به گزارش روز شنبه خبرنگار ایرنا، دكتر 'بشیر حاجی بیگی' در نشست خبری افزود: هم اكنون 18 هزار و 865 بیمار تالاسمی در كشور وجود دارد.
وی اظهار داشت: انتقال خون استان تهران سالانه 50 هزار واحد خون برای بیماران تالاسمی به بیمارستان ها توزیع می كند.
مدیر كل انتقال خون استان تهران افزود: بیماری تالاسمی یك بیماری مزمن است كه مبتلایان به آن هر دو هفته یكبار باید خون دریافت كنند.
حاجی بیگی با اشاره به اینكه با اهدای یك واحد خون جان سه بیمار و گاه چهار بیمار از خطر مرگ نجات می یابد، گفت: انتقال خون استان تهران روزانه جوابگوی 160 بیمارستان و مركز درمانی خصوصی، دولتی و نظامی است.
مدیر كل انتقال خون استان تهران با بیان اینكه روازنه سه هزار واحد خون و فرآورده خونی از انتقال خون درخواست می شود، اظهار داشت: در سال گذشته نزدیك به 900 هزار واحد خون و فرآورده خونی به بیمارستان های استان تهران توزیع شد.
حاجی بیگی در خصوص پیشرفت های انتقال خون افزود: افزایش 5/4 درصدی اهدا كنندگان مستمر، افتتاح نخستین بانك خون بند ناف در سال 89، راه اندازی روش اهدای پلاكت به صورت مستقیم، آغاز جذب سلول های بنیادی خون ساز، شناخته شدن پلاسمای ایران به عنوان پلاسمای مطمئن و سالم، خون اشعه دیده برای بیماران پیوندی، ارسال پلاسما به خارج از كشور و برگشت آن به صورت دارو به داخل كشور، از جمله پیشرفت های انتقال خون در سال های اخیر است.
وی با اشاره به دستیابی ایران به اهدای خون داوطلبانه، گفت: اهدای خون در تمامی مراكز اهدای خون در كشور همچون تهران است و به لحاظ بهره مندی از تكنولوژی و انواع آزمایشات خون هیچ تفاوتی ندارد.
حاجی بیگی در ادامه با اشاره به روز جهانی تقدیر از اهدا كنندگان خون افزود: روز 14 ژوئن (25 خرداد) از طرف سازمان بهداشت جهانی به عنوان روز تقدیر از اهداكنندگان خون نامگذاری شده است.
وی یادآور شد: شعار امسال با توجه به پیش رو داشتن المپیك لندن در این روز ' هر اهدا كننده خون یك قهرمان است' می باشد كه مراسم ویژه این روز پنجشنبه هفته جاری در مجموعه 14 هزار نفری استادیوم آزادی تهران برگزار می شود.
تهرام/1391/1275
استان تهران - مدير كل انتقال خون استان تهران گفت: 25 درصد خون كشور براي بيماران تالاسمي مصرف مي شود.