به گزارش ایرنا و به نقل از خبرگزاری'آسیاپلوس'، 'وایسیدین تیلویف' مسوول انرژی های نو در وزارت انرژی تاجیكستان،افزود: با وجودی كه تولید انرژی خورشیدی و باد ،سرمایه گذاری بیشتری نسبت به تولید انرژی آبی نیاز دارد، اما دولت بهره گیری از این انرژی ها را نیز مدنظر قرار داده است.
پتانسیل های بالا در زمینه انرژی بادی طبیعی تا حدی است كه هر روز كشورهای بیشتری خواهان استفاده از این انرژی هستند.
این مقام تاجیكستان با بیان آنكه اروپا قصد دارد تا سال ۲۰۲۰ حدود ۲۰ درصد از انرژی مورد نیاز خود را از طریق این نوع انرژیها از جمله باد تامین كند، اضافه كرد: این امر در تاجیكستان نیز مورد توجه قرار گرفته به طوری كه تلاش بر این است در مناطق دارای توجیه اقتصادی، زیست محیطی مناسب و اجتماعی، امكانات استفاده از انرژی های تجدیدپذیر توسعه یابد.
انرژیهای نو شامل انرژیهای بادی، خورشیدی، دریایی، زمین گرمایی و زیست توده است كه تجدیدپذیر هستند و از بین نمیروند.
وی از امضای یك تفاهم نامه همكاری در زمینه تولید انرژی بادی و خورشیدی میان تاجیكستان و چند شركت اروپایی خبر داد و گفت: اجرای پروژه حدود 60 هزار دلاری با سرمایه گذاری اتحادیه اروپا سبب می شود تا برخی خانه های خصوصی، ساختمان های بهداشتی و مدارس در روستاهای كوهستانی معین آباد، شورآباد و خوالینگ به انرژی تجدیدپذیر دست پیدا كنند.
تیلویف افزود: با این وجود، بالا بودن قیمت تجهیزات بادی و خورشیدی و عدم وجود نمونه های ارزان از جمله موانع توسعه انرِژی تجدیدپذیر در تاجیكستان هستند.
براساس گزارش های منتشر شده در سال 2009 میلادی در مقایسه با سال قبل از آن تولید انرژی الكتریكی از طریق توربین های بادی 31 درصد افزایش یافت.
هم اكنون برق مورد نیاز 250 میلیون نفر در بیش از 70 كشور جهان توسط انرژی بادی تامین می شود.
سازمان ملل متحد در گزارشی در مورد استفاده از انرژی های تجدید پذیر عنوان كرده كه برای افزایش هرچه بیشتر بهره گیری از این انرژی باید در دو دهه آینده حدود 12 تریلیون دلار در این بخش سرمایه گذاری شود.
آساق**ه.ص**1558**5981
دوشنبه - در پي انتقاد'شادي شبدال اف'رييس حزب كمونيست تاجيكستان مبني بر عدم آگاهي مسوولان بخش انرژي از چگونگي بهره گيري از انرژي باد، يك مقام تاجيك از افزايش بهره گيري از اين انرژي خبر داد و گفت: دولت دوشنبه در حال افزايش توليد و استفاده از انرژي هاي تجديدپذير از جمله باد است.