۹ مرداد ۱۳۹۱، ۸:۵۶
کد خبر: 80252473
T T
۰ نفر

سهرودي آيينه تمام نماي زنجانيان است

۹ مرداد ۱۳۹۱، ۸:۵۶
کد خبر: 80252473
سهرودي آيينه تمام نماي زنجانيان است

زنجان - عضو هيات علمي دانشگاه امام صادق(ع) گفت: بسياري از ويژگي ها شاخص هاي سهرودي در زنجانيان يافت مي شود و از اين رو اين دانشمند عالي مقام آيينه تمام نماي زنجانيان به شمار مي آيد.

به گزارش ایرنا، رضا اكبری شامگاه یكشنبه در همایش بزرگداشت سهروردی و روز زنجان، اندیشه های سهروردی را دارای مولفه هایی دانست كه در مردم زنجان نیز قابل مشاهده است و افزود: شاخص ها و مولفه های رفتاری و شخصیتی شیخ اشراق را می توان در آثار و كتب بر جای مانده از وی مشاهده كرد.

وی مهمترین مولفه و ویژگی شیخ اشراق را توجه به سنت ها به معنای عقلانیت و اسلام دانست و یادآورشد: در طول تاریخ تشیع هر سنتی كه رنگ و بوی عقلانیت پیدا نكرده در طول زمان از بین رفته و منسوخ گشته است.

اكبری با بیان اینكه سهروردی در پایه گذاری حكمت اشراق از افكار ایرانیان باستان بهره گرفته است، اظهار كرد: آنچه كه در مباحث فلسفه اشراق مد نظر است، وجود نور و ظلمت و مقابله مداوم این دو محور می باشد كه به وفور می توان در قرآن كریم و كتب دینی نیز آن را مشاهده كرد.

این استاد دانشگاه با بیان اینكه سهروردی از خداوند متعال به عنوان نورالانوار یاد می كند، گفت: اصطلاحات و تعابیری كه شیخ اشراق در آثار و تفكر خود به كار می برد، هم خوانی و مقاربت جالب توجهی با مفاهیم و تعابیر دین مبین اسلام دارد.

وی توجه به فلسفه در بهره گیری از متون دینی را از دیگر شاخص های آثار و كتب شیخ سهرودی دانست و خاطر نشان كرد: سهروردی را می توان آغاز گر تلفیق كلام و فلسفه دانست كه در عصر خواجه نصیرالدین طوسی این تلفیق و همراهی به اوج خود رسید.

اكبری با بیان اینكه سهروردی معتقد است كه عقل زمانی به كمال می رسد كه در مسیر درستی حركت كند كه مورد تایید خداوند باشد، افزود: سهروردی خود با بهره گیری از كتب دینی و اسلامی حكمت و فلسفه خود را با مبانی دین مبین اسلام عجین می سازد و حركت در این مسیر را به عنوان یكی از شاخص های برجسته خود معرفی می كند.

عضو هیات علمی دانشگاه امام صادق(ع)، بهره گیری از آیات قرآن كریم در كتب سهروردی را موجب ماندگاری و شهرت آثار وی دانست و یادآورشد: تفاسیری كه این دانشمندان عالی مقام بر آیات قرآن كریم نوشت، رنگ ماندگاری به آثار و كتب فلسفی و عرفانی وی زد.

وی معنویت را از مولفه های برجسته سهروردی دانست و اظهار كرد: شیخ اشراق در زندگی خود به شب زنده داری ریاضت كشیدن، عبادت های شبانه و وجود فضای معنوی برجسته در زندگی مشهور است.

اكبری تیز هوشی سهروردی را قابل تقدیر دانست و گفت: وارد كردن انتقادات متقاعد كننده به حكمت مشاء و نوشتن بیش از 50 اثر ماندگار و تاثیر گذار تا سن 38 سالگی نشان از نبوغ، هوش بالا و پشتكار علمی وی دارد.

این استاد دانشگاه ابتكار عمل در مسیر علمی را از دیگر مولفه ها و ویژگی های شیخ اشراق دانست و خاطر نشان كرد: در قید و بند اسم ها نبودن و بهره گیری از دانش گذشتگان برای كشفیات جدید و نه پیروی از آنها، از اعتقاداتی بود كه موجب ایجاد نوآوری و پیشرفت در افكار سهروردی و پس از در ملا صدرا شد.

وی این شاخص ها و ویژگی های علمی و رفتاری شیخ اشراق را قابل مشاهده در زنجانیان دانست و افزود: وجود عالمان و دانشمندان متعدد در عرصه های مختلف در این استان نشان می دهد كه ظهور سهروردی امری اتفاقی نبوده و این استان بستر رشد افراد بزرگ بسیاری می باشد.

مدیر كل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان زنجان، نیز در این همایش، بخش مهمی از میراث باقی مانده از گذشتگان برای نسل امروز را مفاخر و مشاهیری دانست كه تاثیر بسیاری در طول تاریخ از خود بر جای گذاشته اند و یادآورشد: باید به این دانشمندان و مفاخر علمی بها داد و آنها را در جامعه معرفی كرد.

یحیی نقی زاده محجوب با بیان اینكه زنجان به علت تایخ و قدمت بالای خود و قرار گرفتن در شاهراه فرهنگی و علمی كشور، همواره شاهر ظهور و بروز عالمان برجسته ای بوده است، اظهار كرد: شیخ اشراق سهروردی از این دست دانشمندان زنجانی محسوب می شود كه امروز متعلق به تمام جهانیان دارد.

وی ادامه داد: اداره كل میراث فرهنگی صنایع دستی و گردشگری استان زنجان، طی سالهای اخیر در قالب برنامه های مختلف روز تولد سهروردی را با عنوان روز زنجان بزرگ داشته است.

نقی زاده بزرگداشت روز زنجان را موجب معرفی جاذبه های این استان در سطح ملی و بین المللی دانست و اظهار كرد: معرفی این جاذبه ها می توان به جذب گردشگری در این استان كمك كند.

7319/522