به گزارش پژوهشگاه فناوری های نوین علوم زیستی جهاددانشگاهی – ابن سینا، دكتر' لادن گیاهی ' یادآور شد كه حدود 50 تا 70 درصد از مبتلایان به سندرم تخمدان پلی كیستیك، چاق هستند. به علاوه مقاومت به انسولین، هیپرانسولینی، دیابت نوع دو، اختلال چربی های خون و فشارخون بالا به همراه افزایش وزن از نشانه های مهم این سندرم است.
این متخصص تغذیه ادامه داد:مصرف بدون كنترل و بیش از حد منابع كربوهیدرات ها (انواع نان های سفید، بیسكوئیت، شیرینی و برنج سفید) بدون احساس سیری كامل از شكایت های شایع زنان مبتلا به سندرم تخمدان پلی كیستیك است.
وی افزود: بالا رفتن ناگهانی و شدید هورمون انسولین باعث ذخیره چربی در سلولها می شود بنابراین پایین نگه داشتن سطح انسولین می تواند به كاهش وزن تدریجی و بهبود نشانه های این بیماری كمك كند.
وی توصیه كرد كه مبتلایان به این بیماری نباید هرگز به فكر حذف كامل منابع غذایی كربوهیدراتی از برنامه غذایی خود باشند . انرژی پایه و مورد نیاز بدن فرد مبتلا به سندرم تخمدان پلی كیستیك نیز باید مانند سایر افراد از كربوهیدرات ها تامین شود، اما نكته مهم، نوع، مقدار و تركیب كربوهیدرات های دریافتی است. استفاده از رژیم های پر پروتئین و كم كربوهیدرات برای مبتلایان به این سندرم به هیچ وجه توصیه نمی شود.
دكتر گیاهی تاكید كرد: مبتلایان به این بیماری نباید كمتر از 3 ساعت بین وعده های اصلی غذا و میان وعده ها فاصله بگذارند و هرگز وعده شام را به طور كامل حذف كنند .
وی جایگزین كردن سبزی های نشاسته ای را با سبزیجات غیر نشاسته ای و استفاده از نان و ماكارونی سبوسدار را در رژیم غذایی مبتلایان به این سندرم مفید دانست و افزود: استفاده از میوه های تازه یا یخ زده به جای آب میوه های صنعتی و مصرف غلات بدون شكر و حاوی فیبر بالا در وعده صبحانه برای مبتلایان به این بیماری مفید است.
این عضو تیم تخصصی مركز فوق تخصصی ابن سینا اظهار داشت : بهتر است مبتلایان به این بیماری وعده های اصلی غذا را كوچك و به ازای آن از میان وعده هایی چون سالاد سبزی ها ، حبوبات، ماست كم چرب وگردو استفاده كنند.
وی افزود: درج عبارت های بدون قند و بدون چربی بر محصولات غذایی دلیل مناسب بودن آنها برای مصرف نیست، همچنین نوع چربی و روغن دریافتی نیز در مبتلایان به این بیماری بسیار مهم است.
سندرم تخمدان پلی كیستیك یكی از مهم ترین دلایل ناباروری زنان است . این بیماری در 6 تا 10 درصد از دختران و زنان مشاهده می شود.
این اختلال می تواند از زمان بلوغ آغاز شود، اما غالبا در دوره جوانی مشاهده می شود. علت اصلی بروز این بیماری مشخص نیست و درمان قطعی شناخته شده ای نیز برای آن وجود ندارد اما با اصلاح شیوه زندگی به ویژه كنترل تغذیه و برخی درمان های دارویی می توان آن را كنترل كرد.
علمی **1354**1581
عضو مركز فوق تخصصي درمان ناباروري ابن سينا:
برنامه غذايي صحيح در كنترل سندرم تخمدان پلي كيستيك بسيار موثر است
۱ مهر ۱۳۹۱، ۱۳:۴۳
کد خبر:
80334755
تهران - عضو تيم تخصصي مركز فوق تخصصي درمان ناباروري و سقط مكرر ابن سينا در مورد نقش تغذيه در كنترل سندرم تخمدان پلي كيستيك گفت : داشتن يك برنامه غذايي صحيح در كنترل سندرم تخمدان پلي كيستيك بسيار موثر است.