۱۳ شهریور ۱۳۹۱، ۱۸:۱۶
کد خبر: 80307094
T T
۰ نفر

38 تعاوني غيرفعال در كردستان احياء شدند

۱۳ شهریور ۱۳۹۱، ۱۸:۱۶
کد خبر: 80307094
38 تعاوني غيرفعال در كردستان احياء شدند

مديركل تعاون، كار و رفاه اجتماعي استان كردستان پيگيري واحدهاي مشكل دار را، اولويت كاري اين اداه كل برشمرد و گفت: در دو سال گذشته 38 واحد تعاوني غيرفعال شامل 30 تعاوني توليدي و هشت تعاوني توزيعي احياء شده اند.

مهندس رامین اسدی روز دوشنبه در جمع خبرنگاران رسانه های جمعی استان در سنندج ضمن تبریك 'هفته تعاون' به تلاشگران این عرصه گفت: احیاء تعاونی ها، سبب افزایش میزان تولید و فراهم شدن اشتغالزایی می گردد.

وی با اشاره به سال تولید ملی، حمایت از كار و سرمایه ایرانی اظهار كرد: احیاء ظرفیت های خالی بخش تعاون گامی مهم در جهت تحقق شعار مقام معظم رهبری است.

وی با اشاره به فرمایش مقام رهبری مبنی بر تحقق سهم 25 درصدی بخش تعاون در اقتصاد كشور تا پایان افق 20 ساله، مشاركت تمام مدیران بخش های مختلف اقتصادی را در این حوزه ضروری دانست.

وی با بیان اینكه 71 درصد تعاونی های استان فعال و 29 درصد تعاونی ها نیز در دست اجرا هستند گفت: در حال حاضر هزار و 958 تعاونی فعال در استان وجود دارند.

مدیركل تعاون، كار و رفاه اجتماعی استان با بیان اینكه حدود 50 درصد جمعیت استان، عضو تعاونی هستند گفت: اكنون 706 هزار و 245 نفر در هزار و 402 تعاونی فعال عضویت دارند.

وی خاطرنشان كرد: اكنون سه تا پنج میلیون تومان تسهیلات به مشاغل خانگی، 40 تا 100 میلیون تومان به بخش صنایع و معادن و 10 تا 20 میلیون تومان نیز به بخش كشاورزی پرداخت می شود.

وی با بیان اینكه فعال كردن تعاونی های غیرفعال، نیاز به سرمایه كمتری دارد اظهار كرد: در سال جاری بانك توسعه تعاون بالغ بر سه میلیارد تومان به 14 واحد تولیدی و360 میلیارد تومان به پنج تعاونی بخش توزیع پرداخت كرده است.

وی با اشاره به اینكه تاكنون افزون بر 3/3 میلیارد تومان به 19 تعاونی پرداخت شده است افزود: بانك كشاورزی در سال جاری، تسهیلات مهر كشاورزی به متقاضیان پرداخت می كند.

وی با اشاره به اینكه جامعه هدف مهر كشاورزی، بخش كشاورزی و روستاییان هستند تصریح كرد: فارغ التحصیلان كشاورزی با ثبت نام در تعاونی مهر كشاورزی می توانند از این تسهیلات بهره مند شوند.

اسدی بهره مندی مهر كشاورزی امسال را هفت درصد بیان كرد و گفت: دوره باز پرداخت مهر كشاورزی پنج تا 15 سال است.

وی همچنین حوزه كشاورزی را بهترین فرصت و پتانسیل استان بیان كرد و گفت: هدایت درست منابع آبی، سبب ایجاد اشتغال پایدار می گردد.

وی افزود: تشكیل تعاونی مهر كشاورزی، مهاجرت معكوس فارغ التحصیلان كشاورزی از شهر به روستا را بدنبال دارد.

وی در زمینه بنگاه های زود بازده اظهار كرد: تاكنون هزار و 400 میلیارد تومان به استان اختصاص داده شده است و در همین راستا بالغ بر 650 میلیارد تومان هزینه شده است.

مهندس اسدی ضمن تاكید بر استفاده از تسهیلات بانك كشاورزی گفت: با استفاده از تسهیلات بانك كشاورزی زمینه رشد استان فراهم می گردد.

وی همچنین در زمینه تعاونی مسكن مهر و كشاورزی نیز گفت: تعاونی مسكن سبب خانه دار شدن تعداد زیادی افراد فاقد مسكن شده است و تشكیل تعاونی روستایی زمینه مشاركت دولت در این تعاونی ها را فراهم كرده است.

وی اظهار كرد: سیاست دولت در بخش روستاها، مشاركت تمام روستایی ها در تعاونی هاست.

وی یادآور شد: تشكیل تعاونی صیادان در قشلاق، زریوار و سد شهید كاظمی سبب بالا رفتن عملكرد بخش كشاورزی در قالب تعاونی شده است.

مهندس اسدی با اشاره به اینكه این رویكرد سبب شده تعاون نقش مهمی در اقتصاد استان ایفاء كند و دهك های پایین جامعه از اقتصاد بهره مند گردند اظهار كرد: برخلاف تصور عده ای كه واحدهای تعاونی تنها مربوط به بخش تعاون است همه مدیران ادارات اقتصادی باید در این حوزه تعاون را یاری دهند.ك/2

7352/533