۱۹ مرداد ۱۳۹۱، ۱۱:۲۴
کد خبر: 80268513
T T
۰ نفر

يك هزار بيمار كليوي شناسايي شده در زنجان وجود دارد

۱۹ مرداد ۱۳۹۱، ۱۱:۲۴
کد خبر: 80268513
يك هزار بيمار كليوي شناسايي شده در زنجان وجود دارد

زنجان - رييس انجمن بيماران كليوي استان زنجان گفت: تاكنون يك هزار بيمار كليوي در اين استان شناسايي شده و تحت پوشش انجمن قرار دارند.

محمدرضا طهماسبی ، شبانگاه روز چهارشنبه در مراسم افطاری این انجمن به شماری از بیماران كلیوی و اعضای خانواده های آنان افزود: از این تعداد بیمار 320 نفر دیالیزی، 500 نفر بیمار پیوند كلیه بهبود یافته و 270 نفر نیز كه در معرض تهدید و خطر قرار دارند تحت مراقبت و پیشگیری می باشند.

وی اظهار داشت: 20 نفر از 270 بیمار در معرض خطر زیر 12 سال هستند كه نیازمند مراقبت های بیشتری هستند تا وارد چرخه دیالیز نشوند.

این مسوول افزود: سالانه 150 نفر در استان زنجان وارد چرخه دیالیز می شوند كه تنها 30 تا 40 نفر آنها شویند كلیه می شوند چراكه بر روی برخی از بیماران كیلوی به خاطر داشتن مشكلات قلبی و سایر نارسایی های جسمی نمی توان عمل پیوند كلیه انجام داد.

طهماسبی آمار بیماران كلیوی ورودی به مرحله دیالیز در سطح كشور را 15 تا 17 درصد اعلام كرد و گفت: این رقم در استان زنجان به دلیل فعالیت و تلاش های لازم در زمینه اطلاع رسانی و آگاه سازی ، آموزش و پیشگری بین دو تا سه درصد است.

وی خارنشان ساخت: در حال حاضر 52 درصد بیماران كلیوی در استان زنجان را مردان تشكیل می دهد و 48 درصد مابقی نیز زن هستند.

طهماسبی هزینه بالای دارو و درمان بیماری كلیوی را از مشكلات مهم این نوع بیماران و همچنین انجمن بیماران كلیوی دانست و افزود: پنهان كردن بیماری ، استفاده از فست فودها ، كم تحركی ، چاقی ، بیماری های زمینه ای به ویژه دیابت ، فشار خون ، ابتلایان به سنگ كلیه و عفونت های درمان نشده و مساله ژنتیك خانوادگی ازجمله مواردی هستند كه فرد را مستعد به بیماری كلیه می كند.

رییس انجمن بیماران كلیوی استان زنجان با بیان اینكه زندگی بیماران كلیوی دیالیزی بسیار سخت و طاقت فرساست گفت:

بیماران كلیوی دیالیزی به اجبار باید هر هفته سه بار دیالیز شوند كه این كار و زندگی آنان و حتی اعضای خانواده را تحت تاثیر قرار می دهد.

طهماسبی با تاكید براینكه پیشگیری همواره كم هزینه تر و بهتر از درمان می باشد افزود: در بحث درمان ، دانشگاه علوم پزشكی و خدمات بهداشتی درمانی ، متولی می باشد و انجمن ها با توجه به نیاز بهتر است در جهت ارایه آموزش ، انجام خدمات مشاوره ای و پیشگری گاتم برداشته و فعالیت كنند.

وی با بیان اینكه درآمد انجمن بیماران كلیوی استان زنجانی به صورت صد درصد از محل كمك های مردمی تامین می شود ، تصریح كرد: افراد خیر و نیكوكار می توانند كمك های خود را با مراجعه به دفتر انجمن بیماران كلیوی یا واریز به حساب های بانكی اعلام شده ، این انجمن را برای خدمات رسانی هرچه بیشتر و بهتر به بیماران كلیوی ، یاری دهند.

597/522