به گزارش روز پنجشنبه روابط عمومی اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و كشاورزی استان كرمان، 'مهدی ایرانی كرمانی' در نشست مشترك انجمن گردوی استان با كانون هماهنگی دانش و صنعت گردوی كشور و كمیسیون كشاورزی اتاق بازرگانی كرمان، افزود: مجموعه كشور اكنون به این نتیجه رسیده است كه وجود یك اقتصاد پویا و موفق در برابر چالش های موجود اقتصادی در بازارهای بین المللی، بدون حضور بخش خصوصی فعال، میسر و ممكن نیست.
وی به تاكید رهبر معظم انقلاب مبنی بر اجرای اصل 44 قانون اساسی اشاره كرد و اظهار داشت: خصوصی سازی واقعی در چند سال گذشته شتاب گرفته و این باعث امیدواری است.
ایرانی كرمانی، در ادامه خواستار اجرای فرامین رهبر معظم انقلاب مبنی بر بها دادن به كار و سرمایه ایرانی شد و گفت: اگر بخش خصوصی با داشتن تشكل و با سازماندهی مناسب راهی خردمندانه و منطقی در پیش گیرد، دولت به آن توجه خواهد كرد.
عضو هیات رئیسه اتاق بازرگانی كرمان با اشاره به اینكه استان كرمان در حالی بیشترین سطح باغات كشور را به خود اختصاص داده است كه بیشترین میزان تولید را ندارد، خاطرنشان كرد: فعالان صنعت گردو در صورتی می توانند حق خود را مطالبه كنند كه یك دل و همگام باشند.
وی ادامه داد: شرایط اختصاصی امروز كشور ایجاب می كند كه بخش خصوصی رابطه تنگاتنگی با دولت داشته باشد.
در ادامه این نشست معاون توسعه و سرمایه گذاری اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و كشاورزی استان كرمان، كرمان را بزرگترین استان كشور با مساحت 180 هزار كیلومتر مربع و دارای دو اقلیم گرمسیری و سردسیری معرفی كرد و گفت: انواع میوه جات و محصولات كشاورزی در كرمان تولید می شود و بسیاری از محصولات رتبه های اول تا سوم كشور از لحاظ سطح زیر كشت و میزان تولید به خود اختصاص داده است.
سید 'ابراهیم علوی' افزود: پسته، خرما، گردو، گیاهان دارویی، گل محمدی، و انواع محصولات گلخانه ای از جمله محصولات مهم تولیدی استان كرمان است كه 70 درصد پسته صادراتی ایران در كرمان تولید می شود و شهرستان جیرفت با بیش از شش میلیون تن تولید محصولات كشاورزی 'هند ایران' لقب گرفته و بهشت معادن از دیگر القاب استان در زمینه پتانسیل های معدنی است.
وی در بیان پتانسیل های صنعتی استان به وجود دو منطقه ویژه اقتصادی در بم و سیرجان اشاره و تصریح كرد: منطقه اقتصادی جازموریان نیز در صدد راه اندازی است.
علوی، ادامه داد: زیر ساخت های هوایی، ریلی و جاده ای استان كرمان قابل ملاحظه و در حال توسعه است.
رییس كمیسیون گردشگری اتاق بازرگانی كرمان با بیان اینكه این استان به تنهایی جاذبه های گردشگری یك كشور را در خود جای داده است، گفت: اقلیم های متفاوت، كوهنوردی و غار نوردی، آبشارها، قلعه ها، معماری، بناهای تاریخی و فرهنگی- هنری، نجوم، حیات وحش و محیط زیست از جمله این جاذبه هاست.
وی اظهار داشت: استان كرمان در مجموع از نظر صنعتی، معدنی، كشاورزی، گردشگری، آموزش عالی و نیروی انسانی توان و ظرفیت بالایی دارد.
علوی، اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و كشاورزی استان كرمان را با هزار و 800 عضو و 850 عضو فعال و هیات نمایندگان را كارآفرین و تحصیل كرده معرفی كرد و افزود: كمیسیون های تخصصی 10 گانه اتاق پیگیری و رفع مسائل مربوط به اقتصاد، تجارت و بازرگانی استان را در دستور كار قرار داده و مطالبات بخش خصوصی را دنبال می كند.
وی ادامه داد: تشكیل انجمن توسعه استان متشكل از 10 كار گروه تخصصی با حضور مسوولان عالی رتبه كرمانی با هدف توسعه و پیشرفت استان از دیگر اقدامات قابل توجه اتاق كرمان است.
علوی، در پایان نامناسب بودن سیمای شهر كرمان را معلول ساخت و سازهای در دست اقدام شهرداری عنوان كرد و گفت: با توجه به اظهارات شهردار امیدواریم ظرف دو سال آینده این مشكل برطرف شود.ك/1
7443/2624
عضو هيات رئيسه اتاق بازرگاني، صنايع، معادن و كشاورزي استان كرمان با اشاره به سال 'توليد ملي و حمايت از كار و سرمايه ايراني' گفت: توجه و عملي كردن بخشي از اين نامگذاري ضروري است و با اين نامگذاري مسووليت بخش خصوصي دوچندان و امكان فعاليت و پويايي آن نيز بيشتر فراهم شده است.