به گزارش خبرنگار اقتصادی ایرنا، 'محسن خجسته مهر' روز یكشنبه در نشستی خبری اضافه كرد: بر اساس برآوردهای اولیه، باید 71 میلیارد دلار سرمایه گذاری در میدان گازی پارس جنوبی انجام شود كه تاكنون 41 میلیارد دلار از این مبلغ محقق شده است.
وی از افزایش تولید نفت و گاز در سال 90 نسبت به سال 89 خبر داد و گفت: تولید نفت در سال گذشته 20 درصد و تولید گاز 22 درصد افزایش یافته است.
معاون برنامه ریزی و نظارت بر منابع هیدروكربوری وزیر نفت از امضای قرارداد سه میدان مشترك نفت و گاز به ارزش هفت میلیارد دلار در آینده نزدیك خبر داد و افزود: اكتشاف در میادین نفت و گاز هیچگاه پایان یافته تلقی نمی شود، زیرا اكتشاف در میادین مرزی و اطراف میادین مشترك همچنان در حال انجام است.
وی تاكید كرد: تمامی اكتشاف ها در بخش دریایی و 67 درصد اكتشاف ها در بخش خشكی به نواحی مرزی تعلق دارد.
به گفته خجسته مهر، در سال گذشته 12 مخزن نفت و گاز كشف شد كه بر اساس آن، 9 میلیارد بشكه معادل نفت خام به مخازن نفت و گاز درجا اضافه شده است كه این حجم بدون احتساب نفت درجای كشف شده در دریای خزر است.
وی، حجم نقت درجای میدان سردار جنگل را 2 میلیارد بشكه عنوان كرد و گفت: سكوی این میدان در حال جابجا شدن برای استقرار در موقعیت جدید برای توصیف و اكتشاف است.
وی افزود: در سال گذشته حداكثر مقدار تولید گاز با احتساب تزریق به میادین نفتی، 720 میلیون متر مكعب گاز در روز بوده كه 112 میلیون متر مكعب به میادین تزریق شده است.
معاون وزیر نفت در امور برنامه ریزی و نظارت بر منابع هیدروكربوری، تعداد دكل های فعال سال 89 در میادین مشترك را 26 دستگاه ذكر كرد و گفت: تعداد این دستگاه ها در سال گذشته به 50 دستگاه رسیده است كه نشان می دهد فعالیت در این میادین به دو برابر افزایش یافته است.
وی ادامه داد: وزارت نفت بر اساس سیاست های ابلاغی رهبر معظم انقلاب، سند چشم انداز، قوانین مجلس شورای اسلامی و قانون برنامه پنجم توسعه فعالیت های خود را دنبال می كند كه به دلیل اقتصادی بودن این فعالیت ها باید دانش بنیان باشد و برای تحقق اهداف حتما باید كاری جهادی انجام شود.
به گفته وی، حفظ جایگاه در اوپك، حداكثر برداشت در میادین مشترك، دستیابی به دانش فنی توسعه صنعت نفت، افزایش ضریب بازیافت، تجارت گاز و فرآورده های نفتی، افزاش ظرفیت پالایشی، تكمیل زنجیره پائین دستی از جمله اولویت های صنعت نفت است.
معاون برنامه ریزی و نظارت بر منابع هیدروكربوری وزارت نفت، با اشاره به این كه، در سال گذشته سه میلیون تن به ظرفیت نصب شده صنعت پتروشیمی كشور اضافه شد، گفت: هم اكنون ظرفیت نصب شده در صنعت پتروشیمی 54 میلیون تن است كه باید به بیش از 100 میلیون تن برسد.
وی اضافه كرد: بر اساس برنامه پنجم توسعه ظرفیت تولید نفت خام باید به 5.6 میلیون بشكه در روز برسد كه ظرفیت میادین مشترك در این افزایش تولید تاثیر خواهد داشت.
به گفته خجسته مهر، تولید گاز نیز تا پایان برنامه پنجم توسعه باید به یك هزار و 480 میلیون متر مكعب در روز (دو برابر تولید كنونی) برسد.
معاون وزیر نفت اضافه كرد: بر اساس این برنامه تولید از میادین مشترك نفتی باید به چهار برابر و میادین مشترك گازی به 3.5 برابر تولید كنونی افزایش پیدا كند و در مقابل هدر رفت گازهای همراه كه اكنون اتفاق می افتد باید به یك پنجم حجم كنونی كاهش یابد.
وی اظهار كرد: فعالیت های اجرایی این برنامه به 200 میلیارد دلار سرمایه گذاری نیاز دارد.
خجسته مهر تصریح كرد: علاوه بر بخش های بالادستی صنعت نفت و گاز، در بخش های پایین دستی نیز باید ظرفیت پالایش نفت كشور به 2.5 میلیون بشكه و ظرفیت پالایشگاه گازی به یك هزار و 211 میلیون متر مكعب برسد و همچنین برنامه های كیفی بهینه سازی در پالایشگاه های كشور اجرایی شود.
وی ادامه داد: بر اساس این برنامه، در بخش پالایش و پخش 22 هزار میلیارد تومان، در صنعت پتروشیمی 48 هزار میلیارد تومان و در بخش گاز نیز 43 هزار میلیارد تومان سرمایه گذاری خواهد شد.
اقتصام**9189**1594
معاون وزير نفت خبر داد؛
هشت فاز ميدان گازي پارس جنوبي تا پايان سال آينده به توليد مي رسد
۲ مهر ۱۳۹۱، ۱۴:۰۲
کد خبر:
80336508
تهران - معاون برنامه ريزي و نظارت بر منابع هيدروكربوري وزارت نفت گفت: هشت فاز ميدان گازي پارس جنوبي تا پايان سال آينده به توليد مي رسد كه اين فازها 250 ميليون متر مكعب به توليد گاز كشور اضافه مي كنند.