۱۱ مرداد ۱۳۹۱، ۲۱:۲۱
کد خبر: 80257439
T T
۰ نفر
رييس سازمان حفاظت محيط زيست: بهره برداري صنعتي از جنگل هاي شمال را بايد به  صفر برسانيم

ساري - معاون رييس جمهوري و رييس سازمان حفاظت محيط زيست كشور با ابراز نگراني از ادامه كاهش مساحت جنگل ها گفت:در50 سال اخير مساحت جنگل هاي شمال از 3ميليون و600 هزار هكتار به يك ميليون و900 هزار هكتار كاهش يافته است كه براي حفظ آن بايد بهره برداري صنعتي از اين عرصه ها را به صفر برسانيم.

به گزارش ایرنا،' محمد جواد محمدی زاده ' شامگاه روز چهارشنبه در جلسه شورای برنامه ریزی استانداری مازندران در ساری افزود : برای جلوگیری از ادامه كاهش عرصه های جنگلی باید واردات چوب و كاشت درخت در اولویت كارهای دولت قرار بگیرد.

وی با اشاره به ارائه طرح مدیریت یكپارچه جنگل های شمال به دولت ، اظهار داشت : هرگونه استفاده از جنگل های شمال باید متناسب با ظرفیت ها و توانایی های آن باشد.

محمدی زاده به حضور و چرای بیش از حد دام در عرصه های جنگلی شمال اشاره و اضافه كرد و خواستار كاهش جدی تعداد دامها در این عرصه ها شد .

رییس سازمان حفاظت محیط زیست كشور تاكید كرد كه اگر بهره برداری صنعتی از جنگل های شمال به حد صفر نرسد طی بیست سال آینده مساحت این عرصه ها به شدت كاهش می یابد.

وی گفت : اگر سیاست های مطالعه جامع حفاظت از جنگل های شمال سریعتر اعمال نكنیم استان های شمالی تبدیل به كویر می شود.

محمدی زاده به اهمیت دریای خزر و لزوم جلو گیری از بهره برداری بی رویه از ذخایر و منابع دریایی آن اشاره كرد و خشك كردن دریا و استحصال زمین توسط كشور های حاشیه ای را از نگرانی های جدی محیط زیستی این منطقه دانست .

وی با بیان این كه كشورهای آذربایجان و روسیه در مقولات زیست محیطی با اكتشافات نفتی بیشترین خسارت را به این دریا وارد می كنند ، افزود : جزیره سازی در دریای خزر توسط كشورهای آذربایجان و تركمنستان از دیگر مقولات مضر زیست محیطی این دریاست.

محمدی زاده به پایش رودخانه های منتهی به این دریا اشاره كرد و ادامه داد : همچنان ورود كودهای شیمیایی و سموم از طریق رودخانه ها به این دریا مشاهده می شود.

رییس سازمان حفاظت محیط زیست كشور با اشاره ساخت و سازهای بی رویه در حریم رودخانه ها و عرصه های منابع طبیعی استان مازندران اضافه كرد : بسیاری از سازه های مسكونی موجود در حریم رودخانه سردآبرود و عرصه منابع طبیعی كلاردشت غیر قانونی است.

به گفته وی حریم 200 متری رودخانه یك قانون است و اگر این قانون اشكال دارد باید بازنگری شود وگرنه رعایت این حریم ضروری است.

وی به واگذاری اراضی منابع طبیعی كجور و كلاردشت اشاره كرد و گفت : این قطعه بندی ها در سال های اخیر صورت گرفته و این روند تبدیل اراضی بسیار نگران كننده است.

محمدی زاده به موضوع پسماندها در مازندران اشاره كرد و افزود : ایجاد كارخانه های كمپوست و زباله سوز در حل مشكل پسماند مازندران موثر است و روند ایجاد این مراكز با تامین اعتبار و پیگیری مسوولان در حال انجام است.

وی بر استفاده از فناوری نوین در حفاظت از محیط زیست اشاره كرد و گفت : طرح جلو گیری تراكم ابر كه موجب بارش شدید و درنهایت سیل می شود با استفاده از فناوری نوین به صورت آزمایشی در مازندران مورد بررسی قرار می گیرد.

وی ادامه داد : در حال حاضر هیچ طرح صنعتی معطل استعلام زیست محیطی در كشور نیست و اگر طرحی به مدت بیست روز در محیط زیست جواب داده نشود اجرای آن طرح از طرف این نهاد بلامانع می شود.ك/2

2585/402