به گزارش ایرنا، 'موسی صابری' روز دوشنبه در نشست مطبوعاتی گفت: این استان دارای 433 هزار هكتار جنگل است كه برای مراقبت از این سطح به 200 قرقبان نیاز دارد و حال آنكه تنها 76 قرقبان از جنگل های این خطه حفاظت می كنند.
وی كمبود نیروی انسانی را از مشكلات اساسی حوزه حفاظت از منابع طبیعی این استان عنوان كرد و افزود: نبود نیروی متخصص و كارشناس از دیگر مشكلات این حوزه است.
وی كمبود امكانات و تجهیزات و نبود آموزش های لازم در زمینه اطفای حریق را از دیگر مشكلات اداره تحت مدیریت خود خواند و گفت: در سال 89، 497 هكتار از جنگل ها و مراتع این استان دچار حادثه آتش سوزی شد.
وی گفت: 93 هكتار از جنگل ها و مراتع این استان در سال گذشته نیز در آتش سوخت كه نسبت به سال 89، 92 درصد كاهش یافت كه عمدتا در حوزه مدیریتی محیط زیست بوده است.
صابری، میزان خسارات وارده به حوزه منابع طبیعی خراسان شمالی از ناحیه آتش سوزی در سال گذشته را یك میلیارد و 820 میلیون ریال ذكر كرد.
وی علت آتش سوزی ها را عامل طبیعی و انسانی عنوان كرد و افزود: 80 درصد آتش های صورت گرفته در محدوده جنگلی استان سطحی، 10 درصد تنه ای و 10 درصد نیز تاجی بوده است.
وی اظهار داشت: امسال به دلیل ترسالی، تاكنون آتش سوزی در عرصه های منابع طبیعی این استان رخ نداده اما با توجه به گرم شدن تدریجی هوا، احتمال بروز این حوادث دور از انتظار نیست كه باید مراقب بود.
وی افزود: در این خصوص نیز از 31 تیرماه سال جاری تا پایان شهریور نیروهای این
استان در محدوده های منابع طبیعی به صورت مستمر گشت دارند.
مدیركل منابع طبیعی و آبخیزداری خراسان شمالی گفت: سال گذشته پنج میلیارد ریال اعتبار برای حفاظت و حمایت از عرصه های جنگلی و مرتعی اختصاص یافت كه این میزان اعتبار جوابگوی نیاز این بخش نیست.
صابری افزود: سالانه 130 هزار تن علوفه در عرصه های منابع طبیعی این استان تولید می شود كه علاوه بر ارزش اقتصادی آن، برای حفاظت از خاك بسیار مفید است.
گستره حوزه منابع طبیعی و آبخیزداری خراسان شمالی دو میلیون و 33 هزار و 36 هكتار است كه از این وسعت یك میلیون و 400 هزار هكتار مرتع، بیش از 183 هزار هكتار بیابان و 433 هزار هكتار جنگل است. ك/2
7184/626
بجنورد - مديركل منابع طبيعي و آبخيزداري خراسان شمالي گفت: جنگل هاي اين استان با كمبود 124 قرقبان، براي اجراي طرح هاي حفاظتي مواجه است.