مدیركل دامپزشكی استان گیلان روز چهارشنبه در این خصوص به خبرنگار ایرنا، گفت: با توجه به وقوع بیماری مشترك تب خونریزی دهنده كریمه كنگو در بخش هایی از شرق كشور ارایه توصیه های بهداشتی به مردم این استان برای پیشگیری از این بیماری ضروری دیده شده است.
دكتر 'علی بشری معافی' با تاكید بر رعایت توصیه های بهداشتی توسط مردم برای پیشگیری از بیماری یاد شده، افزود: كسانی كه با دام، لاشه، ترشحات خون و خون دام در تماس هستند باید از وسایل ایمنی شامل؛ لباس كار، چكمه، دستكش، ماسك و عینك استفاده كنند.
وی با بیان این كه در زمان خرید گوشت كنترل وجود مهر بهداشتی دامپزشكی بر روی لاشه ضروری است، ادامه داد: پس از خرید گوشت آن را به مدت 24 ساعت در یخچال نگهداری و بعد مورد استفاده قرار گیرد و همچنین برای تماس با گوشت تازه و آلایش های آن حتما از دستكش استفاده شود.
وی تاكید بر این مطلب كه از كشتار دام در خارج از كشتارگاه با عنوان نذر یا قربانی 'در مراسم مذهبی و عروسی' باید خودداری شود، بیان كرد: در صورت وجود زخم در دست یا سایر نواحی بدن از تماس با لاشه، ترشحات و خون دام جلوگیری شود.
مدیركل دامپزشكی استان گیلان اضافه كرد: گوشت های بسته بندی شده تحت نظارت دامپزشكی دارای مشخصات ثبت شده از جمله تاریخ تولید، انقضاء و ... مطمئن تر است.
وی خاطر نشان كرد: جگر خام و نیمه پخته نباید مورد استفاده قرار گیرد و بعد از گذشت 48 ساعت نگهداری در یخچال نسبت به خرد كردن آن اقدام شود.
بشری معافی تصریح كرد: قضابان نیز بایستی در حین كشتار از وسایل ایمنی حفاظت فردی شامل لباس كار مناسب، دستكش، ماسك، عینك و چكمه استفاده كنند.
وی از دامداران نیز خواست تا از تماس با كنه و له كردن آن با دست خودداری كنند و همچنین نسبت به پاكسازی و سمپاشی جایگاه دام و بدن دام اقدام نمایند.
بیماری تب خونریزی دهنده كریمه كنگو از حیوان به انسان و از حیوان به حیوان منتقل می شود و یك بیماری خونریزی دهنده تب دار حاد است كه عمدتا به وسیله كنه انتقال می یابد، به طوری كه ویروس با حمله به عروق های كوچك بدن موجب كاهش استحكام و تخریب مویرگ ها شده و با شوك شدید و حاد به سرعت موجب مرگ می شود. ك/3.
7286/ 603
توصيه هاي بهداشتي دامپزشكي گيلان براي پيشگيري از بيماري تب كنگو
۳ خرداد ۱۳۹۱، ۱۰:۲۵
کد خبر:
80147462
رشت - اداره كل دامپزشكي استان گيلان براي پيشگيري از بيماري تب خونريزي دهنده كريمه كنگو توصيه هاي بهداشتي ارايه داده و بر ضرورت رعايت آن تاكيد كرد.