۱۲ مهر ۱۳۹۱، ۱۵:۰۱
کد خبر: 80353627
T T
۰ نفر
اختلال ديد شبانه ، نشانه آب سياه است

تهران - يك فوق تخصص چشم گفت :اختلال ديد شبانه، نشانه مهم ابتلاء به آب سياه است و اغلب مبتلايان به آب سياه در مراحل پيشرفته اين بيماري متوجه بيماري خود مي‌شوند.

به گزارش انجمن چشم پزشكی ایران ، دكتر نوید نیلفروشان افزود : در بیماری گلوكوم(آب سیاه) ابتدا دید محیطی كم می‌شود و به تدریج به كاهش دید مركزی می انجامد.

وی ادامه داد: دید بسیاری از افراد در شب دچار اختلال می‌شود ولی در اكثر موارد تا مراحل پیشرفته كه دید مركزی كم می شود افراد متوجه بیماری خود نمی شوند.

نیلفروشان اظهار داشت :در مطالعه ای مشخص شده 50 درصد مبتلایان به بیماری آب سیاه از بیماری خود اطلاع نداشته اند.

وی با اشاره به نتایج مطالعات انجام شده درباره گلوكوم در برخی شهرهای كشور گفت: در این تحقیقات مشخص شده كه حدود 1 تا 2 درصد از افراد بالای 40 سال دچار این بیماری می‌شوندكه این آمار با سایر كشورها مطابقت دارد.

نیلفروشان ادامه داد: در نوع شایع بیماری آب سیاه كه ' گلوكوم زاویه باز ' نامیده می شود تفاوتی در میزان شیوع میان زنان و مردان وجود ندارد اما در گلوكوم زاویه بسته كه شیوع كمتری دارد، زنان 3 تا 4 برابر بیشتر از مردان مبتلا می‌شوند.

این جراح و متخصص بیماری‌های چشم با اشاره به اینكه گلوكوم معمولا در افراد بالای 40 سال بروز می كند، گفت : لازم است هر فردی پس از رسیدن به سنین بالاتر، سالانه دو تا سه مرتبه برای انجام معاینه به چشم پزشك مراجعه كند.

استادیار دانشگاه علوم پزشكی تهران گفت: عامل ژنتیك نقش مهمی در این بیماری دارد و عوامل محیطی و تغذیه‌ای نقش چندانی در بیماری آب سیاه ندارند؛ با این حال فرد ممكن است فرد به طور ثانویه مانند اصابت ضربه ای شدید به چشم و یا استفاده از داروهای كورتون دار در معرض ابتلاء به این بیماری قرار گیرد. احتمال ابتلای افراد دیابتی یا مبتلا به تیروئید به آب سیاه نیز وجود دارد .

وی تجویز قطره در مراحل اولیه بیماری، لیزر درمانی و عمل جراحی برای بهبود آب سیاه را به عنوان سه راهكار درمانی این بیماری عنوان كرد.

بیست و دومین كنگره سالیانه انجمن چشم پزشكی ایران از تاریخ 8 تا 11 آبان ماه 1391 در مركز همایش های رازی و با همكاری گروه چشم پزشكی و مركز تحقیقات چشم بیمارستان حضرت رسول اكرم (ص) برگزار می شود.

علمی **1354**1544
۰ نفر