۱ خرداد ۱۳۹۱، ۱۴:۴۴
کد خبر: 80144044
T T
۰ نفر
ميزان كم كاري مادرزادي تيروئيد در ايران بيش از ميانگين جهاني است

تهران - فوق تخصص غدد و متابوليك و استاد دانشگاه علوم پزشكي شهيد بهشتي، گفت: ميزان ميانگين ابتلا به بيماري كم كاري مادرزادي تيروئيد در جهان يك نوزاد در هر چهار هزار و 500 نوزاد زنده است درحاليكه اين نسبت در ايران به يك در هر يك هزار نوزاد زنده مي رسد.

به گزارش خبرنگار اجتماعی ایرنا، 'حسین دلشاد' روز دوشنبه در نشست خبری اطلاع رسانی هفته جهانی تیروئید -سوم تا دهم خردادماه جاری- افزود: این نسبت در استان اصفهان حتی به یك نوزاد بیمار در هر 800 نوزاد متولدشده زنده می رسد كه علت این امر ازدواج های فامیلی است.

وی خاطرنشان كرد كم كاری تیروئید، علایم بالینی چندانی ندارد كه ماما یا متخصص زنان و حتی متخصص بیماری های كودكان بتواند آن را تشخیص دهد.

فوق تخصص غدد و متابولیك و استاد دانشگاه علوم پزشكی شهید بهشتی، گفت: مغز نوزاد از ماه سوم بارداری تا دو سالگی تكامل می یابد و برای تكامل خود در این دوران نیاز به هورمون تیروئید دارد.

دلشاد افزود: غده تیروئید در نوزادان از ماه سوم شروع به فعالیت می كند بنابراین طی سه ماه نخست بارداری باید ید را از بدن مادر دریافت كند.

وی خاطرنشان كرد كم كاری تیروئید در نوزادان علل مختلفی دارد، گاهی غده تیروئید در نوزادان تشكیل نمی شود یا كوچك است؛ گاهی نیز محل آن جابجا می شود.

فوق تخصص غدد و متابولیك و استاد دانشگاه علوم پزشكی شهید بهشتی، گفت: می توان كم كاری تیروئید را در دوران بارداری نیز تشخیص داد اما این امر كاری دشوار و پرهزینه ای است كه عوارض فراوانی نیز دارد.

دلشاد درباره داروی درمان كننده كم كاری تیروئید موسوم به 'لووتیروكسین' نیز افزود: لووتیروكسین موجب ساخته شدن هورمون تیروئید در بدن می شود و عارضه ای ندارد اما مصرف بدون كنترل آن منجر به پركاری مصنوعی تیروئید خواهد شد.



**پركاری تیروئید در نوزادان

فوق تخصص غدد و متابولیك و استاد دانشگاه علوم پزشكی شهید بهشتی،ادامه داد: شیوع بیماری پركاری تیروئید در نوزادان بسیار كم است و درصورتی كودك به این بیماری مبتلا می شود كه مادر سابقه ابتلا به این بیماری را داشته باشد.

دلشاد گفت: متخصص زنان هنگام مراجعه زنان باردار باید به وجود این بیماری در مادران اهمیت بدهد.

وی افزود: 60 تا 70 درصد وزن هورمون تیروئید را ید تشكیل می دهد بنابراین اگر زن بارداری ید كافی دریافت نكند برغم سالم بودن جنین، كودك دچار كم كاری تیروئید خواهد شد.

فوق تخصص غدد و متابولیك و استاد دانشگاه علوم پزشكی شهید بهشتی، خاطرنشان كرد افراد معمولی باید روزانه یكصد تا 150 گرم ید در روز مصرف كنند اما این میزان برای زنان باردار به 250 گرم در روز می رسد.



**گواتر ، شایع ترین بیماری كمبود ید در كشور

فوق تخصص غدد و متابولیك و استاد دانشگاه علوم پزشكی شهید بهشتی، گفت: گواتر -بزرگی غده تیروئید- شایع ترین بیماری ناشی از كمبود ید در كشور به شمار می رود.

دلشاد همچنین از افزایش میزان بروز بیماری های خود ایمن تیروئیدی در كشور خبر داد و افزود: این بیماری ها بر اثر ایجاد تغییراتی در سیستم ایمنی بدن ایجاد می شود كه عامل آن آلاینده های محیطی به ویژه مواد رادیو اكتیو است.



**آلودگی هوا در غده تیروئید تاثیر منفی می گذارد

فوق تخصص غدد و متابولیك و استاد دانشگاه علوم پزشكی شهید بهشتی با بیان اینكه آلودگی هوا سالانه 150 هزار تن مواد آلاینده را وارد هوای شهر تهران می كند، گفت: این آلاینده ها تاثیر منفی بر سلامت غده تیروئید افراد دارد.

دلشاد، استرس، تنش های روحی و روانی ، اشعه ها و رادیوتراپی -اشعه درمانی- را از دیگر عوامل منفی تاثیر گذار بر سلامت غده تیروئید برشمرد و گفت: این عوامل زمینه بروز سرطان های تیروئیدی را فراهم می كند.

اجتمام**9185 ** 1569**
۰ نفر