به گزارش خبرنگار فرهنگی ایرنا، شاید از این نظر كه مجریان تلویزیونی ویترین یك برنامه ( بویژه در برنامه های زنده) به شمار می روند، این بخش از حساسیت های بسیاری برخوردار است.
در دهه های نه چندان دور كه صدا و سیما از ستاره سازی پرهیز داشت، اجرای برنامه ها نیز اینقدر با حاشیه همراه نبود و تنها چند مجری در تلویزیون مشغول به كار بودند و بیشتر آنان نیز ارتباط استخدامی با این سازمان داشتند.
اما در دوره جدید با توسعه شبكه های تلویزیونی، رویكرد این رسانه نیز به مجریان تغییر كرده است و می توان گفت كه رویكرد جدید سیما به مجری و اجرای برنامه های تلویزیونی از برنامه هایی چون 'نیمرخ' با اجرای شهاب حسینی آغاز شد و با پخش برنامه هایی چون كوله پشتی، شب شیشه ای، صندلی داغ و مثلث شیشه ای به اوج رسید.
امروز شبكه های مختلف سیما شاهد حضور مجریان جوانی است كه برخی از آنان یك شبه، ره صد ساله پیموده اند و اكنون در رده مجریان برتر تلویزیونی قرار دارند.
تبدیل شدن مجریان به چهره های مطرح در اجتماع بی حاشیه نیست و با وجود آنكه صدا و سیما تلاش می كند تا این مجریان از اجرا در برنامه های شركت های خصوصی بپرهیزند، اما در مجموع شاهد حضور آنان نه تنها در برنامه های مختلف غیر تلویزیونی بلكه در استان های مختلف هستیم.
دریافت وجه و قراردادهای كلان از دست اندركاران برنامه های غیر تلویزیونی و حتی تلویزیونی یكی از همین آفت ها است كه هنوز چاره ای برای آن اندیشیده نشده است.
معضل دیگری كه در مسیر اجرا وجود دارد این است كه گاهی 'مجری' به عنصر تعیین كننده و بلا منازع یك برنامه تلویزیونی تبدیل می شود به گونه ای كه بدون حضور وی، ادامه برنامه ممكن نیست كه در این رابطه برنامه ورزشی نود و مجری معروف آن مثال زدنی است.
امروز تهیه كنندگان تلویزیونی به معضل دیگری در حوزه اجرا برخورد كرده اند و آن رویكرد بیشتر مجریان برای ورود به عرصه تهیه كنندگی است؛ هرچند سال گذشته معاونت سیما دستور العملی را برای تفكیك حوزه تهیه كنندگی و اجرا تهیه كرد اما از آنجا كه بسیاری از برنامه های پرمخاطب تلویزیونی از جمله نود، پارك ملت، ماه عسل و هفت چنین وضعیتی داشتند، این روند به نتیجه نرسید.
تفكیك مجریان زن و مرد در گفت و گوهای تلویزیونی موضوع دیگری است كه به دنبال حواشی ایجاد شده برای گفت و گو یك مجری زن با مهمان یكی از برنامه های زنده تلویزیونی مطرح شد.
این موضوع با واكنش بسیاری از مجریان تلویزیونی رو به رو شد كه معتقد بودند كه اشتباه سهوی یك مجری نباید دستمایه ای برای ایجاد محدودیت در اجرا برای دیگر مجریان باشد.
حواشی ایجاد شده برای مجریان تلویزیونی بویژه در حوزه كودك و نوجوان خود حدیث مفصلی است و خاله ها، عموها و دایی هایی بسیاری از خلال همین برنامه ها جای خود را در میان خانواده ها و بخصوص گروه كودك و خردسال باز كردند.
البته علاقه وافر كودكان و خردسالان به مجریان كودك بی حاشیه نبوده است و چند سالی است كه رسم بر این است كه در مراسم های مختلف مذهبی و ملی از مجریان محبوب تلویزیونی برای اجرا دعوت می شود تا استقبال مردم از این برنامه ها كه اغلب با حمایت بخش خصوصی برپا می شود، افزایش یابد.
چند سال پیش وقتی در شهر اصفهان اعلام شد كه قرار است یكی از همین مجریان در میدان امام اصفهان اجرا داشته باشد، خیل عظیمی از جمعیت به همراه كودكان خود راهی محل برگزاری برنامه شدند.
این روند به تازگی اتفاق ناگواری را برای دست اندركاران یكی از برنامه هایی كه ملیكا زارعی معروف به ' خاله شادونه' مجری آن بود رقم زد و سه كودك خرمدره ای به دلیل ازدحام جمعیت جان باختند.
اكنون باید منتظر بود و عكس العمل متولیان صدا و سیما را برای جلوگیری از اینگونه حوادث دلخراش دید؛ اینكه آیا قرار است بخشنامه جدیدی مبنی بر محدودیت اجرا برای مجریان برنامه های كودك ایجاد شود و یا یك مجری ممنوع التصویر شود، پرسشی است كه گذشت زمان به آن پاسخ خواهد داد.
فراهنگ 2025**1588
تهران - مجري گري در تلويزيون امروز به يك حرفه پر طمطراق تبديل شده كه بي شك حواشي زيادي را نيز بويژه در سال هاي اخير به وجود آورده است به گونه اي كه بخش قابل توجهي از دستورالعمل هاي اين رسانه در چندسال اخير به اين بخش باز مي گردد.