۱۶ خرداد ۱۳۹۱، ۱۱:۴۰
کد خبر: 80167463
T T
۰ نفر
قرارداد احداث يك هزار مگاوات نيروگاه انرژي تجديد پذير منعقد شد

تهران - مدير عامل سازمان انرژي‌هاي نو ايران(سانا) گفت: قرارداد يك هزار مگاوات نيروگاه انرژي‌هاي تجديد پذير با بخش خصوصي در سال اول برنامه پنجم توسعه كشور، منعقد شد.

'یوسف آرمودلی' روز سه شنبه در گفت و گو با خبرنگار اقتصادی ایرنا افزود: وزارت نیرو مجوز احداث 12 هزار مگاوات نیروگاه تجدید پذیر را به بخش خصوصی داده كه تنها در سال اول برنامه پنجم توسعه یك هزار مگاوات تبدیل به قرارداد شده است.

وی با اشاره به اهتمام دولت و وزارت نیرو بر توسعه انرژی‌های نو اظهار داشت: نظر مجموعه صنعت برق این است كه احداث نیروگاه را به بخش خصوصی واگذار كند و بنا بر این برنامه‌هایی كه در حال حاضر در دست اقدام دارد، اتمام پروژه‌هایی است كه از قبل وجود داشته است.

آرمودلی تكمیل نیروگاه 3/28 مگاواتی بینالود، دو نیروگاه زیست توده در مشهد و شیراز و اتمام كار نیروگاه منجیل را از جمله این پروژه‌ها عنوان كرد.

** قرارداد تضمینی برای خرید 20 ساله برق

آرمودلی گفت: همچنین بخش خصوصی صاحب یك قرارداد تضمینی 20 ساله خرید برق شده است و از این پس قادر خواهد بود هر كیلووات ساعت برق را به قیمت 130 تومان به دولت بفروشد.

وی ابراز امیدواری كرد: با توجه به تسهیلاتی كه فراهم شده بقیه مجوزها هم به قرارداد بلندمدت تبدیل شود.

مدیر عامل سازمان انرژی های نو ایران(سانا) گفت: بحث استفاده از انرژی های تجدید پذیر در ایران بحث جدیدی است و سابقه فعالیت نیروگاه‌های حرارتی و سایر بخش‌ها در انرژی‌های تجدید پذیر وجود ندارد.

وی اضافه كرد: علاوه بر این دولت هم در این بخش سرمایه گذاری چندانی نكرده است، در حالی كه سرمایه گذاری در برخی از صنایع دیگر سابقه 100 ساله دارد.

آرمودلی خاطر نشان كرد: اگر از تولیدكنندگان انرژی‌های تجدیدپذیر در قالب وام‌های كم بهره و یا مساعدت بانك‌ها حمایت شود، شاهد توسعه و ترویج تولید انرژی‌های تجدید پذیر خواهیم بود.

** می توانیم مبدل‌ها را ساخت داخل كنیم

به گفته‌ آرمودلی در صورت حمایت از ترویج و توسعه انرژی‌های تجدیدپذیر می‌توان مبدل‌های این بخش را داخلی سازی كرد و ضمن جلوگیری از خروج ارز از كشور فرصت‌های شغلی زیادی ایجاد كرد.

وی اضافه كرد: عمده ترین هدف وزارت نیرو در برنامه پنجم توسعه كشور، توسعه و ترویج انرژی‌های نو تدوین قوانین مورد نیاز و حمایت از این بخش است.

آرمودلی با اشاره به این كه، یكی از بهترین حمایت‌ها از انرژی‌های نو خرید برق به قیمت مناسب از این بخش است گفت: در زمان كنونی، برق انرژیهای نو به قیمت 130 تومان خریداری می شود كه قیمت واقعی با احتساب تعدیل تورم و افزایش قیمت ارز بیش از این مقدار خواهد بود.

به گفته مدیر عامل سانا، قیمت برق تولیدی از این بخش در 20 ساعت از روز 130 تومان و در چهار ساعت باقی مانده 90 تومان است كه در این زمان هم معمولا توربین‌ها كار نمی كنند.

** ‌صندوق حمایت از انرژی های نو تشكیل شود

مدیر عامل سازمان انرژی های نو گفت: برای تداوم حمایت‌های دولتی از انرژی‌های نو، یك صندوق مالی باید مابه التفاوت قیمت برق حاصل از سوخت‌های فسیلی و انرژی‌های تجدید پذیر را به عهده داشته باشد.

وی ادامه داد: وزارت نیرو به دولت پیشنهاد كرد تا 20 ریال از قیمت برق سوخت‌های فسیلی به صندوقی واریز و از اعتبارات این صندوق، برای پرداخت مابه التفاوت قیمت برق حاصل از انرژی‌های تجدید پذیر استفاده شود.

وی اضافه كرد: در مجوز هیات دولت پرداخت این مابه التفاوت باید از محل بودجه عمومی حاصل می‌شد كه متاسفانه تاكنون محقق نشده است و از این رو پیشنهاد تشكیل صندوق جدیدی به دولت ارائه شد.

آرمودلی اظهار امیدواری كرد: با تصویب این قانون بخش خصوصی با اطمینان خاطر بیشتری در حوزه انرژی های نو به فعالیت بپردازد.

اقتصام**2021**1594
۰ نفر