۳ مرداد ۱۳۹۱، ۱۶:۰۴
کد خبر: 80245185
T T
۰ نفر
گوجه فرنگي سالم به روش ارگانيك در مزارع شهرستان اصفهان توليد شد

اصفهان- مسئول واحد حفظ نباتات جهاد كشاورزي شهرستان اصفهان گفت: كشاورزان اصفهاني موفق به توليد گوجه فرنگي سالم با استفاده از روش هاي ارگانيك شدند.

محصول ارگانیك یا طبیعی، بدون دخالت یا مصرف آفت‌كش‌ها، كودهای شیمیایی و تركیبات اصلاح شده ژنتیكی تولید می شود.

'علی حسینی' روز سه شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: با تلاش كارشناسان كلینیك های گیاه پزشكی و نظارت كارشناسان جهاد كشاورزی شهرستان اصفهان، كشاورزان موفق به تولید گوجه فرنگی سالم در این شهرستان شدند.

وی افزود: در این طرح در 50 هكتار از گلخانه های گوجه فرنگی از روش های ارگانیك برای مبارزه با آفات استفاده شد.

وی گفت: نصب ' تریكو كارت ها' و آزاد سازی زنبورهای 'تریكوگراما' و 'براكون' از جمله اقدامات انجام شده در این راستا است.

حسینی به تلاش واحد حفظ نباتات برای آموزش كشاورزان اشاره كرد و گفت: تمام سعی این واحد برای به حداقل رساندن سم پاشی در مزارع است.

وی با اشاره به لزوم نوسازی گلخانه های قدیمی، افزود: وضع گلخانه های جدید بهتر از گلخانه های قدیمی است زیرا اصول فنی در آن رعایت شده، تهویه مناسب تری دارد و كمتر دچار حمله آفات می شود.

وی به ضرورت سم پاشی در مزارع گندم اشاره كرد و گفت: به علت خشكسالی، محصول بعضی از مزارع كیفیت لازم برای برداشت را نداشته و كشاورز زمین را بدون سم پاشی رها كرده است.

وی تاكید كرد: رها سازی زمین، كشاورز را در كاشت دوره بعدی دچار مشكل می كند زیرا سن در مزرعه باقی می ماند.

معاون فنی و اجرایی جهاد كشاورزی شهرستان اصفهان نیز درباره تولیدات گیاهی سالم به خبرنگار ایرنا گفت: تلاش مسئولان جهاد كشاورزی شهرستان اصفهان در راستای تولید محصولات غذایی سالم است.

'اصغر رستمی' اظهار داشت: تولید محصول سالم نیاز به مراقبت های ویژه از زمان كاشت تا برداشت دارد كه به عهده واحد حفظ نباتات است.

رستمی از واگذاری بخشی از امور به بخش خصوصی خبر داد و گفت: در راستای تحقق اصل 44 قانون اساسی بسیاری از كارهای واحد حفظ نباتات به كلینیك های گیاه پزشكی واگذار شده است.

وی خاطر نشان كرد: با تلاش كارشناسان بخش خصوصی در مواردی استفاده از سموم شیمیایی در مزارع و گلخانه ها كاهش 60 درصدی داشته است.

معاون فنی و اجرایی جهاد كشاورزی شهرستان اصفهان گفت: مبارزه بیولوژیك در چند سال اخیر در 200 هكتار از مزارع و گلخانه های شهرستان اصفهان اجرا شده است.

وی یكی از مشكلات در این عرصه را افزایش قیمت تمام شده محصولات سالم و كاهش كمی محصول در اثر استفاده نكردن از كودهای شیمیایی و سموم مضر عنوان كرد.

رستمی با اشاره به ضرورت ایجاد یك برند خاص برای این محصولات گفت: با پیگیری انجام شده یك واحد به نام 'كدكس' با همكاری سایر ادارات مانند معاونت غذا و دارو، اداره كل استاندارد و تحقیقات صنعتی برای انجام این هدف تشكیل شده است.

وی تصریح كرد: با فرهنگ سازی و تشویق مردم برای خرید محصول سالم با قیمتی كمی بالاتر می توان به تشویق و رغبت كشاورزان برای كشت و تولید مواد غذایی سالم پرداخت.

رستمی با تاكید بر مبارزه ارگانیك گفت: استفاده نكردن از كودها و آفت كش های شیمیایی مضر باعث بهبود كیفیت خاك، محصول و كاهش آلودگی های زیست محیطی خواهد شد.

ت/50/7148/607