به گزارش 'معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری'، دكتر عباسعلی مطلبی در خصوص طرح كلان ملی فناوری «كسب و انتقال دانش فنی تولید انبوه میگوی عاری از بیماری خاص در كشور و قطع وابستگی به محصولات خارجی » اظهار داشت: با توجه به شرایط آب هوایی كشور این طرح مزیت های بسیاری برای استان های ساحلی كشور دارد كه می توان به بهره برداری از آب دریا و اراضی شوره زار ، توسعه اقتصادی و فرهنگی مناطق ساحلی، امكان جذب سرمایه های خارجی و امكان توسعه همسان با محیط زیست اشاره كرد.
وی با تاكید بر ظرفیت بالقوه توسعه پرورش میگو در استان های بوشهر، خوزستان، هرمزگان، سیستان و بلوچستان و گلستان، از شناسایی 184 هزار هكتار اراضی قابلیت پرورش میگو خبر داد و هدف از تولید میگوی 'SPF' را ایجاد ذخیره میگوی عاری از پاتوژنهای خاص، جلوگیری از تلاقی نژادهای یكسان، افزایش تولید و رشد مناسب و متناسب با محیط پرورش و اصلاحنژاد میگوها با توجه به ویژگیهای اقتصادی كشور عنوان كرد.
مطلبی گفت: افزایش تولید بچه میگو در مراكز تكثیر، افزایش تولید میگوی پرورشی در مزارع پرورش، بقا بیشتر میگو، پیشگیری از بیماریهای ویروسی، ارتقای بهره وری در واحدهای تكثیر و اشتغال در مناطق مرزی از جمله ضرورت های تولید میگو عاری از بیماری در كشور محسوب میشود.
***اجرای طرح تولید میگوی SPF در استان بوشهر
مطلبی با اشاره به اقدامات اولیه صورت گرفته در اجرای طرح تولید میگوی عاری از بیماری اظهار كرد: با توجه به درخواستهای متعدد پرورش دهندگان میگوی كشور مبنی بر ضرورت تولید میگو ' SPF' و مصوبات هیات دولت در سفرهای استانی دور دوم و سوم به استان های هرمزگان و خوزستان، این طرح در دستور كار معاونت علمی و فناوری ریاستجمهوری قرار گرفت و برنامه های پروژه در قالب 4 فاز از تولید مولد نسل صفر تا تولید میگوی عاری از بیماری پیگیری خواهد شد. همچنین بررسیهای زیادی در انتخاب بهترین محل برای اجرای طرح صورت گرفته است كه با توجه به مشخصات آب و هوایی و امكانات آزمایشگاهی موجود در استان بوشهر، محل اجرای طرح تولید میگوی ' SPF' این استان انتخاب شد.
وی افزود: همزمان با اجرای فاز اول، نظرات كارشناسان و دانشجویان داخلی و خارجی در این حوزه اخذ می شود، تاكنون 2 میلیارد ریال برای تعیین و تجهیز مكان، موقعیت سالنها و تجهیزات و دستگاههای مورد نیاز هزینه شده و پیش بینی میشود تا پایان سال 20 میلیارد ریال دیگر هزینه شود. میزان اعتباری كه از معاونت علمی و فناوری ریاستجمهوری تا به حال به این طرح اختصاص داده شده ، یك میلیارد و 200 میلیون تومان بوده است.
مطلبی با بیان اینكه این طرح تكیه بر سابقه و مطالعات چند ساله دارد، اظهاركرد: پیش بینی میكنیم كه تا شهریور ماه بتوانیم میگوی مولد را از خارج از كشور تهیه كنیم و اجرای طرح را جلو ببریم؛ هدف این است كه طرح را با كیفیت و شتاب پیش ببریم و امیدواریم تا سه سال آینده كشور از واردات میگوی عاری از بیماری بی نیاز شود.
علمی**9190**
تهران- رئيس موسسه تحقيقات شيلات ايران از خودكفايي در توليد ميگوي عاري از بيماري تا سه سال آينده خبرداد.