دكتر 'مریم صفایی' روز چهارشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: رعایت بهداشت دهان و دندان از طریق مسواك زدن و دهان شویی و نیز جویدن آدامس های بدون قند نیز خطر پوسیدگی دندان را كاهش می دهد.
وی اظهار داشت: این درحالی است كه مصرف كربوهیدرات هاي قابل تخمیر مانند آب نبات، بیسكویت ها و كلوچه می تواند احتمال پوسیدگی دندان را افزایش دهد.
این متخصص تغذیه افزود: پوسیدگي دندان با تولید اسید شروع مي شود و ناشي از متابولیسم باكتري ها در پلاك دنداني است.
صفایی گفت: چندین دسته از نوشیدني ها شامل نوشابه هاي گازدار، انرژي زا، آب میوه و نوشابه هاي حاوي مكمل هاي حاوي ویتامین C داراي میزان بالایي از اسید است.
وی افزود: پوسیدگی ریشه، بیماری های لثه، سن و بهداشت ضعیف دهان و دندان نیز در افزایش بروز پوسیدگی دندان نقش موثری دارد.
صفایی با بیان اینكه پوسیدگی ریشه یك بیماری عفونی دندان است كه در افراد مسن بیشتر دیده می شود، یادآور شد: مسواك زدن، درمان پوسیدگي ریشه، ترمیم دندان، مشاوره تغذیه و داشتن رژیم غذایی متعادل در پیشگیری و درمان پوسیدگی دندان ها موثر است.
تهرام/1391 /1600/
تهران بزرگ - يك متخصص تغذيه گفت: مصرف ميوه جات تاره و پنير در كاهش پوسيدگي دندان موثر است.