مسعود محمدیان روز سه شنبه با بیان اینكه با اجرای شیوه های نوین آبیاری در بخش كشاورزی درصدد كاهش مصرف آب در حوضه آبریز دریاچه ارومیه هستیم، خاطرنشان كرد: برای احیا و نجات این دریاچه 24 برنامه اجرایی توسط وزارت نیرو، محیط زیست و جهادكشاورزی در حال اجراست.
وی با اشاره به اینكه پنج برنامه نجات دریاچه ارومیه در تعهد جهادكشاورزی است، اعلام كرد: هر گونه توسعه زراعت و باغبانی در مناطق حاشیه دریاچه ارومیه به دلیل كم آبی مفرط در این منطقه ممنوع است و افزایش راندمان تولید و تغییر الگوی كشت در این اراضی در دستور كار سازمان جهادكشاورزی استان قرار دارد.
محمدیان افزود: به جای زراعت و باغبانی در حوضه آبریز دریاچه ارومیه، پرورش آبزیان و كشت محصولات گلخانهای و همچنین دامپروری مجاز بوده و برای این فعالیتها آب مورد نیاز نیز تأمین می شود.
وی بر پرهیز از اجرای روشهای خودسرانه در راستای نجات دریاچه ارومیه، اعلام كرد: با اجرای تمام تعهدات جهاد كشاورزی برای نجات دریاچه ارومیه از جمله اصلاح الگوی كشت و اجرای شیوه های نوین آبیاری، سالانه 270 میلیون متر مكعب در بخش كشاورزی صرفه جویی خواهد شد.
رییس سازمان جهادكشاورزی آذربایجان شرقی با اشاره به كاهش 14 درصدی بارش باران نسبت به سال گذشته در برخی مناطق استان و محدودیت منابع آبی گفت: پسروی آب دریاچه ارومیه، 204 هزار هكتار از اراضی استان را با مخاطره مواجه كرده كه اگر اقدام جدی صورت نگیرد، شهرستانهای ملكان، بناب، عجب شیر، اسكو، آذرشهر و شبستر به شدت تحت تاثیر كم آبی و شور شدن آب حوضه آبریز دریاچه قرار خواهند گرفت.
محمدیان رعایت نكردن حقآبهها در حوضه آبریز دریاچه ارومیه و فقدان توجه به روشهای جدید در كنار تغییرات اكولوژیك و خشكسالی منطقه را موجب بحرانی شدن وضعیت دریاچه ارومیه دانست و گفت: برخی تصمیمات در این زمینه مورد بازبینی قرار گرفته اند.
وی با اشاره به اینكه كشت محصولاتی با نیاز آبی كم همچون گلرنگ، كلزا، پسته و زعفران به جای محصولاتی با نیاز آبی زیاد همچون پیاز، سبزی و صیفی در حاشیه دریاچه ارومیه برنامهریزی شده است، خواستار همراهی كشاورزان با برنامه الگوی كشت شد.
7232/587/ 1645
438 ميليارد ريال اعتبار بخش آب و خاك آذربايجان شرقي براي درياچه اروميه هزينه مي شود
۲۳ خرداد ۱۳۹۱، ۱۴:۲۳
کد خبر:
80179573
تبريز- رييس سازمان جهاد كشاورزي آذربايجان شرقي با اشاره به اختصاص 60 درصد از اعتبارات بخش آب و خاك اين سازمان براي اجراي طرح هاي نجات درياچه اروميه گفت: 438 ميليارد ريال ازاعتبار 740 ميليارد ريالي سال گذشته بخش آب و خاك براي اجراي طرح هاي نجات اين درياچه هزينه مي شود.