۱۴ مرداد ۱۳۹۱، ۱۳:۴۷
کد خبر: 80260545
T T
۰ نفر
فايده شيردهي براي مادران،كاهش ابتلا به پوكي استخوان است

اصفهان-كارشناس ترويج تغذيه با شير مادر مركز بهداشت شماره دو اصفهان به فوايد شيردهي مادران اشاره كرد و گفت: كاهش خطر ابتلا به سرطان پستان، تخمدان و پوكي استخوان مهمترين اين فوايد است.

'مریم كاظمی' روز شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود:تاكنون هیچ شیر مصنوعی معمولی، رژیمی یا سایر تركیبات ساخته شده نتوانسته است جایگزینی برای تغذیه طبیعی و الهی شیر مادر باشد.

وی شیر مادر را سبب ارتباط عاطفی، روانی و تكامل عصبی بیشتر و پایدارتر مادر و كودك دانست .

این كارشناس اضافه كرد:تغذیه با شیر مادر سبب محافظت نوزاد از بیماری های اسهالی، عفونت های تنفسی تحتانی، عفونت گوش میانی و عفونت های ادراری، چاقی و دیابت می شود..

به گفته وی، شیر مادر سالم ترین، طبیعی ترین و مهمترین غذای شیرخوار است كه تا پایان شش ماهگی به طور انحصاری تمام نیازهای جسمانی، روانی و عاطفی كودك را فراهم می كند و پس از آن تا دو سالگی كودك، بهمراه غذای كمكی بهترین روش تغذیه شیرخواران است.

وی با بیان اینكه میزان شیردهی در هنگام تولد در مادران شاغل با غیر شاغل تفاوتی ندارد،افزود: اما پس از گذشت چند ماه این میزان در مادران شاغل كاهش چشمگیری می كند.

وی كاهش میزان شیر در مادران شاغل را خستگی و كمبود وقت مادر، تغذیه با بطری، عنوان كرد.

این كارشناس توصیه كرد كه برای حفظ تولید شیر كافی برای مادران شاغل، هر زمان كه وی از منزل دور است نباید اجازه دهد كه كودك را با بطری تغذیه كنند .

وی خاطرنشان كرد: مادران شاغل باید از مراكز مشاوره شیردهی در سطح شهر برای گرفتن راهنمایی های علمی و لازم استفاده كنند.

به گفته وی، مطالعات نشان داده است كه جدایی بیست دقیقه ای مادر و نوزاد درابتدای تولد بر روی شیردهی اثر نامطلوب می گذارد.

این كارشنان افزود: مصرف مسكن ها و داروهای بیهوشی در زایمان سزارین موجب اختلال در شیردهی می شود و احتمال به تاخیر انداختن اولین تغذیه نوزاد با شیر مادر را افزایش می دهد.

كاظمی با بیان اینكه هدف از برگزاری هفته جهانی شیر مادر تاكید بر اهمیت تغذیه نوزاد با شیر مادر است، افزود: این موضوع حیاتی نیازمند توجه همه مردم و مسوولان است.

وی خاطرنشان كرد: شناخت ارزش والای شیر مادر در چند دهه اخیر و مضرات استفاده از شیر مصنوعی كه باعث ایجاد بیماری های اسهالی، عفونت حاد، سوء تغذیه و مرگ كودكان است اهمیت این روز را بیشتر آشكار می كند.

دهم تا هفدهم مردادماه بعنوان هفته جهانی شیر مادر نامگذاری شده است.

ت/7140/1042