به گزارش روز پنج شنبه ایرنا ، 'كامران اژدری'با اشاره به اینكه این طرح تاكنون 35 درصد پیشرفت فیزیكی دارد، گفت: تصفیه خانه این طرح در صورت تامین اعتبار تا پایان امسال وارد مدار می شود.
وی افزود: این طرح كه با هدف محرومیتزدایی و تامین آب آشامیدنی مردم شادگان و روستاهای اطراف آن در حال انجام است، از طریق برداشت آب رودخانه كارون توسط آبگیر تاسیسات دارخوین واقع در محل سه راهی دارخوین و پس از انجام مراحل تصفیه، توسط ایستگاه پمپاژ پرفشار و خط انتقال 40 اینچ (یك هزار میلیمتر) به شهر و روستاهای شادگان منتهی شده و آب تمام منطقه از این طریق تامین میشود.
اژدری توسعه تصفیه خانه دارخوین به ظرفیت 135 هزار متر مكعب در شبانه روز كه شامل احداث مخازن ذخیره 10 هزار متر مكعبی، ساختمان فیلترهای ثقلی، ایستگاه پمپاژ، سیستم تزریق مواد شیمیایی و كلرزنی و سوله تعمیرگاه می شود را از جمله اقداماتی برشمرد كه اكنون با 70 درصد پیشرفت فیزیكی در حال اجراست.
مجری طرح آبرسانی شادگان ادامه داد: آب تصفیه شده در این تصفیه خانه توسط یك رشته خط انتقال 40 اینچ به مخازن ذخیره در كیلومتر 20 این خط منتقل و سپس از این محل توسط ایستگاه پمپاژ در حال توسعه به تمامی مصرف كننده ها توزیع می شود .
وی گفت: خط انتقال 40 اینچ یك سازه آب بر قدیمی با طول عمر 45 سال می باشد كه یكی از مقاصد این طرح تعمیرات دوره ای و بهنگام این خط انتقال بوده است.
اژدری با اشاره به پراكندگی زیاد روستاهای حومه شادگان در مجاورت خط انتقال 40 اینچ، كه برداشت آب به صورت موضعی و همراه با افت شدید را برای شبكه آبرسانی به دنبال داشته است تصریح كرد: به همین منظور تا قبل از تكمیل تصفیه خانه دارخوین و احداث خط انتقال 48 اینچ اقدام به احداث كانكشن های محلی در نقاط كلیدی و مهم برای توزیع یكنواخت و كنترل میزان آب مصرفی در این نقاط نمودیم.
مجری طرح آبرسانی شادگان افزود: این كانكشنها در شش نقطه شامل رگبه و صراخیه، خنافره، شهری، آبشار بوزی، آلبو حصار و دارخوین احداث و تمامی مراحل تصفیه و كلرزنی در این ایستگاهها به صورت موضعی انجام می شود.
وی همچنین اضافه كرد: در این طرح برای نخستین بار در كشور به جای استفاده از مخازن بتنی از مخازن كامپوزیتی با پوشش داخلی 'ژئوممبراین' به منظور ذخیره آب استفاده شده كه تاثیر بسزایی در پیشرفت فناوری ساخت اینگونه مخازن خواهد داشت.
اژدری، اعتبار هزینه شده در این طرح را تا پایان سال 1390 حدود 310 میلیارد ریال عنوان كرد و افزود: برای تكمیل كل طرح به رقمی بالغ بر 750 میلیارد ریال اعتبار نیاز است.
طرح آبرسانی شادگان در 60 كیلومتری جنوب اهواز به همت معاونت آبرسانی سازمان آب و برق خوزستان در حال اجراست.ك/2 646
اهواز- مجري طرح آبرساني شادگان گفت: با تكميل و بهره برداري از طرح آبرساني شادگان توسط سازمان آب و برق خوزستان، 129 روستا و شهر شادگان با جمعيتي افزون بر 215 هزار و 945 نفر از آب آشاميدني پايدار بهره مند مي شوند.