یازدهم شعبان سال 43 هجری قمری در مدینه فرزندی از سلاله پاك اهل بیت پا به عرصه گیتی نهاد كه او را علی اكبر نام نهادند و سال ها بعد شباب اهل بهشت لقب گرفت، او فرزند بزرگوار امام حسین(ع) و لیلی دختر ابی مره بود. اویی كه به شكرانه حضورش و سپاس از مقام والایش روز میلادش را به نام جوان در ایران زمین نامگذاری كردند.
حضرت علی اكبر(ع) در كنار امام حسین(ع) رشد و پرورش یافت و با سیره و روش امامان و اهل بیت آشنا و این گونه انسانی كامل و نمونه شد. روایت شده است ایشان دارای ظاهری زیبا و زبانی شیوا بود و از لحاظ چهره، سیرت و رفتار، شبیه ترین فرد به حضرت محمد(ص) به شمار می رفت و در شجاعت و دلاوری همچون جد عالی مقامش، حضرت علی(ع) بود.
ایشان سراسر عمر كوتاه اما پربركت خویش را در خدمت و اطاعت پدر بزرگوارش طی كرد و در زمان قیام اباعبدالله(ع) و مبارزه امام(ع) با یزید و هجرت اعتراض گونه ایشان از مدینه به مكه، او همراه همیشگی پدر بود و یاری بخش كاروان مسلمانان در راه كوفه شد و در حادثه عاشورا با صلابت، ایمان و عشق به پیكار با كفار پرداخت، فداكاری ایشان در حماسه عاشورا ستودنی و ماندگار شد چراكه شجاعانه و دلاورانه با دشمنان به نبرد برخاست.
سرانجام حضرت علی اكبر پس از بارها پیكار در میدان جنگ به محاصره دشمنان در آمد و به شهادت رسید. حضرت علی اكبر(ع) جانبازی و فداكاری را در كربلا به اوج رساند و حمایت از حجت الهی و امام عصر خویش را به نیكی انجام داد و این چنین الگویی شایسته برای جوانان در همه عرصه های ایمان، جهاد، مبارزه و شهادت شد و پس چه نیكو كه این روز را روز جوان نامیدند.
اما دوران جوانی و شناخت ویژگیهای این مرحله سرنوشت ساز زندگی باعث می شود انسان خود را بهتر بشناسد و خصوصیاتش را درك و شخصیت خویش را بهتر پایه گذاری كند. در این دوره تغییر و تحول جسمی بسیاری در افراد ایجاد می شود و همراه با این تغییرات روح او نیز دچار تحول می شود و احساسها و تمایلات جدیدی در نهاد جوان به وجود میآید، حالتهای عقلی و عاطفی خاصی به او دست میدهد و دیگر به مانند دوران كودكی و نوجوانی رفتار نمی كند و در سایه آموزش های مناسب به بهترین شكل با این تحولات روبرو می شود.
جوانان ضمن شناخت هویت خود می توانند توانایی ها و قابلیت های درونی خویش را بشناسند و با كسب اعتماد به نفس لازم به مرور از این دوران آگاهی یابند.
جوانان دارای نیازهای گوناگون و متنوعی هستند، نیازهایی نظیر نیازهای زیستی، روانی، اقتصادی، فرهنگی، عقیدتی، اجتماعی، سیاسی و نیاز به شناخت ارزشها، موقعیتها و ... دوران جوانی، بهترین و با نشاط ترین دوره زندگی هر انسانی است. فرصت جوانی، زمینه ای مناسب برای برداشتن گام های بلند به منظور رسیدن به قلل افتخار در زندگی به شمار می رود.
بزرگان دین اسلام، دوران جوانی را یكی از نعمت های پر ارزش الهی و از سرمایه های بزرگ زندگی بشر معرفی كرده اند. دین اسلام جوانی را دوره توانمندی، سازندگی و دوران بسیار با ارزشی برای بهره بردن از نعمت زندگی می داند.
رسول اكرم(ص) به جوانان نگاهی همراه با تكریم شخصیت، توجه به قلب پاك و احساسات زلال آنها داشت و درباره دوران جوانی فرمودند: 'در قیامت، هیچ بنده ای قدم از قدم بر نمی دارد، مگر اینكه به این پرسش ها پاسخ دهد: اول آنكه عمرش را در چه راهی صرف كرده است و دوم آن كه جوانی را چگونه و در چه راه گذرانده است'.
دوران جوانی روزگار نابی است كه پر از سرزندگی، نشاط، هیجان، امید و آرزوهای زیباست، روزهایی كه باید قدرشان را دانست تا خاطره هایی خوش از این لحظه های نیك در ذهن به یادگار بماند، به یاد بسپاریم كه جوانان نیروی كارآمد و سرمایه های گرانقدر هر جامعه ای هستند پس با توجه به این گنجینه های ارزشمند كشور، باید جامعه را در راه رسیدن به كمال یاری كرد.
اطلاع**2002**1717
گروه اسناد و اطلاع رساني- امروز ميلاد باشكوه جوان اهل بهشت، حضرت علي اكبر(ع) است كه با شجاعت و از خودگذشتگي؛ دلاور عاشورا شد. اويي كه به پاس پاكي، ايمان و استواري اش روز تولدش روز جوان نام گرفت.