۱۳ مهر ۱۳۹۱، ۱۳:۵۱
کد خبر: 80354984
T T
۰ نفر
علوم انساني بايد با عقل گرايي معتدل، متحول شود

قم ـ رييس قوه قضاييه تاكيد كرد: علوم انساني بايد با عقل گرايي معتدل، متحول و اسلامي شود و دراين روند مراجعه به كتاب و سنت يك اصل است.

به گزارش ایرنا، آیت الله 'صادق آملی لاریجانی' روز پنجشنبه در قم در 'مراسم افتتاحیه دانشگاه قرآن و حدیث' رابطه عقل و نقل را یكی از مسایل مهم در فهم كتاب خدا و معارف اهل بیت(ع) ذكر كرد و افزود: در طول تاریخ در این زمینه افراط های زیادی شده است و عده ای عقل و عده دیگری نقل را نفی می كردند اما باید از عقل گرایی معتدل دفاع كرد.

وی گفت: عقل هیچگاه راه را برای مراجعه به معارف قرآنی و اهل بیت(ع) نمی بندد زیرا این معارف از سرچشمه مطلق و عالم عالی نازل شده است.

آملی لاریجانی ضمن انتقاد از گرایش سكولاریستی تصریح كرد: این گرایش كه در میان روشنفكران بیشتر به چشم می خورد عقل بشری را حلال مشكلات دانسته و دین را منحصر به رابطه فرد با خدا می دانند و این نوعی افراط در عقل گرایی است.

وی اخباری گری را به معنای افراط در نقل دانست و افزود: آنان با نفی عقل، آن را محصور به عقل خالی از اوهام كردند كه از دسترس بشر خارج است.

آملی لاریجانی معنویت را نیاز امروز جهان معرفی كرد و ادامه داد: بشر امروز راههای مختلف را با انفجار اطلاعات و عقل خود پیموده است و از كثرت تعلقات و توجهات مادی سرخورده شده و اكنون تشنه معارف حقه است.

وی ادامه داد: قرآن كریم و معارف اهل بیت(ع) به عنوان شرح و تفسیر آن امروز ناجی بشر است و او را به قله های كمال می رساند.

آملی لاریجانی اضافه كرد: برای فهم كتاب خدا باید به روایات ائمه(ع) مراجعه كرد و این مراجعه صرفا در احكام شرعی نیست بلكه در باب انسان شناسی، امام شناسی، قرآن شناسی، اخلاق، توحید و معاد نیز می تواند حلال مشكلات باشد.

دانشگاه قرآن و حدیث امروز پنجشنبه با حضور آیات آملی لاریجانی، رییس قوه قضاییه و محمد محمدی ری شهری، رییس این دانشگاه و جمعی از طلاب، دانشجویان و پژوهشگران آغاز بكار كرد.

'دانشگاه قرآن و حدیث' از موسسات آموزش عالی غیر دولتی است كه از سال 1378 با مجوز شورای عالی انقلاب فرهنگی در قالب دانشكده علوم حدیث فعالیت خود را آغاز كرد و امروز با مجوز رسمی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری با نام دانشگاه قرآن و حدیث به فعالیت خود ادامه می دهد.

هدف از تاسیس این دانشگاه، بسط و گسترش دانش های حدیثی، انسجام بخشیدن به آموزش های حدیثی، تربیت استادان و پژوهشگران علوم قرآن و حدیث و ایجاد ارتباط میان تحصیلات حوزوی و دانشگاهی در زمینه قرآن و حدیث است.ك/2

569 / 380/