۹ مرداد ۱۳۹۱، ۱۴:۳۸
کد خبر: 80253444
T T
۰ نفر
محكوميت 4 نفر از متهمان پرونده فساد بزرگ مالي به اعدام

تهران - سخنگوي قوه قضاييه از صدور احكام متهمان پرونده فساد بزرگ مالي توسط قاضي ناصر سراج خبر داد و گفت : احكام در مرحله تايپ است و طبق حكم صادره 4 نفر از متهمان اين پرونده به اعدام محكوم شدند.

به گزارش خبرنگار اجتماعی ایرنا، حجت الاسلام والمسلمین' غلامحسین محسنی اژه ای' امروز - دوشنبه - در سی و سومین نشست خبری خود با حضور خبرنگاران افزود: پس از اتمام تایپ احكام صادره، آرا به محكوم علیه و وكلای آنها ابلاغ خواهد شد.

دادستان كل كشور گفت: از مجموع 39 متهمی كه به اتهامات آنها رسیدگی شد قاضی دادگاه چهار نفر را به اعدام، دو نفر را به حبس ابد و بقیه متهمان را به تحمل حبس های 25 سال، 20 سال، 10 سال و پایین تر محكوم كرده است.

اژه ای افزود: این افراد علاوه بر حبس ،محكوم به پرداخت جزای نقدی ، شلاق و انفصال دائم از خدمات دولتی هستند.

وی اظهار داشت:قاضی چندین صد صفحه حكم را برای تایپ داده كه این تعداد صفحه ممكن است در تایپ كم یا زیاد شود ، اما هنگامی كه بطور كامل تایپ شد بصورت رسمی ابلاغ آنرا خواهیم كرد.



** اطلاعی از قابل اعتراض بودن رای دیوان برای مرتضوی ندارم

سخنگوی دستگاه قضا با اشاره به شكایت چند نفر از نمایندگان مجلس از سعید مرتضوی در دیوان عدالت اداری در خصوص انتصاب وی به عنوان مدیر عاملی صندوق تامین اجتماعی گفت :دیوان پس از رسیدگی مقدماتی به این پرونده با دو مسئله مهم روبرو شد.

اژه ای افزود:برای دیوان عدالت اداری باید مشخص می شد كه آیا این موضوع یا شكایت در صلاحیت دیوان است و دیگر اینكه دیوان صلاحیت رسیدگی به این موضوع را دارد یا نه.

وی اظهار داشت:دیوان عدالت اداری پس از بررسی به این نتیجه رسید كه هر دو مورد این در دیوان می تواند رای داده و شكایت نیز وارد است.

دادستان كل كشور گفت:در نتیجه، دیوان عدالت اداری انتصاب سعید مرتضوی را به عنوان مدیر عاملی تامین اجتماعی خلاف دانست و امروز - دوشنبه- بطور رسمی نیز این مساله از سوی دیوان اعلام شد.

اژه ای همچنین درباره نحوه اجرای رای هیات عمومی دیوان عدالت اداری در این خصوص افزود:من نیز فقط به صورت تلفنی از نتیجه رای هیات عمومی دیوان عدالت اداری آگاه شدم و نمی دانم كه این رای قابل اعتراض است یا خیر كه هر یك از این ها باشد وضعیت فرق می كند.



**برخورد قاطع قوه قضاییه با افرادی كه به خاطر احتكار و افزایش قیمت مرتكب جرم شوند

وی در پاسخ به این سوال كه تمهیدات قوه قضاییه در مقابله با افزایش قیمت ارز و سكه با توجه به تحریم ایران چیست؟، گفت: كشور ایران بیش از 20 سال است كه در تحریم و فشار قدرت های بزرگ و سلطه طلبان قرار دارد و در ماه های اخیر نیز این فشارها افزایش یافته است.

وی افزود:نظام جمهوری اسلامی ایران و مردم از تمام این تحریم ها سربلند بیرون آمده و همچنان سرافراز خواهند بود چرا كه دشمن در همه اقدامات خصمانه خود با شكست مواجه شده است.

سخنگوی قوه قضاییه تاكید كرد: اما در زمانی كه مردم تحت فشار قرار دارند بسیار بد است كه افرادی به خاطر سودجویی خود ارزاق عمومی را احتكار كرده تا سود بیشتری ببرند.

اژه ای با بیان اینكه مهمترین بخش مقابله با این افراد در اختیار دولت است، گفت: تعزیرات حكومتی در مورد این مساله وظیفه سنگینی را برعهده دارد و چنانچه مراجع ذیربط و دستگاه های نظارتی قوه قضاییه گزارشی در این زمینه ارایه دهند، قوه قضاییه قاطعانه وارد عمل می شود.

وی تاكید كرد: افرادی كه در این مقطع زمانی به خاطر احتكار و افزایش قیمت ارز و سكه مرتكب جرم می شوند با برخوردهای دستگاه قضایی مواجه خواهند شد.



**آغاز مباحث كارشناسی برای بازگشت طلب از گروه سرمایه گذاری آریا

سخنگوی قوه قضاییه در پاسخ به این سوال كه فروش اموال گروه سرمایه گذاری آریا برای بازگشت به دولت آغاز شده یا خیر، گفت: برای بازگشت اموال این گروه مباحث توقیف و كارشناسی آغاز شده و نمایندگان بانك ها كه طلبی داشتند دادخواست داده اند.

اژه ای افزود:چنانچه طلبكارها بخواهند در شرایط كنونی بخشی از این اموال را بابت طلب خود بردارند یا شخص دیگری را معرفی كنند با نظرات دادستانی هیچگونه مانعی ندارد.

وی در مورد سوال خبرنگاری در خصوص پرونده احمد شریعت گفت:اینكه شما اسم فردی را می برید كار ما بسیار مشكل می كنید.

سخنگوی دستگاه قضا اظهار داشت:خود شما هم از طرف روزنامه دولت هستید و نباید اسم افراد را مطرح كنید.

اژه ای ادامه داد: این فرد به خاطر مسایلی كه در وبلاگ خود منتشر كرده در زندان است و پرونده وی در حال رسیدگی است.

وی تاكید كرد:من از ارایه جزییات بیشتر به دلیل معذوریت قانونی خودداری می كنم و به خاطر این مساله امكان توضیح زیادتری را ندارم.

وی گفت: اما كسی كه در زندان باشد امكان ندارد برایش قرار صادر نشود.

در ادامه سخنگوی قوه قضاییه در پاسخ به سووال خبرنگاری مبنی بر اینكه آیا پرونده ' م . ر' در بخش دوم پرونده اختلاس از شركت بیمه ایران در جریان دادرسی قرار خواهد گرفت یا خیر گفت: سووال تكراری است و جواب همان مطلبی است كه قبلا گفتم و جواب جدیدی ندارم.

محسنی اژه ای ادامه داد:‌ البته احكام متهمان این بخش از پرونده كه هم اكنون در دادگاه است به زودی صادر خواهد شد.



**بی اطلاعی از بخش مفتوح پرونده شهردار سابق تهران و دستگیری اعضای انجمن حجتیه

اژه ای همچنین در پاسخ به سووال دیگری مبنی بر اینكه آیا آقای ' ك ' شهردار سابق تهران كه پیش از این به انفصال از خدمات دولتی محكوم شده و محكومیت وی سال 88 به پایان رسیده و گفته می شود هنوز بخشی از پرونده وی مفتوح است می تواند در انتخابات آینده شركت كنند یا خیر گفت: در این مورد كه بخشی از پرونده فردی كه نام بردید مفتوح است یا خیر حضور ذهن ندارم و نمی دانم اگر مفتوح است به چه سرانجامی رسیده است.

وی با بیان اینكه افرادی كه محكومیت دارند در خصوص شركت در انتخابات به چند دسته تقسیم می شوند ،افزود:نوع اول مواردی است كه به صورت صریح در قانون منع شده است و نوع دوم نیز شامل محكومیت های است كه مانع از شركت در انتخابات نیست مگر اینكه یك حكم تسلیمی داشته باشند و به جهت آن نتوانند در انتخابات شركت كنند.

وی ادامه داد: نوع سوم نیز شامل محكومیت های زمان دار است و چنانچه كسی محكوم شود آثار محكومیت وی یك زمانی دارد كه در قانون پیش بینی شده است.

سخنگوی قوه قضاییه گفت:علاوه بر موارد یاد شده ممكن است فردی از سوی هیات های اجرایی و نظارتی صلاحیت شركت در انتخابات را نداشته باشد كه این مسئله ربطی به نوع محكومیت فرد ندارد.

دادستان كل كشور همچنین در پاسخ به سووال دیگری مبنی بر دستگیری 60 نفر از اعضای یك تشكل حجتیه در نیمه شعبان امسال گفت:‌ از چنین خبری كه 60 نفر از اعضای انجمن حجتیه در نیمه شعبان دستگیر شده باشند اطلاعی ندارم.



**تكذیب دستگیری معاون اسبق مطبوعاتی

اژه ای همچنین در پاسخ به سووالی مبنی بر اینكه آیا بازداشت معاون مطبوعاتی اسبق وزیر ارشاد به اتهام جاسوسی صحت دارد یا خیر گفت:‌ بازداشت فردی كه نام برده شد به هیچ وجه صحت ندارد و این مطلب به شدت تكذیب می شود.

وی در ادامه با انتقاد از یكی از مطبوعات كه در جلسه گذشته سخنان وی را تحریف كرده است افزود: هفته قبل یكی از خبرنگاران در مورد برخی از افراد ممنوع الخروج از من سووال كرد كه فردای آن روز یكی از روزنامه ها به نقل از من تیتر'بازیگران بد حجاب ممنوع الخروج می شوند را منتشر كرد' در حالی كه هر چه فكر كردم دیدم این تیتر كاملا تحریف شده است.

سخنگوی قوه قضاییه در پاسخ به سووال خبرنگاری در مورد آزادی زندانیان مهریه و دیه نیز گفت: در این رابطه یك بحث جدی حقوقی و شرعی در قوه قضاییه صورت گرفت كه منجر به صدور یك بخشنامه شده است.

دادستان كل كشور افزود:‌در بخشنامه صادره به دادگاه ها آمده است در مواردی كه توانایی بدهكار در پرداخت بدهی محرز است دادگاه باید اقدام به دریافت بدهی كند اما اگر توانایی فرد محكوم در پرداخت بدهی محرز نشده باشد دادگاه باید مسئله را بررسی كرده و تا قبل از احراز توانایی وی فرد را به زندان محكوم نكند.

وی افزود:این بخشنامه به تمامی دادگاه ها ارسال شده است و افرادی كه پیش از این به دلیل ناتوانی در پرداخت بدهی به حبس محكوم شده اند نیز شامل می شود.



**بحث تجدید نظر در میزان دیه فعلا مطرح نیست

سخنگوی دستگاه قضا همچنین در پاسخ به این سووال كه آیا با توجه به افزایش قیمت ها امكان تجدید نظر در مبلغ دیه امسال وجود دارد یا خیر ؟گفت: فعلا بحث تجدید نظر در میزان دیه مطرح نیست و اگر هم تخلفاتی از سوی شركت های بیمه توسط مردم یا مراجع رسمی به دستگاه قضایی ارسال شود حتما پیگیری خواهد شد.

اژه ای همچنین در پاسخ به این سووال كه آیا نتیجه تحقیق و تفحص مجلس در رابطه با تخلفات یكی از شركت های خودروساز داخلی به قوه قضاییه رسیده است یا خیر؟ گفت:‌ در رابطه با تحقیق و تفحص مجلس درباره مورد یاد شده مطلبی نشنیدم و مجلس نیز در این باره گزارشی را به قوه قضاییه ارسال نكرده است.

سخنگوی قوه قضاییه اظهار داشت:البته یكی از نمایندگان مجلس از مدیرعامل یكی از شركت های خودروساز داخلی شكایت كرده كه در حال رسیدگی است.



**صحت خبر دستگیری یكی از مدیران شعب بانك در شهر ری به اتهام اختلاس

دادستان كل كشور همچنین در خصوص صحت خبر دستگیری یكی از مدیران شعب بانك ها در شهر ری به اتهام اختلاس یازده میلیارد تومانی و دستگیری وی در هنگام خروج از كشور گفت:‌در این كه پرونده ای در شهرری در رابطه با یكی از بانك ها تشكیل شده و افرادی نیز تحت تعقیب قرار دارند صحت دارد اما از میزان اختلاس اطلاعی ندارم.



** مجوز بانك تات لغو شده و نمی تواند تا صدور مجوز جدید نام دیگری داشته باشد



سخنگوی دستگاه قضا در مورد لغو مجوز بانك تات و تغییر اسم آن به نام بانك آینده گفت: همانطور كه در گذشته نیز گفته شد مجوز بانك تات لغو شده و چنانچه تا این لحظه مجوز بانك آینده صادر نشده باشد هیچكس حق ندارد تابلوی بانك تات را به نام بانك آینده تغییر دهد.

وی گفت : البته بانك تات كه مجوز آن لغو شده می خواهد با بعضی از تعاونی ها یك بانك جدید را تشكیل دهد.

سخنگوی قوه قضاییه تاكید كرد: افرادی كه تصمیم به تشكیل یك بانك جدید را دارند باید مراحل قانونی را طی كنند و از طریق شورای پول و اعتبار تایید صلاحیت شوند.

وی گفت: اما این افراد باید بدانند كه تا زمان صدور مجوز جدید بانك و یا صدور مجوز بانك آینده نمی توانند تابلوی بانك تات را برداشته و تابلوی بانك آینده را نصب كنند.



** به عاملان ضرب و شتم روحانیان به سرعت رسیدگی شده است



اژه ای در مورد تمهیدات قوه قضاییه برای جلوگیری از ضرب و شتم افراد روحانی افزود : سال گذشته چند روحانی در سه حادثه مورد ضرب و شتم قرار گرفتند كه دو فرد ضارب آنها بسرعت مجازات شده و مجازات بازدارنده نیز انجام شد اما یكی از ضاربان دستگیر نشد و حكومت دیه روحانی مجروح را پرداخت خواهد كرد.

اژه ای تاكید كرد: نیروی انتظامی همچنان در تعقیب این فرد ضارب بوده و ما امیدواریم با همكاری این نیرو چنین حوادثی تكرار نشود.



** 60 هزار زندانی مهریه در كشور نداریم



وی در بخش دیگری از سخنان خود وجود 60 هزار زندانی مهریه در كشور را رد كرد و گفت: این آمار به هیچ وجه صحیح نیست و ما اصلا این تعداد زندانی مهریه در كشور نداریم.

سخنگوی قوه قضاییه افزود : چنانچه افرادی كه اعسارشان ثابت شود و توانایی پرداخت مهریه را نداشته باشند به زندان نمی روند.

اژه ای تاكید كرد : بر این اساس آنهایی كه در زندان هستند نیز آزاد شده و افرادی كه بیرون از زندان هستند نیز به دلیل ناتوانی در پرداخت مهریه با توجه به اثبات اعسارشان به زندان نمی روند.

وی اظهار داشت : چنانچه افرادی دارای مال و ثروت باشند از اموالشان برای پرداخت مهریه برداشته خواهد شد.



** نمی دانم حكم لغو انتصاب مرتضوی قابل بازگشت هست یا نه



اژه ای در پاسخ به این سوال كه آیا حكم لغو انتصاب سعید مرتضوی به ریاست صندوق تامین اجتماعی قابل بازگشت است ، گفت : من اصل را امروز به شكل تلفنی و از رسانه ها شنیدم و اینكه آیا این رای قطعی است یا خیر نمی توانم چیزی بگویم البته پس از رویت حكم می توانم نظر قطعی را در مورد قابل بازگشت بودن و یا نبودن مرتضوی به سمت خود به شما بدهم.



** ضرورت توجه مدعیان دفاع از حقوق بشر به وضعیت مسلمانان در جهان



وی درباره اذیت و آزار مسلمانان در سطح جهان نیز گفت: متاسفانه مدعیان دفاع از حقوق بشر در مورد اذیت و آزار مسلمانان سكوت كرده و نمی دانند مثلا در بحرین چه می گذرد.

اژه ای افزود : ظلم به شیعیان در این كشورها بسیار است و ما امیدواریم در مرحله اول جهان اسلام اقدامات شایسته ای را در این خصوص انجام دهد.

به گفته وی سازمان های بین المللی حقوق بشر در جهان و حتی در كشور خودمان باید اقدامات قابل توجهی را در این خصوص انجام دهند.



** شرایط موسوی و كروبی هیچگونه تغییری نخواهد كرد



سخنگوی قوه قضاییه در مورد رایزنی برای آزادی آقایان موسوی و كروبی گفت: این دو نفر زندانی نیستند اما با توجه به اینكه در منازل خودشان هستند شرایط هیچگونه تغییری نخواهد كرد و در این زمینه رایزنی برای اینكه افرادی بخواهند بر خلاف مقررات و قانون كاری را تعقیب كرده و انجام دهند پذیرفته نیست هر چند هیچكس نیز در این مورد رایزنی نكرده است.



** موضوع فیلتر شدن سایت الف



اژه ای در مورد فیلتر شدن سایت الف گفت: خیلی از سایت ها فیلتر شده و بعد از رفع مشكل فیلترش برداشته می شود.



** دستگیری خاوری پیگیری می شود



وی در مورد آخرین وضعیت خاوری مدیر عامل سابق بانك ملی گفت : موضوع دستگیری خاوری در دادستانی تهران و وزارت امور خارجه از طریق پلیس بین الملل و مسوولان كشوری كه او در آن ساكن بوده در حال پیگیری است.

اژه ای با بیان اینكه من تا این لحظه خبر جدیدی در این زمینه ندارم گفت: متاسفانه امروز به خاطر تفاوت هایی كه در دنیا وجود دارد و امتیازهایی كه برای برخی كشورها وجود دارد انسان نمی تواند قضاوت صحیحی ارایه كند.

سخنگوی قوه قضاییه گفت: از یك طرف این كشورها برای بحث پولشویی كنفرانس و همایش برگزار می كنند و معتقدند كه فساد مالی اتهام است اما حاضر به تحویل آقای خاوری كه متهم به فساد مالی است نیستند و من معتقدم این مساله یك آزمون بزرگ برای پلیس بین الملل و حقوق بشر به شمار می رود.

اژه ای در مورد شكایت هیات نظارت صندوق توسعه ملی از دولت گفت: از چنین شكایتی خبری ندارم .

وی در پاسخ به سوالی در باره نامه تعدادی از نمایندگان مجلس شورای اسلامی به قوه قضاییه برای حمایت از آقای رحیمی نیز گفت: من تاكنون چنین نامه ای را ندیده ام.

سخنگوی دستگاه قضا درباره پرونده موسوم به سلطان گوشت نیز گفت:به جای اسم گذاشتن روی پرونده‌ها بنا را بر این بگذاریم كه آگاهی جامعه را بالا ببریم و خواست عمومی و مردمی را دنبال كنیم و قوه قضائیه هم عزم خود را جزم كرده تا با متخلفان و مفسدان برخورد كند.

اژه ای افزود:برخی اوقات شایعاتی در مورد برخی پرونده‌ها مطرح می‌شود كه در واقعیت صحت ندارد.

وی با اشاره به اقدام دستگاه قضایی درخصوص اظهار نظر علی مطهری درباره سپاه گفت:دستگاه قضایی تا آنجا كه توانسته ورود پیدا كرده است اما آیا شما اطلاع دارید كه سپاه شكایت كرده یا خیر، چون دو نقل قول وجود داشت، ابتدا گفتند سپاه از این افراد شكایت كرده و سپس بار دیگر گفتند این موضوع صحت ندارد.

سخنگوی قوه قضاییه در خصوص برخی ‌شنیده ها مبنی بر اینكه ‌آقای خاتمی قصد دارد تا درباره آزادی آقایان موسوی و كروبی با دستگاه قضایی و سایر بخش‌ها رایزنی كند، افزود: اینكه افراد بخواهند برخلاف قانون كاری انجام دهند از هیچكس پذیرفته نخواهد بود حال این فرد آقای خاتمی یا كس دیگری باشد

اجتمام 9140 **1580*9134