۱۲ مهر ۱۳۹۱، ۱۳:۱۴
کد خبر: 80353271
T T
۰ نفر
رشته تخصصي 'راوي دفاع مقدس' در دانشگاه ها ايجاد مي شود

تهران - رييس پژوهشگاه دفاع مقدس گفت: با موافقت وزارت علوم، تحقيقات و فناوري، رشته تخصصي در دانشگاه ها به منظور تربيت راوي دفاع مقدس در سال هاي آينده ايجاد مي شود.

به گزارش خبرنگار اجتماعی ایرنا، سردار 'هادی مراد پیری' روز چهارشنبه در نشست معاونان آموزشی وزارت بهداشت، افزود: همچنین رشته های جغرافیا و دفاع مقدس، ادبیات دفاع مقدس و صنعت و دفاع مقدس در مقطع كارشناسی ارشد در حال نهایی شدن است كه از سال آینده به دانشگاه ها برای تدریس ابلاغ می شود.

وی ادامه داد: مركز بزرگ دایرة المعارف دفاع مقدس نیز در حال طراحی است كه جایگاه فعالیت پزشكان در این حوزه تعیین شده است؛ در این مركز آثار مرتبط با موضوع دفاع مقدس، ثبت و ضبط می شود.

رییس پژوهشگاه دفاع مقدس خاطرنشان كرد هم اكنون سه میلیون برگ سند مرتبط با دفاع مقدس در مركز ملی اسناد وجود دارد كه متناسب با زمینه نیاز افراد در اختیار آنان قرار می گیرد.

سردار پیری در ادامه به تدریس درس 'آشنایی با ارزش های دفاع مقدس' در دانشگاه ها اشاره كرد و گفت:این درس طی دو واحد درسی در دانشگاه های علوم پزشكی كشور به صورت علمی و نهادینه شده ارایه می شود.

وی افزود: از زمان تاسیس این پژوهشگاه در سال 86 تاكنون ، 340 هزار دانشجو با موفقیت این واحد درسی را سپری كردند و طی سال گذشته نیز حدود 88 هزار و 93 دانشجو این واحد درسی را دربخش دانشگاه های دولتی گذراندند.

رییس پژوهشگاه دفاع مقدس اظهار داشت:از سال گذشته نیز یك هزار و 826 دانشجو در 22 دانشگاه علوم پزشكی با موفقیت نمره قبولی این درس را كسب كردند.

سردار پیری با مقایسه آمار تعداد دانشجویان دانشگاه های علوم پزشكی و سایر دانشگاه در زمینه قبولی در واحد درسی آشنایی با ارزش های دفاع مقدس گفت: دو هزار و 62 كلاس در دانشگاه های دولتی و آزاد به منظور تدریس این درس برگزار شد درحالیكه دانشگاه های علوم پزشكی 53 كلاس درس در زمینه تدریس این درس را به خود اختصاص دادند.

وی با بیان اینكه دو عامل اساسی انقلاب و جنگ موجب تحول در كشور می شود گفت: براین اساس پس از جنگ بسیاری از علوم به مرحله آزمایش گذاشته شده، رشته های جدید به وجود آمده و برخی از رشته ها نیز حذف شده است.

رییس پژوهشگاه دفاع مقدس اضافه كرد:مهم ترین وظیفه پژوهشگاه دفاع مقدس احصای اطلاعات و تجارب هشت سال دفاع مقدس و انتقال آن به نسل های آینده است.

سردار پیری با بیان اینكه این پژوهشگاه دارای اساسنامه مصوب، هیات امنا و 14 گروه علمی و پژوهشی است، گفت: تمام گروه های علمی و پژوهشی در حوزه های مختلف دانشگاهی از جمله بهداشت به فعالیت می پردازند.

وی اضافه كرد: در حوزه های تخصصی نیز سعی شده تا متناسب با رشته های خاص، كتاب دفاع مقدس در دو بخش عمومی و تخصصی به دانشجویان ارایه شود.

رییس پژوهشگاه دفاع مقدس یادآور شد: واحد درسی آشنایی با ارزش های دفاع مقدس، حداكثر در 10 جلسه ارایه می شود و بقیه مطالب به صورت اردویی یعنی بازدید از باغ موزه ها و مناطق جنگی به دانشجویان ارایه خواهد شد.

سردار پیری با اشاره به پیشینه تشكیل پژوهشگاه دفاع مقدس گفت: ستاد كل نیروهای مسلح این پژوهشگاه را در سال 86 راه اندازی كرد و هم اكنون این پژوهشگاه دارای هیات امنای و شورای راهبردی است.

اجتمام**9105/9185