'رقیه ارباب' روز یكشنبه به مناسبت دوم مرداد ماه روز فیزیوتراپی در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: مشكلات ارتوپدی مانند شكستگی استخوان ها، در رفتگی مفاصل، تعویض مفاصل، كمر درد، گرفتگی عضلات، ایجاد تغییرات فرسایشی در مفاصل (آرتروز) و اختلال در ستون فقرات از جمله مواردی است كه انجام فیزیوتراپی می تواند در آنها مفید واقع شود.
وی همچنین به نقش موثر این علم در درمان بیماری های مفاصل و بافت نرم كه اصطلاحا بیماری های روماتولوژی نامیده می شود اشاره و اظهاركرد: نزدیك به 10 درصد كودكان تازه متولد شده دچار نوعی معلولیت می باشند كه با فیزیوتراپی بموقع می توان برای بهبود این مشكلات اقدامات موثری را انجام داد.
ارباب خاطرنشان كرد: فیزیوتراپی همچنین در بیماری های زنان با هدف كاهش درد و از بین بردن برخی عفونت ها و چسبندگی ها در بافت های مختلف دستگاه تناسلی و نیز تقویت عضلات ناحیه شكم و اطراف لگن انجام می شود.
وی با تاكید بر مهم بودن فیزیوتراپی پس از انجام اعمال جراحی، به نقش مهم آن در بهبود بیماران تنفسی اشاره كرد و افزود: فیزیوتراپی در بهبود بسیاری از بیماری های سالمندان نیز موثر است.
كارشناس مسوول فیزیوتراپی مركز آموزشی و درمانی شهید رجایی قزوین كمبود نیرو در بیمارستان ها، عدم برخورداری از امتیازات و تسهیلاتی از قبیل هزینه های جانبی مانند لباس، سختی كار و حق فنی را از جمله مشكلات كاركنان شاغل در این رشته عنوان كرد و افزود: البته یكی از بزرگترین معضلات شغلی این رشته كار با دستگاه الكتریكی و امواج ماوراء می باشد كه در این مورد امتیازات خاصی در نظر گرفته شده است.
دوم مرداد ماه به نام روز فیزیوتراپی نام گذاری شده است.
7388/ 614
قزوين - كارشناس مسوول فيزيوتراپي مركز آموزشي و درماني شهيد رجايي قزوين با اشاره به اينكه فيزيوتراپي نقش موثري در تقويت عضله بيماران مبتلا به پاركينسون و ام اس دارد.