به گزارش ایرنا، پایگاه اطلاع رسانی'رنگوم.رو' روز دوشنبه نوشت، این معدن به عنوان بزرگترین معدن طلای قرقیزستان،سهم 12درصدی در تولید ناخالص ملی این كشور دارد.
نمایندگان مجلس با بیان آنكه علت اصلی تلاش ها برای لغو مجوز فعالیت، عدم رعایت مسائل زیست محیطی است، مدیریت كانادایی این شركت را به بی كفایتی در اداره این معدن متهم كردند.
بهره گیری از مواد شیمیایی و مسموم كننده گاز خطرناك سیانید برای جداسازی ناخالصی های طلای استخراج شده ازجمله نگرانی های مردم و برخی از مقامات قرقیز عنوان شده است.
پس از واژگونی یك كامیون حامل 20 تن سیانید در سال ۱۹۸۸ در نزدیكی معدن، سیانیدهای موجود در آن وارد رودخانه شد و نگرانی اهالی منطقه را تشدید كرد به طوری كه تبعات نامطلوب آنها هنوز بر منطقه وجود دارد.
برخی نمایندگان مجلس قرقیزستان نیز معتقدند مدیریت این شركت در پرداخت حقوق به متخصصان و كارگران قرقیز در این معدن در مقایسه با همكاران خارجی تفاوت قائل شده و حقوق كمتری به آنها پرداخت می كند.
همین امر سبب شد اواخر بهمن ماه سال گذشته كارگران معدن طلای كومتور اعتصاب كنند كه از این محل روزانه 380 هزار دلار به درآمدهای دولت خسارت وارد شد.
در همین حال 'مقصد صابروف'نماینده حزب رسپابلیكا در مجلس قرقیزستان خواستار ملی شدن معدن كومتور شد اما در مقابل 'روشن جین بكوف'نماینده حزب آتامكن این كار را به لحاظ توان مالی پایین كشور غیرعملی دانست.
این در حالی است كه مدیریت شركت كومتور، انتقادات نمایندگان مجلس را بی مورد دانسته و از فهرست كردن جزئیات تخلفات شركت یادشده انتقاد كرده است.
'میشل فیشر' مدیرعامل شركت كومتور از انجام تحقیق درباره انتقادات صورت گرفته خبر داد و افزود: تاكنون اقدام های زیادی برای رفع نگرانی های زیست محیطی این معدن صورت گرفته است.
وی گفت: اگرچه سیانید شیمیایی و مسموم كننده است اما بر انسان و طبیعت تاثیر منفی نمی گذارد، ضمن آنكه استفاده از آن برای جداسازی راحت طلا از ناخالصی هایش ضروری است.
وی تصریح كرد: شركت شرایط ویژه را برای همه كسانی كه در ارتباط مستقیم با سیانید هستند فراهم كرده است وعلاوه بر استفاده كارگران و متخصصان ازلباس و ماسك مخصوص، بصورت مداوم با رایانه میزان سیانید موجود در هوای معدن نیز اندازه گیری می شود و این میزان همواره در حد استانداردهای جهانی است.
'شیرین آیتماتوا'نماینده حزب آتامكن در مجلس هم با بیان آنكه گزارش پارلمان قادر نخواهد بود همه ابعاد را پوشش دهد، پیشنهاد كرد یك كمیسیون دولتی برای بررسی شرایط آب، خاك و كارخانه و شرایط زیست حیوانات اطراف كومتور ایجاد شود.
قرقیزستان یكی از فقیرترین جمهوری های آسیای مركزی، صاحب یكی از بزرگترین معادن طلای جهان است.
معدن طلای كومتور كه در ۶۰ كیلومتری مرز چین و در میان كوه ها واقع شده یكی از ده معدن بزرگ طلای دنیاست كه برای رسیدن به آن باید از بیشكك پایتخت قرقیزستان ۳۵۰ كیلومتر راه را از دو مسیر كوهستانی طی كرد مسیری كه در گذشته جاده ابریشم نام داشته و كاروان ها از آن عبور می كردند.
با وجودی كه این معدن تنها معدن طلای این كشور نیست، اما از اهمیت ویژه ای در اقتصاد این كشور برخوردار است.
به گفته رئیس بخش زمین شناسی آژانس دولتی معادن قرقیزستان در این كشور بیش از یكهزار معدن طلا وجود دارد كه ۶۳ معدن از نظر ذخیره طلا در وضعیت بسیار خوبی قرار دارند.
'اوچكونبیك تاشبایف' گفت: براساس برآوردهای صورت گرفته این معادن حدود 420 تن طلا دارند كه نقش مهمی در اقتصاد ما ایفا می كنند، زیرا همه سنگ های طلای این معادن صادر می شوند. حدود ۹۰ درصد طلای استحصالی از این میزان مربوط به معدن كومتور است.
شركت كانادایی در ماه های پایانی سال ۱۹۹۶ شروع به استخراج طلا از معدن كومتور كرد و هم اكنون سالانه حدود ۲۰ تن سنگ طلا در شرایط سخت جوی یعنی دمای هشت درجه زیر صفر و برفی كه حتی در تابستان آب نمی شود، استخراج می كند.
آساق**ه.ص**1558**1565
قرقيزستان قصددارد مجوز كانادا را در استخراج معدن طلاي كومتور لغوكند
۵ تیر ۱۳۹۱، ۱۴:۲۹
کد خبر:
80199496
دوشنبه - مجلس قرقيزستان درحال بررسي چگونگي ابطال مجوز برداشت يك شركت كانادايي در استخراج از معدن طلاي كومتور بعلت آلودگي هاي زيست محيطي است.