۸ تیر ۱۳۹۱، ۱۲:۳۷
کد خبر: 80204737
T T
۰ نفر
كارگروه مديريت سيل خراسان شمالي بر بازگشايي مسيل هاي شهري تاكيد كرد

بجنورد - اعضاي كارگروه مديريت سيل و طغيان خراسان شمالي در نشست اخير خود با اشاره به ايمن سازي شهر بجنورد از طريق بازگشايي مسيل 'شاهجوب' در سال هاي اخير، بر بازگشايي و ساماندهي بيشتر مسيل هاي شهري استان تاكيد كردند.

به گزارش ایرنا به نقل از روابط عمومی شركت آب منطقه ای خراسان شمالی، مدیركل دفتر مدیریت بحران استان در این نشست، گفت: اگر مسیل شاهجوب و سایر مسیل های شهر بجنورد در سال 1387 بازگشایی نمی‌شد سیلاب های امسال بحران های بزرگی را برای این شهر ایجاد می‌كرد.

'سیدعلی میركریمی' با تقدیر از عملكرد آب منطقه‌ای استان در بازگشایی مسیل ها، خواستار ارایه پروژه‌های مهم مطالعه مدیریت مسیل ها از سوی شهرداران و فرمانداران استان شد.

وی با اشاره به این كه خسارت سیل در مقایسه با سایر حوادث پیش بینی نشده، قابل پیشگیری و كنترل است، تاكید كرد: پروژه‌های مطالعه مدیریت سیلاب برای بررسی و پیش‌بینی اعتبارات لازم به مدیریت بحران استان ارسال شود تا تصمیم لازم برای اجرایی شدن پروژه‌های مهم گرفته شود.

مدیرعامل شركت آب منطقه‌ای خراسان شمالی نیز در این نشست، این استان را یكی از سیل خیزترین مناطق كشور خواند و گفت: سیلاب های ناگهانی همواره به این استان آسیب رسانده است.

'علیرضا عامری' با اشاره به اهمیت و ضرورت مدیریت همه‌جانبه سیلاب، گفت: كارهای بسیاری در این زمینه در استان انجام شده اما مقبولیت عمومی ندارد و كافی نیست.

وی شناسایی نقاط سیل خیز، مسیل های مهم و نقاط آسیب پذیر برای مدیریت بهتر و استقرار سامانه هوشمند اعلام خطر را از امور زیربنایی پیشگیری و كنترل خسارت سیلاب ذكر كرد و افزود:‌ برای حفظ آب و خاك باید حوزه‌های آبریز بالادست مدیریت و آبخیزداری شود تا نعمت ها به بلا تبدیل نشود.

وی از مطالعه حدود 60 درصد و رودخانه‌ها و مسیل های مهم استان خبر داد و گفت: یك هزار و 250 كیلومتر از رودخانه‌های استان برای تعیین حد حریم و بستر مطالعه شده و 350 كیلومتر آن برای آگاهی عمومی و رعایت حدود، علامت گذاری شده است.

عامری با تاكید بر لزوم تخصیص اعتبارات بیشتر برای مدیریت سیلاب، خواستار همكاری بیشتر دستگاه های مرتبط با مدیریت سیلاب نظیر منابع طبیعی، مراجع قضایی، بنیاد مسكن، راه و شهرسازی و جهاد كشاورزی برای كنترل و مهار خسارت های سیلاب شد.

وی توجه ویژه برای تداوم ایمن سازی مناطق سیل گیر استان را به منظور كاهش خسارات بسیار مهم و كارساز خواند و گفت:‌ امنیت امروز شهر بجنورد در برابر سیلاب های سهمگین شمال و جنوب شرق این شهر، مرهون توجه ویژه به بازگشایی مسیل شاهجوب در سال 1387 است.

شهردار بجنورد نیز در این نشست، بازگشایی مسیل های حاشیه شهر بجنورد در سال های اخیر را برای ایمن سازی این شهر در برابر سیلاب های بزرگ بسیار موثر خواند و گفت: پروژه‌های جمع آوری آب های سطحی شهر در داخل شهر چندان كارساز نبوده است.

'كیوان دژهوت' افزود: اولویت بندی پروژه‌ها و حذف پروژه‌های غیرمهم به منظور هزینه اعتبارات تخصیصی آنها برای پروژه‌های مهم تر در دستور كار شهرداری بجنورد قرار دارد.

وی افزود: ضلع شمالی شهر بجنورد برای جمع آوری و هدایت سیلاب ها نیازمند ظرفیت سازی بیشتری است و اقدامات عمرانی موثری باید انجام شود و در ضلع جنوبی بجنورد نیز در مسیر كنارگذر 'مدرس' كانال بزرگی برای هدایت سیلاب پیش‌بینی شده كه كار اجرایی آن بزودی آغاز می‌شود.

دومین نشست اعضای كارگروه مدیریت سیل و طغیان خراسان شمالی در سال 1391 با حضور فرمانداران و شهرداران استان و سایر دستگاه های عضو این كارگروه عصر چهارشنبه در شركت آب منطقه‌ای استان برگزار شد. ك/1

623/626