به گزارش خبرنگار اجتماعی ایرنا، سردار 'اسماعیل احمدی مقدم' روز دوشنبه در همایش سراسری روسای پلیس آگاهی كشور افزود: كد گیری قطعات اتومبیل ،افزایش ایمنی خودروها، تلاش برای شناسایی باندهای سرقت و مال خر و استفاده از فناوری های ردیابی می تواند كمك زیادی به كاهش این جرایم داشته باشد.
وی با بیان اینكه پلیس آگاهی به جای كشف باید وقت بیشتری به ریشه های جرایم معطوف كند گفت: شناسایی ریشه ها به گونه ای كه بسترهای جرم را كاهش دهد می تواند در حل این جرایم كمك شایان توجهی داشته باشد.
فرمانده نیروی انتظامی در ادامه به كاهش 15 درصدی قتل در دو ماهه نخست امسال اشاره كرد و گفت: در طول سال شاید 6 هزار پرونده در جرایم خشن مانند سرقت مسلحانه، تجاوز به عنف ، قتل، زورگیری وجود داشته باشد كه بیش از 90 درصد آنها منجر به كشف می شود اما پلیس آگاهی باید تلاش كند كه این میزان كشف را به بیش از 95 درصد برساند.
سردار احمدی مقدم اضافه كرد: در سال گذشته 36 میلیون خدمت در دفاتر الكترونیك انجام شده است كه نسبت به سال قبل از آن افزایش قابل توجهی دارد به همین دلیل ایجاد دفاتر خصوصی پلیس آگاهی در دست اجراست كه به زودی راه اندازی خواهد شد.
وی به مركز تشخیص هویت ناجا اشاره كرد و گفت: مركز تشخیص هویت یك مركز ملی است كه باید گلوگاه اطلاعات باشد.
فرمانده نیروی انتظامی اظهار داشت: به دلیل اعمال تحریم های علیه كشورمان سیستم های انگشت نگاری بومی سازی شده است كه از مشابه خارجی آنها هم بهتر كار می كند، سردار احمدی مقدم تاكید كرد :خارجی ها اگر امكاناتی در اختیار ما قرار دهند نه برای كمك بلكه برای جمع آوری اطلاعات است.
سردار احمدی مقدم به عدم وجود سند در 50 درصد از معاملات موتورسیكلت در كشور اشاره كرد و گفت: متاسفانه مردم در این نوع معامله وجود سند را نوعی حركت تشریفاتی میدانند، این درحالی است كه باید معامله در این بخش كاملا قانونی و بر اساس سند صورت بگیرد.
وی در ادامه سخنان خود اظهار داشت:خوشبختانه در دو ماهه اول امسال سرقت موتورسیكلت كاهش چشمگیری داشته است این در شرایطی است كه همچنان سرقت خودرو و لوازم داخلی آن رقم بالایی را به خود اختصاص میدهد.
فرمانده نیروی انتظامی افزود:بر اساس برنامه ریزیهای صورت گرفته پلیس آگاهی توجه بیشتری را در این زمینه معطوف خواهد كرد تا سرقت خودرو و قطعات آن رقم نزولی داشته باشد.
سردار احمدی مقدم به ضرورتهای آموزشهای اجتماعی نیز اشاره كرد و گفت: پیشگیری باید از سطح مدارس آغاز شود و باید به این نكته نیز توجه شود كه آموزشها باید فراهمكننده بستر پیشگیری و نه آموزشدهنده جرم باشند.
وی افزود:قاطعیت قوه قضاییه باعث شده تا جرایم خشن تا حد چشمگیری از سطح جامعه كاهش یابد و این در شرایطی است كه همین قاطعیت محبوبیت اجتماعی این ركن اساسی نظام را افزایش داده است.
به گفته فرمانده نیروی انتظامی ، دشمن با شعار حقوق بشر به دنبال ناامن كردن كشور است، ولی ما باید با اجرای قانون اساسی و پایبندی به احكام دینی امنیت را در جامعه برقرار كنیم .
سردار احمدی مقدم افزود:آمریكا در كشور خود زندانیهای بسیاری را اعدام میكند و برخوردی ناشایست با آنها دارد، حال چگونه است این كشور در برابر ما اعلام موضع میكند.
وی با بیان اینكه خوشبختانه قوه قضاییه و پلیس در كنار یكدیگر هستند تا كاهش 10 تا 40 درصدی انواع جرم در كشور رقم بخورد، اظهار داشت: میزان قتل در دو ماهه اول سال نیز كاهش 15 درصدی داشته است.
فرمانده نیروی انتظامی افزود:افزایش قدرت و سرعت كشف و قاطعیت در مجازات از مهمترین عوامل بازدارنده جرم به حساب میآیند و هزینه جرم را در كشور افزایش میدهد و در كنار آن بالا رفتن همكاریهای بین سازمانی یكی دیگر از عوامل كاهش جرم در كشور به حساب میآید.
سردار احمدی مقدم از حوزه چك به عنوان یكی از مشكلات یاد كرد و گفت :این اوراق در بازار به عنوان پول پذیرفته شده است و دست به دست میچرخد این درحالی است كه بازی كردن با چك به هیچ وجه از نظر قانونی صحیح نیست .
وی هشدار داد :اگر قوانین مربوط به دسته چك اصلاح نشود، یقینا نمیتوان بهداشت جرم را در جامعه ایجاد كرد.
فرمانده نیروی انتظامی در ادامه توضیحات خود به وجود 900 پرونده تجاوز به عنف و دو هزار پرونده قتل در طول یك سال اشاره كرد و گفت: از نظر سرقت مسلحانه 50 الی 60 پرونده در پلیس تشكیل میشود و خوشبختانه توفیق در پروندهها رقم بالای 96 درصد را به خود اختصاص داده است.
سردار احمدی مقدم با بیان اینكه برخورد سنگین در انتظار مجرمین باندی قرار دارد، گفت: باید پلیس تشخیص هویت ساماندهی شود و آن را منوط به ثبت جرم ندانیم البته استفاده از فنآوری IT و بكارگیری فناوریهای زیستی خوشبختانه در كشور بومی شده به طوری كه در منطقه حرف اول را میزنیم.
وی از مبارزه با فساد اقتصادی به عنوان بحث مورد توجه پلیس یاد كرد و افزود:در این رابطه برنامه مفصلی به مرزبانی و پلیس آگاهی ابلاغ شده تا در بلندمدت جرایم اقتصادی و قاچاق كالا كاهش یابد. این در شرایطی است كه باید با رانت اطلاعاتی مبارزهای جدی كرد.
فرمانده نیروی انتظامی به استانداردسازی رفتار در پلیس آگاهی اشاره كرد و گفت: ماموران پلیس باید نوع تعامل با مردم را بیاموزند تا آحاد جامعه بدانند كه كار آنها پیگیری خواهد شد و هیچ خللی در رسیدگی پرونده آنها ایجاد نخواهد شد.
اجتمام**1379**7029*1580
فرمانده نيروي انتظامي:
جرايم مرتبط با وسايل نقليه، 72 درصد پرونده هاي پليس آگاهي را تشكيل مي دهد
۸ خرداد ۱۳۹۱، ۱۸:۱۱
کد خبر:
80157076
تهران - فرمانده نيروي انتظامي جمهوري اسلامي ايران با بيان اينكه سرقت خودرو ، موتور سيكلت و لوازم داخل خودروها 72درصد از پرونده هاي پليس آگاهي را تشكيل مي دهد گفت: با استفاده از نوآوري هاي علمي مي توان بسياري از اين جرايم را كاهش داد.