' عباسعلی تسنیمی ' رییس پژوهشگاه بین المللی زلزله شناسی و مهندسی زلزله در مراسم كلنگ زنی آزمایشگاه پیشرفته لرزه ای گفت: احداث این آزمایشگاه یكی از پروژه های بسیارمهم و فرامنطقه ای است و با توجه به زلزله خیز بودن كشور ، لزوم انجام تحقیقات آزمایشگاهی پیشرفته در زمینه مهندسی زلزله كه بتواند پاسخگوی نیازهای حال و آینده پروژه های عمرانی كشور باشد ، بیش از پیش احساس می شد.
وی افزود: بر این اساس پروژه ساخت یك آزمایشگاه پیشرفته مهندسی زلزله در دستور كار پژوهشگاه بین المللی زلزله شناسی قرار گرفت و كلنگ احداث این آزمایشگاه امروز به زمین زده شد .
تسنیمی اظهارداشت: در ابتدا مساحتی حدود هشت هزارمتر مربع برای احداث این آزمایشگاه در نظر گرفته شد كه با توجه به افق 1400 و مطالعات و بررسی هایی انجام شده ، مساحت این پروژه با موافقت هیات امنای پژوهشگاه به 19 هزار متر مربع افزایش یافت.
وی تاكید كرد: تمام فعالیت های این آزمایشگاه پس از آغاز فعالیت به صورت برخط (آن لاین) انجام می شود و نتایج آنها بلافاصله مورد تحلیل قرار می گیرد .
رییس پژوهشگاه زلزله شناسی گفت: خوشبختانه مسوولان مربوطه درمعاونت برنامه ریزی و راهبردی ریاست جمهوری به ما وعده داده اند كه به محض آغاز فعالیت اجرایی ساخت این آزمایشگاه ، تمام اعتبارات آن به طور كامل تامین شود .
وی گفت: اعتبار پیش بینی شده برای اجرای این پروژه 36 میلیارد تومان پیش بینی شده است . ساخت این آزمایشگاه در دو فاز انجام می شود كه برای فاز اول دو تا دو سال و نیم زمان پیش بینی شده است . پیمانكار این پروژه گفته است كه در صورت تامین اعتبارلازم هر دو فاز در مدت سه تا سه سال و نیم انجام می شود.
تسنیمی افزود: این پروژه در بخش آزمایشگاهی دارای یك بخش سانتریفیوژ، كف قوی و دیواری قوی برای انجام مطالعات مورد نیاز و میز لرزان است.
به گفته وی چنین آزمایشگاهی در خاورمیانه منحصر به فرد خواهد بود و با راه اندازی آن ، كشورهای همسایه و منطقه می توانند از داده ها و اطلاعات آن استفاده كنند.
تسنیمی یادآور شد : براساس اساسنامه پژوهشگاه زلزله شناسی ، دیدگاه محققان این پژوهشگاه باید منطقه ای باشد زیرا زلزله یك مساله منطقه ای است به عنوان مثال گاهی در كشور تركیه ، افغانستان و یا ایران زلزله ای رخ می دهد كه بستگی دارد در حوالی كدام مرز باشد . خسارات برجای مانده از این زلزله بر كشور مجاورهم اثر می گذارد ازاین رو زلزله یك مساله منطقه ای است.
وی خاطرنشان كرد كه در حال حاضر ژاپن آزمایشگاه های بسیار پیشرفته ای لرزه ای دارد وبه طور مرتب آزمایش های خود را به روز می كند. تاكنون چین هم در این زمینه اقدامات خوبی انجام داده و تایوان هم با كمك كشورهای اروپایی در این زمینه فعال است ولی باید گفت با راه اندازی این آزمایشگاه در ایران ، كشورمان جزو كشورهای پیشتاز در منطقه خواهد شد.
علمی **9014** 1581
تهران - كلنگ احداث آزمايشگاه پيشرفته مهندسي سازه و ژئوتكنيك امروز - يكشنبه - با حضور رييس پژوهشگاه بين المللي زلزله شناسي و جمعي از مسوولان به زمين زده شد.