای عمیق دندانی، فلورایدتراپی و آموزش بهداشت است و خدمات درمانی ترمیم و جرم گیری را شامل می شود. ك/1
623/626
بجنورد - مديرگروه بهداشت دهان و دندان دانشگاه علوم پزشكي خراسان شمالي از توزيع 50 هزار عدد مسواك انگشتي بين كودكان روستايي اين استان خبر داد.