دكتر 'عزیزالله جعفری' روز چهارشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا با بیان اینكه ، بیش از دو هزارو 100 گونه گیاهی در استان كهگیلویه وبویراحمد وجود دارد افزود: تعداد گونه های گیاهی موجود در كل كشور هفت هزار گونه است.
وی با بیان اینكه ازمجموع دو هزار و 100گونه گیاهی در این استان افزون بر 425 گونه آن دارویی است، افزود: از هر پنج گونه گیاهی در استان كهگیلویه و بویراحمد یك گونه آن كاربرد و جنبه دارویی دارد.
جعفری اظهارداشت: این در حالی است كه در كشور 725 گونه و در قاره اروپا 800 گونه دارویی وجود دارد.
وی با بیان اینكه استان كهگیلویه وبویراحمد در زمینه گیاهان دارویی غنی است، اظهار داشت: در منطقه حفاظت شده دنا تاكنون یكهزارو 250 گونه گیاهی گزارش شده كه حدود 16.6 درصد كل كشور است.
دكتر جعفری ابراز داشت: بر اساس بررسی های انجام شده در صنایع دارویی كشور از 223 داروی فرموله شده 95 دارو در این صنایع بكار می رود كه 18 گونه از این تعداد غیر بومی است.
عضو هیأت علمی دانشگاه یاسوج تصریح كرد: استان كهگیلویه و بویراحمد یك باغ گیاه شناسی است و منطقه حفاظت شده دنا نیز یكی از مناطق سرشار و غنی در این زمینه در جهان محسوب می شود.
وی یادآور شد: با توجه به اینكه استان كهگیلویه وبویراحمد با قرار گرفتن بین دو نقطه پست و مرتفع و با 32 درجه تفاوت دمایی دارای شرایط اقلیمی متفاوتی است، افزود: تركیب مواد و غنای مواد موثر گیاهان دارویی این استان نیز نسبت به سایر نقاط كشور بیشتر است.
جعفری تاكید كرد: پنج گونه از 25 گونه در معرض خطر كشور در استان كهگیلویه و بویراحمد است كه یك زنگ خطری برای مردم و مسوولان استان بشمار می رود و باید برای حفاظت از آن چاره اندیشی كرد.
وی با بیان اینكه گیاهان دارویی امروزه یكی از گران قیمت ترین محصولات در سطح بازارهای جهانی است ، افزود: بیش از 55 درصد مصرف دارو در قاره اروپا گیاهی است اما در كشور ایران میزان مصرف گیاهان دارویی سه تا چهار درصد است.
وی گفت: با بررسی كه دربازارهای جهانی و حجم مبادلات انجام شده در زمینه صنعت گیاهان دارویی انجام شده هم اكنون حجم مبادلات این صنعت در دنیا حدود 200 میلیارد دلار است كه پیش بینی شده تا 40سال آینده حجم مبادلات این صنعت به مرز پنج تریلیون دلار برسد.
عضو هیأت علمی دانشگاه یاسوج عنوان كرد: تعداد عطاری های كشور از پنج هزار واحد هم اكنون به 50 هزار واحد افزایش پبدا كرده است و مردم با پی بردن به مزایای گیاهان دارویی در حال روی آوردن و استفاده از گیاهان دارویی هستند.
دكتر جعفری با تاكید بر اینكه مردم و مسوولان استان كهگیلویه و بویراحمد بر روی گنج و ثروتی نشسته اند كه تاكنون بخوبی از آن استفاده نكرده اند افزود: با انتقال و راه اندازی كشت گیاهان دارویی می توان این صنعت را در دورترین نقاط استان ترویج و گسترش دهیم.
وی گفت: واردات گیاهان دارویی به این استان بیش از صادرات آن است.
این عضو هیات علمی دانشگاه یاسوج اظهار داشت: بدون شك استان كهگیلویه و بویراحمد می تواند به قطب تحقیقات، تولید و اشتغالزایی در زمینه گیاهان دارویی در كشور تبدیل شود.
جعفری تصریح كرد: در حوزه تحقیق و آموزس اقدامات، تلاش ها و فعالیت های مناسبی در زمینه گیاهان دارویی انجام شده است كه امید است درعرصه اجرا و عملیاتی كردن نیز مسوولان و متولیان امور در این راستا تلاش بیشتری انجام دهند.ك/3
671/7530/681
50درصد گياهان دارويي صنايع دارويي دركهگيلويه وبويراحمد مي رويد
۱۰ خرداد ۱۳۹۱، ۱۸:۵۰
کد خبر:
80161148
ياسوج - گياه شناس و عضو هيات علمي دانشگاه ياسوج گفت: بيش از 50درصد گياهان دارويي فرموله شده در صنعت دارويي كشور در اين استان مي رويد.