دكتر 'حمید سهراب پور' روز پنجشنبه در گفت وگو با خبرنگار ایرنا افزود: مصرف سیگار در بروز بیماری های تنفسی همچون برونشیت مزمن و آمفیزم نقش موثری دارد.
وی اظهار داشت: آمفیزم در اثر تخریب ریه به وجود می آید كه میتواند به دلیل صدمه مستقیم دود سیگار، اكسیدانهای القاء شده و یا تولید مواد واسطهای التهابی جدید به دلیل تماس با دود باشد.
این فوق تخصص بیماری های ریوی با بیان اینكه برونشیت مزمن نیز ناشی از مكانیسمهای مشابه در راه های تنفسی است، افزود: همچنین، مصرف سیگار سبب تشدید برخی دیگر از بیماری های ریوی همچون آسم می شود.
وی با اشاره به اینكه سیگار می تواند سلامت فرد را به شدت تهدید كند، اظهار داشت: حذف سیگار از بروز بسیاری از بیماری های تنفسی در جامعه جلوگیری می كند.
سهراب پور افزود: از آنجا كه ترك سیگار برای افراد سیگاری كار بسیار دشواری است و تنها 20 درصد آنهم در صورت تصمیم قطعی، موفق به ترك سیگار می شوند، پیشگیری از گرایش افراد به سیگار از اهمیت ویژه ای برخوردار است.
وی یادآور شد: انجام اقدامات پیشگیرانه توسط رسانه های جمعی و آموزش بویژه در مدارس و آشنایی نوجوانان با خطرات ناشی از مصرف سیگار می تواند در كاهش تعداد افراد سیگاری و اعتیاد در جامعه نقش موثری داشته باشد.
سیگاری ها 20 درصد بیشتر در معرض ابتلا به دیابت هستند
رییس هیئت مدیره جامعه پزشكان متخصص داخلی ایران نیز گفت: براساس تحقیقات انجام شده سیگاری ها 20 درصد بیشتر از سایرین در معرض ابتلا به بیماری دیابت هستند.
دكتر 'ایرج خسرونیا' در گفت وگو با خبرنگار ایرنا افزود: دلیل اصلی این امر، مختل شدن تست تحمل گلوكز در افراد سیگاری است.
وی اظهار داشت: سیگار یك ماده بسیار خطرناك است و به شدت برای سلامتی افراد جامعه به خصوص كودكان مضر است.
رییس هیئت مدیره جامعه پزشكان متخصص داخلی ایران افزود: سیگار به دلیل داشتن هزاران ماده خطرناك و سمی برای قسمت های مختلف بدن از جمله دهان و دندان، ریه، معده، چشم، اعصاب، مغز و غیره مضر است.
خسرونیا گفت: ماده های خطرناك موجود در سیگار مچون 'نیكوتین'، 'آرسنیك'، 'منواكسیدكربن' عامل بسیاری از سرطان های ریه، نای و نایژه، حلق و حنجره و لوزالمعده می شوند.
وی با بیان اینكه سیگار سبب كاهش چربی های مفید بدن می شود، افزود: استعمال دخانیات عوامل بروز بیماری های مختلفی است و اثرات زیانبار بر سلامت و بهداشت افراد دارد.
خسرونیا اظهار داشت: همچنین، سیگار علاوه بر ایجاد بوی بد و نامطبوع دهان، سبب پوسیدگی دندانها و خونریزی لثه نیز می شود.
وی یادآور شد: كودكان و افراد غیر سیگاری كه در معرض دود سیگار قرار می گیرند نیز، از هجوم این بیماریها در امان نیستند.
هفته بدون دخانیات از چهارم تا 10 خرداد ماه است و روز جهانی بدون دخانیات نیز هر سال در 31 می مصادف با 10 خرداد برگزار می شود.
تهرام/1391/1275 /1600/
تهران بزرگ - يك فوق تخصص بيماري هاي ريوي گفت: 95 درصد مبتلايان به سرطان ريه را افراد سيگاري تشكيل مي دهند.