'كریم خضری'، روز یكشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: گونه كمیاب این سمندر، از تنوع زیستگاهی و پراكنش مطلوبی در سردشت برخوردار بوده و در مناطق مختلفی نظیر آبشار 'رزگه' در حد فاصل سردشت و منطقه 'آلان' مورد توجه اكوتوریست ها و گردشگران محلی و غیر بومی است.
وی اضافه كرد: خشكسالی های اخیر، آلودگی و استفاده بی رویه كشاورزان از آب رودخانه ها، ورود فاضلاب های خام روستایی به زیستگاه سمندر كردستانی باعث فرسایش خاك شده و حیات این گونه جانوری را به خطر انداخت.
رییس اداره حفاظت محیط زیست سردشت گفت: چشمه های منطقه 'سنجوه' آلان، منطقه دره 'باسكد'، آبشار 'شلماشی' و 'نیزه' در منطقه حفاظت شده جنگلی 'میرآباد' از زیستگاه های اصلی این گونه دوزیست جانوری است.
خضری با اشاره به ضرورت حفاظت از این گونه نادر جانوری افزود: توسعه و حفاظت از زیستگاه ها و انجام كار دقیق پژوهشی در حفظ این میراث طبیعی كشور نقش بسزایی دارد.
تنها سه گونه سمندر از خانواده سمندریان در ایران وجود دارد كه شامل گونه های سمندر آذربایجانی، سمندر لرستانی و سمندر كردستانی است.
در زمان حاضر سمندر كردستانی با زمینه سیاه و خال های زردرنگ، جزو گونه های در خطر انقراض و در فهرست سرخ گونه های در حال انقراض طبقه بندی می شود.
این جانور در جویبارهای كوهستان در ارتفاعات یك هزار و 300 تا یك هزار و 400 متری با پوشش گیاهی مناسب زیست كرده و در اوایل صبح یا شب در نزدیكی این جویبارها از آب خارج می شود.
زندگی خشكی برای این گونه جانوری ناشناخته است.
7506/س.ج/645
سردشت، مهاباد - رييس اداره حفاظت محيط زيست سردشت گفت: گونه جانوري سمندر كردستاني اين شهرستان در خطر انقراض قرار دارد.