'علی حسینی' روز یكشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: با توجه به آلودگی محصول گوجه فرنگی برخی از گلخانه های شهرستان اصفهان به پروانه 'مینوز' و آلوده شدن مزارع غلات به 'سن غلات' طرح پایش این آفات در شهرستان اصفهان آغاز شده است.
وی از جمله راهكارهای مبارزه با آفات مزارع و گلخانه های گوجه فرنگی را استفاده از تله های' فرمون'،تله های 'نوری' و رها سازی زنبور 'تریكوگراما' عنوان كرد.
حسینی درباره چگونگی استفاده از تله های فرمون اظهار داشت: یك كپسول داخل تله های 'فرمون 'قرار گرفته كه حشرات نر جذب آن شده و در آن گیر افتاده و سپس می میرند.
مسئول واحد حفظ نباتات جهاد كشاورزی شهرستان اصفهان با اشار به تله های نوری افزود: نور یكی از عوامل فیزیكی است كه در مبارزه با آفات به كار می رود و روشن كردن لامپ های مخصوص به هنگام شب در گلخانه ها باعث جذب حشره به سمت منبع نور و برخورد با جریان برق و در نتیجه مرگ حشره می شود.
به گفته وی در غیر این صورت حشره بر اثر پرواز زیاد خسته و گیج شده و در مخزن حاوی محلول سم كه در زیر چراغ تعبیه شده سقوط كرده و در اثر تماس با سم از بین می رود.
وی گفت: پایش این آفت در سطح مزارع و گلخانه های شهرستان اصفهان با مشاركت بهره برداران كشاورز و كلینیك های گیاه پزشكی به اجرا در آمده است.
حسینی درباره كرم 'هلیوتیس' یكی دیگر از آفات گوجه فرنگی، راهكار مبارزه و كنترل این آفت را استفاده از زنبور 'تریكوگراما' بیان كرد.
وی گفت: این حشره مفید در وسط باغ ها و مزارع گوجه فرنگی رهاسازی شده و اثرات مثبتی در كنترل این آفت می گذارد.
مسئول واحد حفظ نباتات جهادكشاورزی شهرستان اصفهان گفت: در صورتیكه تراكم آفت در مزرعه یا گلخانه بالا باشد از سم 'بی تی' BT كه یك محصول بیولوژیك است استفاده می شود.
وی خاطر نشان كرد: با توجه به آلوده شدن مزارع غلات منطقه به 'سن غلات'، جلسات مبارزه با سن برای كشاورزان هر هفته برگزار می شود.
ت/50/7143/607
مبارزه بيولوژيك با آفات و امراض گلخانه اي در شهرستان اصفهان آغاز شد
۴ تیر ۱۳۹۱، ۱۴:۴۹
کد خبر:
80197419
اصفهان- مسئول واحد حفظ نباتات جهاد كشاورزي شهرستان اصفهان گفت: براي به حداقل رساندن عوارض ناشي از سموم شيميايي، طرح كنترل و مبارزه بيولوژيك با آفات و امراض گلخانه اي در اين شهرستان آغاز شد.