به گزارش خبرنگار علمی ایرنا، 'حمیدرضا امیرینیا' در حاشیه كارگاه بینالمللی دیپلماسی علم و فناوری برای كشورهای در حال توسعه و در جمع خبرنگاران با اعلام این مطلب افزود : از جمله این محصولات می توان به حال حاضر 10 محصول در فهرست هدایای فناورانه نهایی شده كه نانوسكوپ، دستگاه تصفیهی هوا، شنوایی سنج و هواپیمای چهار نفره از جمله هدایای اعطا شده تاكنون بوده اند.
وی اظهار داشت: از تمامی دستاوردهای دستگاهها و وزارتخانههای كشور برای اعطای آنها به عنوان هدایای فناورانه استفاده میشود و در مذاكراتی كه با جهاد دانشگاهی برقرار كردهایم، قرار شد رییس جهاد دانشگاهی، فهرست محصولات و دستاوردهایی را كه میتواند در سطح تعاملات بینالمللی به عنوان هدایای فناورانه اعطا شود به ما پیشنهاد كند كه منتظر ارائه این فهرست هستیم.
رییس مركز همكاری ونوآوری رییس جمهور گفت: هدیه فناورانه یك اقدام كوچك است و دیپلماتهای این كشورها میتوانند با آگاهی از نیازهای علمی و فناوری خود و سایر كشورها از توانمندی های یكدیگر استفاده كنند و همانند كشورهای توسعه یافته نظیر ژاپن، آلمان و آمریكا كه دپارتمان علم و فناوری، استراتژی علم و فناوری و فرستادهها و سفیران علم و فناوری دارند بر اساس سیاست كشور خود راهی را در زمینه دیپلماسی علم و فناوری پایهگذاری كنند.
امیری نیا درباره همافزایی و نهادینه شدن دیپلماسی علم و فناوری به خبرنگاران گفت: در حال حاضر با همكاری وزارت امور خارجه، رایزنان ایران در كشورهای خارجی در حال گذراندن دورهی دیپلماسی فناوری هستند و همه سفارتخانههای ما به سمتی میروند كه در حوزهی همكاریها با كشورهای دیگر به شاخصهای علم و فناوری نیز توجه كنند.
وی افزود: هم اكنون اداره همكاری علمی در وزات امور خارجه راهاندازی شده و از خرداد ماه كار خود را آغاز میكند كه امیدواریم با همكاری وزارت امور خارجه تمامی سفارتخانههای كشور در حوزه علم و فناوری برنامهی كاری سالانه داشته باشند.
امیری نیا اظهار داشت: در حوزه علم و فناوری همكاری وجود دارد اما باید در راستای راهبردی خاص در دیپلماسی علم و فناوری باشد. جایگاه كشورهای غیر متعهد در حوزههای فناوری رو به ارتقاء بوده و ایران جزو كشورهای پیشرو در این حوزه است به گونهای كه این موضوع برای نخستین بار درمیان كشورهای غیر متعهد مطرح شده و حضور نمایندگان 20 كشور در این كارگاه موید این مساله است.
وی افزود: توسعه علم و فناوری در كشورهای در حال توسعه به ویژه كشورهای غیر متعهد میتواند بستری برای افزایش همكاریها در حوزههای علم و فناوری علاوه بر حوزههای سیاسی، فرهنگی و اقتصادی باشد.
به گفته امیرینیا تعامل سازمان یافته در این زمینه درمیان كشورهای عدم تعهد در حال توسعه وجود ندارد در حالی كه این كشورها میتوانند از دستاوردهای یكدیگر و به دور از انحصارطلبی برای رفاه بیشتر ملت خود استفاده كنند.
كارگاه بین المللی دیپلماسی فناوری برای كشورهای در حال توسعه 24 تا 26 اردیبهشت در مركز مطالعات و پژوهش های وزارت امورخارجه برگزار می شود.
علمی**9190**1544
تهران- رييس مركز همكاريهاي فناوري و نوآوري رييس جمهور از نهايي شدن 10 محصول دانش بنيان در فهرست هداياي فناورانه رييس جمهور و اعطاي پنج هديه فناورانه از سوي رييس جمهور به روساي جمهور كشورهاي خارجي خبر داد.