۱۸ شهریور ۱۳۹۱، ۲۰:۴۹
کد خبر: 80314686
T T
۰ نفر
دانشمند جوان ايراني موفق به دريافت جايزه اسماعيل ساماني در تاجيكستان شد

دوشنبه- 'رضا اميني نجف آبادي' دانشمند جوان ايراني موفق به دريافت مهمترين‌ جايزه علمي دانشمندان جوان تاجيكستان تحت نام 'اسماعيل ساماني' شد.

به گزارش ایرنا، این جایزه روز شنبه توسط 'رقیه قربان آوا' معاون نخست وزیر تاجیكستان در مراسمی كه با همین هدف و برای اهدای این جایزه به دانشمندان برتر تشكیل شد، به دانشمند ایرانی اهدا گردید.

مبلغ این جایزه دو هزار دلار است و بیشتر به دانشمندان جوانی كه در رشته‌های گوناگون علمی در تاجیكستان اختراعاتی ‌را به ثبت رسانده‌ باشند‌، اعطا می شود.

امینی كه متخصص و پژوهشگر رشته متالورژی‌ است، نخستین تبعه خارجی محسوب می شود كه جایزه علمی‌ اسماعیل سامانی ‌را در تاجیكستان دریافت می كند.

وی مدت چهار سال است كه در این كشور زندگی می كند و در این مدت در آكادمی علوم تاجیكستان دوره دكترا را در رشته متالورژی به پایان برده و پنج اختراع علمی ‌را در اداره ثبت اختراعات علمی‌ این كشور ثبت كرده ‌است.

نامبرده بیشتر در باره خوردگی فلزات و شیوه های محافظت از آنها پژوهش می كند و تاكنون دو كتاب در تاجیكستان ‌و آلمان و 54 مقاله علمی در فرانسه، آمریكا، روسیه، لهستان، چك، تاجیكستان، ایران و هند به چاپ رسانده ‌است.

اختراعات او عبارت است از آلیاژ‌های جدید در زیرمجموعه الیاژ‌های گالفان‌ یك و دو كه در برابر خوردگی‌ فلزات مقاومت خوبی دارند و از خراب شدن آهن و فولاد محافظت می كنند.

امینی یكی از مشكلات امروز دنیا در متالورژی را تخریب فلزات و یا مواد عنوان كرد و گفت: همین امر سبب شده تولید ماده ای كه بتواند از خرابی‌ فلزات محافظت كند، بیش از پیش به عنوان یك ضرورت مورد توجه قرار گیرد.

این دانشمند جوان ایرانی افزود: طی چهار سال تحصیل در آكادمی علوم تاجیكستان توانسته است با كمك اساتید تاجیك به ویژه پروفسور 'عزت الله غنیف' استاد راهنمای فعالیت های‌ علمی خود 'قدم در حل این مشكل' بردارد و به پیشرفت علم در جهان كمك كند.

امینی، اكنون در مقطع فوق دكترانتوری كه در استاندارد انگلیس معادل فوق دكترا محسوب می شود، قدم گذاشته و به پژوهش‌های خود در تاجیكستان ادامه می دهد.

وی با بیان اینكه در تاجیكستان در زمینه آلومینیوم كار‌های زیادی انجام شده است، تاكید كرد: علاوه بر ادامه كارهای علمی و عملی خود در این كشور قصد دارد دانسته های علمی خود را به دیگر علاقمندان انتقال دهد.

وی با اشاره به آنكه تاجیكستان در علم متالورژی به ویژه در زمینه آلومینیوم از ایران جلوتر‌ است، گفت: با وجودی كه تاجیك ها هم اكنون فناوری تولید آلومینیوم خالص ‌را دارند، اما ایران تازه در حالی دستیابی به این فناوری است.

این دانشمند ایرانی با بیان اینكه اساتید تاجیك به لحاظ فعالیت در زمان شوروی سواد علمی و تجارب لازم در این بخش ‌را دارند، تصریح كرد: اساتید تاجیك می توانند‌ دانشجویان ‌را به سمت پیشبرد علم هدایت كنند.

امینی در كنار پژوهش‌های خود در زمینه متالورژی ‌به برنامه سازی‌ رایانه نیز علاقه دارد و در طول تحصیل توانسته یك برنامه رایانه ای برای ترجمه متون فارسی به سریلیك و برعكس تهیه كند.

آساق**1558**1368**
۰ نفر