به گزارش خبرنگار اجتماعی ایرنا، حضرت فاطمه زهرا (س ) مدافع سختكوش ولایت و امامت ، یگانه هم شان و همسنگ امام علی و پرورش دهنده فریادگران حقانیت عاشورا بود.
در قرآن كریم آیات متعددی در بیان شأن و مقام حضرتش نازل گردیده كه از آن جمله میتوان به آیات آغازین سوره دهر، سوره كوثر، آیه اعطای حق ذی القربی اشاره كرد كه خود تأكیدی بر مقام عمیق آن حضرت نزد خداوند است.
نام مبارك آن حضرت، فاطمه (علیها السلام) است و برای ایشان القاب و صفات متعددی همچون زهرا، صدیقه، طاهره، مباركه، بتول، راضیه، مرضیه، نیز ذكر شده است.
فاطمه، در لغت به معنی بریده شده و جدا شده میباشد و علت این نامگذاری بر طبق احادیث نبوی، آنست كه: پیروان فاطمه (علیها السلام) به سبب او از آتش دوزخ بریده، جدا شده و بركنارند.
زهرا به معنای درخشنده است و از امام ششم، امام صادق (علیه السلام) روایت شده است كه: 'چون دخت پیامبر در محرابش میایستاد (مشغول عبادت میشد)، نورش برای اهل آسمان میدرخشید؛ همانطور كه نور ستارگان برای اهل زمین میدرخشد.'
صدّیقه به معنی كسی است كه به جز راستی چیزی از او صادر نمی شود. طاهره به معنای پاك و پاكیزه، مباركه به معنای با خیر و بركت، بتول به معنای بریده و دور از ناپاكی، راضیه به معنای راضی به قضا و قدر الهی و مرضیه یعنی مورد رضایت الهی.
كنیههای فاطمه (علیها السلام) نیز عبارتند از ام الحسین، ام الحسن، ام الائمه، ام ابیها و...
فاطمه (علیها السلام) در سال پنجم پس از بعثت(2) و در روز 20 جمادی الثانی در مكه به دنیا آمد.
سراسر زندگانی صدیقه طاهره (علیها السلام)، مملو از مكارم اخلاق و رفتارهای نمونه و انسانی است.
حضرت فاطمه(س) تنها یك تفكر یا تصور یك حقیقت حیاتبخش نیست، بلكه تجسمی عینی وزنده از بركت خداوند بر انسان است.
فاطمه زهرا (علیها السلام)در نزد شیعیان اگر چه امام نیست، اما مقام و منزلت او در نزد خداوند و در بین مسلمانان به خصوص شیعیان، نه تنها كمتر از سایر ائمه نیست، بلكه آن حضرت همتای امیر المؤمنین و دارای منزلتی عظیمتر از سایر ائمه طاهرین (علیهم السلام) میباشد.
اگر بخواهیم مقام علمی فاطمه (علیها السلام) را درك كنیم و به گوشهای از آن پی ببریم، شایسته است به گفتار او در خطبه فدكیه بنگریم؛ چه آنجا كه استوارترین جملات را در توحید ذات اقدس ربوبی بر زبان جاری میكند، یا آن هنگام كه معرفت و بینش خود را نسبت به رسول اكرم آشكار میسازد و یا در مجالی كه در آن خطبه، امامت را شرح مختصری میدهد. جای جای این خطبه و احتجاجات این بانوی بزرگوار به قرآن كریم و بیان علت تشریع احكام، خود سندی محكم بر اقیانوس بیكران علم اوست كه متصل به مجرای وحی است (قسمتی از این خطبه در فراز آخر مقاله خواهد آمد). از دیگر شواهدی كه به آن وسیله میتوان گوشهای از علو مقام فاطمه (علیها السلام) را درك نمود، مراجعه زنان و یا حتی مردان مدینه در مسائل دینی و اعتقادی به آن بزرگوار میباشد كه در فرازهای گوناگون تاریخ نقل شده است. همچنین استدلالهای عمیق فقهی فاطمه (علیها السلام) در جریان فدك به روشنی بر احاطه فاطمه (علیها السلام) بر سراسر قرآن كریم و شرایع اسلامی دلالت مینماید.
شهادت حضرت زهرا ( س) :
روز سوم جمادی الثانی سال یازدهم هجری فاطمه (علیها السلام) آب طلب نموده و بوسیله آن بدن مطهر خویش را شستشو داد و غسل نمود. سپس جامهای نو پوشید و در بستر خوابید و پارچهای سفید به روی خود كشید؛ چیزی نگذشت كه دخت پیامبر، بر اثر حوادث ناشی از هجوم به خانه ایشان، دنیا را ترك نموده و به شهادت رسید؛ در حالیكه از عمر مباركش بنا بر مشهور، 18 سال بیشتر نمیگذشت و بنا بر مشهور تنها 95 روز پس از رسول خدا در این دنیا زندگی نمود.
فاطمه (علیها السلام) در حالی از این دنیا سفر نمود كه بنا بر گفته معتبرترین كتب در نزد اهل تسنن و همچنین برترین كتب شیعیان، از ابابكر و عمر خشمگین بود و در اواخر عمر هرگز با آنان سخن نگفت.
امروزه پس از گذشت سالیان متمادی همچنان مزار سرور بانوان جهان مخفی است و كسی از محل آن آگاه نیست. مسلمانان و بخصوص شیعیان در انتظار ظهور امام مهدی (عجل الله تعالی فرجه الشریف) بزرگترین منجی الهی و یازدهمین فرزند از نسل فاطمه (علیها السلام) در میان ائمه میباشند تا او مزار مخفی شده مادر خویش را بر جهانیان آشكار سازد و به ظلم و بی عدالتی در سراسر گیتی، پایان دهد.
امروز به مناسبت شهادت این بانوی بزرگ اسلام آیین های مختلفی در جای جای ایران اسلامی به ویژه در تهران از سوی ارادتمندان به آن حضرت و علاقمندان به خاندان عصمت و طهارت برگزار می شود.
این آیین ها در تهران علاوه بر مساجد ، تكایا و امامزاده ها ،در میادین هفتم تیر، ولی عصر ( عج) ، منیریه ، فاطمی ، صادقیه و دیگر مراكز اصلی شهر برگزار می شود و قرار است در میدان دوم صادقیه پس از اجرای آیین های عزادای
توسط هیئات مذهبی غرب تهران آیت الله سید احمد خاتمی نیز سخنرانی كند .
اجتمام**9105** 1568
ايران اسلامي در سالروز شهادت بانوي بزرگ اسلام غرق در ماتم است
۶ اردیبهشت ۱۳۹۱، ۱۱:۲۴
کد خبر:
80096410
تهران - ايران اسلامي در سالروزشهادت بي بي دو عالم حضرت فاطمه زهرا(س) غرق در ماتم و عزا است و به همين مناسبت در اكثر مساجد ، حسينيه ها و تكايا عاشقان اهل بيت عصمت و طهارت براي مظلوميت اين بانوي مظلوم اشك بر گونه جاري مي كنند.