به گزارش خبرنگار اعزامی ایرنا به آنكارا، صالحی پس از دیدار با همتای تركیه ای خود در مسیر بازگشت به تهران در جمع خبرنگاران افزود: پس از مدتی كه زائری از ایران به سوریه اعزام نمی شد با توجه به عشق و شور ایرانی ها برای زیارت، اقدام به اعزام نیروهای بازنشسته سازمان های مختلف كردیم كه در این زمینه تعدادی از افراد بازنشسته سپاه و ارتش با هدف زیارت به سوریه اعزام شدند.
وزیر امور خارجه اضافه كرد: جمهوری اسلامی ایران به صراحت اعلام كرده است كه تعدادی از زائران ربوده شده افراد بازنشسته سپاه و ارتش هستند.
وی اظهار داشت: قرار بود پس از این كاروان بازنشسته، كاروان هایی از سایر وزارتخانه ها برای زیارت حرم مطهر حضرت زینب (س) اعزام شوند.
صالحی نحوه به تصویر كشیده شدن افراد ربوده شده، نمایش كارت های شناسایی و نوع پوشش این افراد را مبین صدق گفتارهای جمهوری اسلامی ایران اعلام كرد و ادامه داد: سووال اینجاست كه اگر این افراد با اهداف خاص به سوریه اعزام شده بودند، چگونه بدون تجهیزات با پوشش شهروند عادی و همراه داشتن كارت شناسایی و با اتوبوس معمولی اقدام به تردد در این كشور می كردند.
وزیر امور خارجه با تاكید بر این كه ورود این افراد و گذرنامه های آنان مشخص كننده زائر بودن این شهروندان است، افزود: راننده ای كه این افراد را به قصد زیارت جابجا می كرده با منحرف شدن از مسیر اصلی، شرایط ربایش آنان را فراهم كرده است.
وی درباره سفر كوتاه خود به تركیه خاطرنشان كرد: در این سفر كه پیرو مذاكرات قبلی با آقای احمد داود اوغلو وزیر امور خارجه تركیه صورت گرفت، پیرامون زائران ربوده شده ایرانی در سوریه صحبت شد.
صالحی با بیان اینكه شرایط سوریه و ارتباطات تركیه با معارضان از جمله محورهای گفت وگو بود، گفت: تمام تلاش خود را به كار می گیریم كه افراد ربوده شده در سوریه از بند اسارت رهایی یابند.
وزیر امور خارجه تجربه پیشین و تلاش های تركیه در رهایی گروگان های ایرانی در سوریه را یادآور شد و افزود: با توجه به یك دست نبودن مبارزه در سوریه توقع دسترسی به تمامی معارضان از طرف تركیه بی جاست اما بر اساس مذاكرات صورت گرفته مطمئن هستیم تركیه در راه آزاد سازی گروگان های ایرانی از هیچ تلاشی فروگذار نخواهد كرد.
وی اظهار داشت: با توجه به مسلمان بودن گروگان گیران و گروگان گرفته شدگان و همزمانی این اتفاق با ماه مبارك رمضان و لیالی قدر، از آنان می خواهیم اقدامات لازم را در جهت رهایی هموطنان مان انجام دهند.
وزیر امور خارجه به علاقه دولتمردان دو كشور ایران و تركیه به یكدیگر اشاره كرد و گفت: سفر به آنكارا به موقع و مفید بود.
صالحی به روابط خوب و سازنده دو كشور در زمینه های مختلف اشاره كرد و افزود: دو كشور به دنبال عمیق تر شدن روابط هستند، البته اختلاف نظرهایی نیز وجود دارد كه این اختلاف نظر ها اثر منفی روی روابط ندارد.
وی خاطرنشان كرد: ایران خواهان همراهی كردن كشور تركیه برای مدیریت تحولات سوریه است تا تحولات در این كشور به طور طبیعی پیش رود و موجب تحمیل مساله ای از سوی كشورهای خارجی نشود.
وزیر امورخارجه با بیان این كه دولتمردان تركیه ای در مورد برخی اظهارنظرها در ایران گلایه هایی را مطرح كرده اند، گفت: از آنجا كه تا كنون شاهد اظهار نظر و یا موضع گیری منفی مقام های تركیه در رابطه با كشور و مقامات ایران نبوده ایم، تقاضا داریم مسوولان در اظهار نظرها رعایت جنبه های مختلف را داشته باشند.
صالحی تاكید كرد: جمهوری اسلامی ایران به دنبال زمینه های هم گرایی و دوستی با تركیه است در نتیجه شایسته نیست كه شرایطی ایجاد شود كه هم گرایی ها به واگرایی تبدیل شود.
وی درباره گفت وگو های دو جانبه خود با با احمد داود اوغلو اظهار داشت : در این گفت و گوها تحولات سوریه مورد تبادل نظر قرار گرفت.
صالحی گفت: جمهوری اسلامی ایران به دنبال نفی خشونت ها و ایجاد فضای گفت وگوی ملی است؛ از این رو آمادگی خود را برای میزبانی معارضان اعلام می كند.
وی افزود: به همتای ترك خود پیشنهاد دادم زمینه سفر تعدادی از معارضان سوری را كه در كشور تركیه به سر می برند به ایران به منظور گفت و گو فراهم كند.
وزیر امور خارجه كشورمان همچنین درباره ربوده شدن اعضای هلال احمر جمهوری اسلامی ایران در لیبی گفت: نامه های متعددی در مورد این افراد به مقام های سازمان ملل ، صلیب سرخ و اتحادیه عرب نوشته و ارسال كرده ایم و انتظار داریم دولت های منطقه ای برای رهایی ماموران هلال احمر اقدامات لازم را انجام دهند.
صالحی اضافه كرد: در این ارتباط معاون كنسولی ظرف چند روز آینده به لیبی سفر خواهد كرد تا اقدامات لازم برای ایجاد زمینه رهایی هموطنان صورت گیرد.
وی با اشاره به خواسته گروگان گیران در لیبی مبنی بر آزادی شهروندان این كشور در عراق گفت: عراق دارای دولتی مستقل بوده و جمهوری اسلامی ایران در موارد مربوط به عراق دخالت نمی كند، در نتیجه خواسته این افراد غیر منطقی است.
وزیر امور خارجه به انواع كمك های بشر دوستانه ایران از قبیل تجهیزات پزشكی و دارویی به انقلابیون لیبیایی در زمان ورود به جنگ داخلی و پس از آن اشاره كرد و گفت: اعزام اعضای جمعیت هلال احمر ایران به لیبی نیز در جهت ادامه كمك های بشر دوستانه ایران به مردم این كشور بوده است.
وزیر امور خارجه تاكید كرد: جمهوری اسلامی ایران بدون هیچ چشمداشتی كمك ها ی مورد نیاز مردم را به لیبی ارسال كرده است و این نشان دهنده آن است كه ایران هدفی جز خدمت رسانی به مردم لیبی نداشته است و در نتیجه از ربایندگان لیبیایی خواستار آزادی هفت عضو هلال احمر شد.
سیام **1708**1572
صالحي: تركيه در راه آزاد سازي گروگان هاي ايراني از هيچ تلاشي فروگذار نمي كند
۱۸ مرداد ۱۳۹۱، ۱۲:۰۴
کد خبر:
80267040
تهران- وزير امور خارجه گفت: دولت تركيه قول داده است در راه آزاد سازي گروگان هاي ايراني از هيچ تلاشي فروگذار نخواهد كرد.