۱۸ مرداد ۱۳۹۱، ۰:۲۵
کد خبر: 80266574
T T
۰ نفر
متفكر تونسي: انقلاب تونس فرياد مظلومان مسلمان عليه مستبدان بود

تونس - دكتر ' احمد الطويلي ' متفكر تونسي و نويسنده كتاب رمضان در تونس گفت : توجه خاص به انديشه اسلامي و تربيت ديني در جامعه تونس نهادينه شده است و انقلاب فعلي مردم تونس فرياد مظلومان مسلمان عليه ظالمان و مستبدان تاريخ و عصر كنوني بود.

به گزارش ایرنا، الطویلی كه در مراسم رونمائی از كتاب خود سخن می گفت، با قدردانی از رایزنی فرهنگی جمهوری اسلامی ایران در تونس برای برگزاری این مراسم، افزود: قطعا این اقدام خداپسندانه در تعمیق روابط علمی و فرهنگی دو كشور نقش مهمی ایفاء خواهد كرد.

مراسم رونمایی از كتاب ' رمضان بتونس فی كتب التراث' نوشته دكتر الطویلی با همت رایزنی فرهنگی ایران در تونس و همكاری مركز فرهنگی بوعصیده در منطقه رادس پایتخت تونس برگزار شد.

در آغاز ' حسن رضائیان ' قاری بین المللی ایرانی با تلاوت آیات قرآن كریم فضای این مراسم را كه در آن تعداد قابل توجهی از نخبگان تونسی و اساتید دانشگاه حضور داشتند ، معطر به عطر قرآنی نمود و صدای زیبا و تجوید متقن وی تحسین آنان را برانگیخت.

دكتر الطویلی با اشاره به تعریف ' محی الدین ابن عربی ' از صوم و صیام و ارزش و جایگاه روزه در اسلام ، اظهار داشت: پرهیز از گناه و تقرب به خداوند، مقصود روزه داری است.

این متفكر تونسی ، هدفش از نگارش كتاب ' رمضان درتونس ' را احیای میراث اسلام و بازگویی اهتمام ملت مسلمان تونس از صدر اسلام تاكنون به شعائر الهی بویژه تلاوت و حفظ قرآن كریم و قرائت احادیث نبوی (ص) ذكر كرد.

وی خاطرنشان كرد:به عنوان مثال در مسجد تاریخی الزیتونه تونس مردم در سی روز ماه مبارك رمضان علاوه بر یك دوره تلاوت آیات الهی، یك دوره كامل روایات را از منابع معتبر خود مطالعه می كنند.

در این مراسم ،' كریم خانم بوعصیده'مدیرمركز فرهنگی بوعصیده نیز تلاش ها و فعالیت های رایزنی فرهنگی جمهوری اسلامی ایران در تونس را در تعمیق روابط فرهنگی دو كشور و برقراری روابط میان موسسات فرهنگی و نخبگان دو كشور بسیار موثر دانست.

وی افزود: پیشنهاد رایزن فرهنگی ایران برای تجلیل از اندیشمندان تونسی از جمله تكریم دكتر الطویلی تحسین برانگیز است.

رایزن فرهنگی ایران در تونس نیز در سخنانی با اشاره به شخصیت دكتر احمد الطویلی گفت كه وی بیش از یكصد كتاب به رشته تحریر در آورده است كه تعدادی از آنها در مورد ادبیات و فرهنگ ایرانی و از جمله آنها كتاب هایی در باره سعدی شیرازی، حافظ شیرازی و مولانا جلال الدین رومی است.

' صادق رمضانی گل افزانی ' اهتمام دكتر الطویلی به احیای میراث اهل البیت (ع) را از طریق احیای كتب خطی موجود در كتابخانه های ملی تونس و قیروان، قابل تقدیر دانست.

وی افزود: كتاب خطی زندگی فاطمه الزهرا سلام الله علیها كه در كتابخانه قیروان وجود داشت توسط دكتر الطویلی احیاء شده و این اقدام فوق العاده مهمی است.

رایزن فرهنگی ایران در تونس، ' اهتمام به ادبیات و فرهنگ ایرانی و نشر و چاپ كتابهایی در این زمینه ، ضرورت آشنائی با عادت ها و سنت های ماه مبارك رمضان در تونس ، وجود مشتركاتی میان سنت های ایرانیان و تونسی ها در این ماه از جمله اهتمام به تلاوت و حفظ قرآن كریم ، قرائت ادعیه و توجه به احادیث و روایتها ، اهتمام ایران به جایگاه علم و عالم و ضرورت تجلیل از نخبگان مسلمان و ایجاد پیوند میان نخبگان دو كشور' را از جمله دلایل پیشنهاد تكریم دكتر الطویلی و رونمائی از كتاب رمضان در تونس اعلام كرد.

در حاشیه این مراسم یك خبرنگار تونسی از رایزن فرهنگی ایران سئوال كرد كه چرا جمهوری اسلامی ایران تا این اندازه به علم و علما اهمیت می دهد؟

رمضانی در پاسخ گفت: تكریم عالم نشانه علم است و ایرانیان در طول تاریخ به علم و دانشمندان بها می داده اند و پیشرفت های علمی امروز در جمهوری اسلامی ایران ریشه در تاریخ و اسلام دارد.

وی بر آمادگی جمهوری اسلامی ایران برای تبادل علمی در عرصه های مختلف و انتقال تجربه های علمی كشورمان به تونس تاكید كرد.

خاورم ** 1324
۰ نفر