۱۶ اردیبهشت ۱۳۹۱، ۱۰:۰۶
کد خبر: 80113761
T T
۰ نفر

اولاند-ساركوزي، تقابل فرانسه و اروپا؟

۱۶ اردیبهشت ۱۳۹۱، ۱۰:۰۶
کد خبر: 80113761
اولاند-ساركوزي، تقابل فرانسه و اروپا؟

گروه پژوهش هاي خبري - روز گذشته رقابت هاي نفس گير انتخاباتي بين دو نامزد رياست جمهوري فرانسه بالاخره پايان يافت و فردا يكشنبه 6 مي، مشخص خواهد شد كه دغدغه اصلي فرانسوي ها، فرانسه است يا اتحاديه اروپا؟

طی رقابت در دو دوره انتخابات، دو نامزد اصلی یعنی فرانسوا اولاند و نیكلا ساركوزی، با وعده های مختلف، فرانسوی ها را به مشاركت در انتخاباتی ترغیب كردند كه پیش تر، نظرسنجی ها از مشاركت اندك در آن خبر داده بودند. اما حضور 80 درصدی پای صندوق های رأی نشان داد، مردم فرانسه به تغییر وضع موجود هنوز امیدوارند.

رقابت ها در دور دوم شدت بیشتری یافت و علیرغم انتشار نتایج نظرسنجی مؤسسات مختلف مبنی بر پیش بودن اولاند از ساركوزی، آقای رئیس جمهور از قابل اعتماد نبودن این نظرسنجی ها گفت و پیش بینی نادرست آنان در دور اول مبنی بر عدم مشاركت در انتخابات را گوشزد كرد. او اعلام كرد كه برای پیروزی امید زیادی دارد.



**رئیس جمهوری و وعده های طلایی

-----------------------------------------

داستان انتخابات ریاست جمهوری در هر كشوری خالی از وعده و وعیدهای طلایی كاندیداها نیست؛ رقابت نامزدهای فرانسوی نیز برای متقاعد كردن فرانسوی های خسته از بحران اقتصادی نیز از این قاعده مستثنی نیست. اولاند و ساركوزی از روز اول می، رقابت های خود را برای دور دوم آغاز كردند و هر یك با تكرار وعده های خود، سعی در جذب آراء كسانی داشتند كه در دور اول، نامزدهای دیگر را برگزیده بودند.

روزنامه 'اِست رپوبلیكن'(Est Républicain) چاپ فرانسه در روز دوم رقابت ها(2 می)، مصاحبه خود با فرانسوا اولاند را پیرامون برنامه های انتخاباتی وی منتشر كرد. اولاند در سخنانش با تأكید بر اینكه 'مردم فرانسه، نقض وعده ها را تحمل نخواهند كرد'، گفت: تكرار دروغ ها هیچگاه موجب شكل گیری یك واقعیت نمی شود.

وی كه خود را برای مناظره تلویزیونی با ساركوزی آماده می كرد، با اشاره به این كه وی هنوز تا 5 روز دیگر رئیس جمهور است(!) گفت: باید یادآوری كنم كه نخستین تكلیف رئیس یك دولت، گفتن حقیقت به ملت فرانسه است نه تلاش برای فریب آنها. من خواهان پیروزی در 6 می هستم اما نه با دروغ.

اولاند همچنین به تشدید رقابت ها در دور دوم اشاره و خاطرنشان كرد: آقای رئیس جمهور عزم خود را برای كسب آراء جبهه ملی جزم كرده است. مشاجرات، توهین ها، انتشار كاریكاتورها و گاه دروغ ها در دور دوم رقابت ها شدت بیشتری یافت. گفته شد من از سوی 700 مسجد حمایت شدم و 'طارق رمضان' كه من هرگز او را ندیده ام از ستاد انتخاباتی من حمایت می كند.

این یحث ها نشان دهنده جو اسلامی تیزی در فرانسه است كه توسط راست های افراطی دامن زده می شود.

وی درباره القاب مورد استفاده برای ساركوزی همچون 'مارشال پتن'، گفت: من هرگز از چنین القابی استفاده نكرده و از مراجع تاریخی كمك نگرفته ام. اما كسی كه از اصطلاح 'استالینی' استفاده كرد، ساركوزی بود. آنقدر موضوع برای بررسی داریم كه نخواهیم به غور در تاریخ بپردازیم.

فرانسوا اولاند در مورد اظهارات اخیر دومینیك استراوس كان مبنی بر تلاش ها برای حذف وی از انتخابات ریاست جمهوری 2012 نیز گفت: او یك سیاستمدار خارج از بازی است كه تلاش می كند دوباره خود را وارد بازی كند.



**وعده ها و پیش بینی های اولاند پیش از مناظره

--------------------------------------------------------

به گزارش اِست رپوبلیكن، از روز اول می رقابت های دور دوم رسماً آغاز شد و بالاخره پس از كش و قوس های فراوان، دو نامزد، مناظره بحث برانگیز تلویزیونی خود را برگزار كردند. مناظره ای كه بنا به پیش بینی های اولاند، قرار بود 20 میلیون نفر شاهد آن باشند و تنها منتظر پاسخ یك سؤال بودند: فرانسه چطور از این وضعیت خلاص می شود.

اولاند پیش بینی كرده بود كه مناظره ای تهاجمی پیش رو دارد و تمركز وی بر دغدغه های مردم فرانسه است تا پاسخ به سخنان اغراق آمیز ساركوزی.

'ترمیم و اصلاح سیستم قضایی فرانسه' از وعده های اولاند در رقابت های دور دوم بود. اولاند همچنین در پاسخ به این سؤال كه در مناظره تلویزیونی از ساركوزی چه خواهد پرسید؟ گفته بود كه بیلان كاری او خود گواه همه چیز است و نیازی به توضیح نیست.

نامزد سوسیالیست انتخابات ریاست جمهوری فرانسه 'اقتصاد' را به عنوان نگرانی اصلی فرانسوی ها، محور وعده های خود قرار داد و گفت: تأكید من بر بهتر خرج كردن است نه بیشتر خرج كردن.

وی وعده داد كه در صورت انتخاب، 12 هزار شغل در بخش آموزش ایجاد خواهد كرد و از تأسیس بانكی برای سرمایه گذاری دولتی سخن گفت. اولاند با رد سیاست ریاضت اقتصادی برای اروپا، تأكید كرد: اروپا باید بار دیگر فضایی برای رشد، پیشرفت و كار باشد. به همین دلیل خواهان تجدیدنظر در معاهدات مربوط به ریاضت اقتصادی اروپا هستم كه به امضای آقای رئیس جمهور نیز رسیده است.

فرانسوا اولاند همچنین برای مقابله با بحران یورو، 'یوروباند'(euro bonds) یا همان اوراق قرضه دولتی را به منظور به اشتراك گذاردن ظرفیت های مالی اروپا و بسیج بانك مركزی اروپا برای كمك به كشورهای عضو پیشنهاد كرد.

اولاند بار دیگر از افزایش مالیات بر درآمدهای بالای 150 هزار یورو در سال سخن گفت. وی گفت: ساركوزی مالیات ها را برای ثروتمندترین های جامعه كاهش داد و 100 میلیارد یورو به فرانسه تحمیل كرد كه به زعم وی هزینه بخش اندك جامعه است كه به همه مردم فرانسه تحمیل شد.

اولاند همچنین از تعطیلی یك واحد نیروگاه اتمی از راكتورهای 40 ساله فسنهایم به دلیل فرسوده بودن، خبر داد. با توجه به اینكه در حال حاضر 75 درصد برق كل فرانسه از انرژی هسته ای تأمین می شود، وی از رسیدن این میزان به 50 درصد تا سال 2025 و نیز افزایش میزان انرژی های بازگشت پذیر خبر داد.



**سخن پایانی اولاند به فرانسوی ها

----------------------------------------

اولاند، با نام كامل فرانسوا ژرار ژرژ اولاند(François Gérard Georges Hollande) در آخرین سخنانش خظاب به مردم فرانسه گفت: آنچه برای من مهم است، زرق و برق های قدرت نیست بلكه بكارگیری این قدرت برای خدمت به ملت فرانسه است. من رئیس جمهوری خواهم بود كه به مردم فرانسه احترام خواهم گذاشت. دولت آینده، دولتی سوسیالیست خواهد بود كه درها را برای همه طیف های سیاسی باز خواهد گذاشت؛ كسانی كه می خواهند در مدیریت فرانسه بر پایه طرحی كه من ارائه می كنم، ما را یاری كنند.

گفتنی است از آغاز ریاست جمهوری ساركوزی، بحران جهانی اقتصاد آغاز شد و پس از آن بحران منطقه یورو. اولاند می داند مشكل بدهی ها جدی است، اما از افزایش مالیات ها حرف می زند تا كم كردن آن ها. آخرین نظرسنجی ها هم از كم شدن فاصله بین دو نامزد خبر می دهد: 52.5 درصد اولاند، 47.5 درصد ساركوزی.

حزب چپ افراطی نیز كه از حمایت كامل از اولاند خبر داده بود، مجموعه ای از سازمان های گوناگون است و طرفداران احزاب كارگری خواهان شركت در سیستم پارلمانی فرانسه هستند. آنان همه خواسته های خود را در برنامه های اولاند نمی بینند. شاید كسانی كه رأی سفید به صندوق ها می ریزند، معتقدند كه اولاند برنامه های اصلاح گرایانه دارد و نمی تواند پاسخگوی نیازهای آنان باشد بنابراین نمی توانند به او اعتماد كنند.

طرفداران لوپن نیز بر این باورند كه برنامه های ساركوزی در همین چارچوب كنونی باقی می ماند، بنابراین نخواهد توانست به خواسته های اصلی آنان یعنی 'مهاجرت'، امنیت' و ... پاسخ دهد. حال باید دید اتفاقی شگرف رخ خواهد داد تا نتایج همه نظرسنجی ها را به نفع ساركوزی تغییر دهد و هواداران نگران او در دولت ها آلمان، انگلیس و دیگر كشورهای منطقه یورو را خشنود سازد، یا وی ناكام ترین رییس جمهور تاریخ فرانسه خواهد بود.

پژوهش**ز.ج**9123