۱۳ مهر ۱۳۹۱، ۱۳:۵۸
کد خبر: 80355003
T T
۰ نفر
يك منطقه نمونه گردشگري تا پايان امسال در املش مشخص مي شود

املش - مديركل ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري گيلان گفت: براي پيشرفت درصنعت گردشگري املش بايد يكي از دو منطقه نمونه گردشگري در اين شهرستان تا پايان امسال تعيين و تكليف شود.

به گزارش ایرنا، 'امید عزیزی' روز پنجشنبه در آیین افتتاح چهاردهمین نمایندگی اداره میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری در املش افزود: توسعه مناطق گردشگری و افتتاح این نمایندگی در راستای اجرای 10برنامه تحول اداری دولت در این استان انجام شده است.

وی با اشاره به ثبت بیش از یكهزار اثر ملی در گیلان بیان كرد: املش در زمینه آثار به ثبت رسیده ملی جزو شهرستان های مهم استان گیلان است و تاریخ مردم و بزرگان آن برای ما حائز اهمیت است.

وی با بیان اینكه بناها و آثار باستانی و فرهنگی هر شهرستان تمدن آن شهر محسوب شده و به نوعی آموزش برای همگان است، گفت: املش ظرفیت خوبی برای پیشرفت در صنعت گردشگری دارد و انتظار داریم با بازگشایی این نمایندگی گام های مهمی برای توسعه آن برداشته شود.

وی در ادامه با اشاره به اهمیت حفظ آثار تاریخی و صنایع دستی در استان خاطرنشان كرد: بدون شك توسعه صنعت گردشگری به رشد اقتصادی منطقه می انجامد لذا به همین خاطر باید جایگاه صنعت گردشگری را به خوبی تبیین كنیم.

عزیزی ادامه داد: در نیمه نخست امسال رتبه اول گردشگری و رتبه سوم ماندگاری گردشگر را در كشور كسب كردیم كه اگر خط ریلی استان نیز راه اندازی شود شاهد مسافران بیشتری در گیلان خواهیم بود.

به گفته وی، باید در این خصوص طرح های زیرساختی در استان جزو طرح های اولویت دار باشد.

مدیركل میراث فرهنگی گیلان در ادامه با اشاره به توسعه بخش صنایع دستی در استان افزود: در سال گذشته 9هزار و800نفر از هنرمندان صنایع دستی در گیلان شناسایی و شناسنامه دار شده و 12میلیارد تومان نیز با سود چهار درصد به آنان پرداخت شده است.

فرماندار املش نیز در ادامه این مراسم گفت: این شهرستان از مناطق بسیار قدیمی ماندگار در تاریخ است و تمدن بسیار غنی دارد.

'مهدی جعفری' افزود: این فرهنگ و تمدن در آداب، معاشرت و سبك زندگی و خط و مشی مردم این شهرستان به وضوح دیده می شود كه وجود آثار تاریخی و باستانی این منطقه نشان دهنده این ادعاست.

وی افزود: تمدن یك شبه به وجود نمی آید بلكه بابت حفظ تمدن، خون دلها خورده شده كه باید در حفظ و حراست از این آثار بسیار ارزشمند تلاش كرد.

امام جمعه املش نیز در این مراسم، صنایع دستی و میراث فرهنگی هر شهرستان را هویت مردم آن منطقه دانست و افزود: نباید طوری عمل شود كه این آثار از بین برود.

حجت الاسلام احمدطیبی از اداره كل میراث فرهنگی استان خواست، برای حفظ و حراست از آثار تاریخی ارزشمند در مناطق بالا دست املش كه جزو گنجینه های این شهرستان محسوب می شود اهتمام بیشتری بورزد.

شهرستان املش با بیش از47هزارنفرجمعیت درشرق مركزگیلان واقع شده است.ك/2

7291/ 603