به گزارش روز سه شنبه ایرنا از وزارت نیرو،'محمد بهزاد'، در آیین گشایش نخستین كنفرانس انرژی بادی ایران، اظهار داشت: وزارت نیرو در سال تولید ملی و حمایت از كار و سرمایه ایرانی برای احداث 9/736 مگاوات واحد جدید انرژی های نو و تجدیدپذیر برنامه ریزی كرده است.
وی این واحدها را شامل 2/45 مگاوات نیروگاه خورشیدی، 5/67 مگاوات نیروگاه بادی، پنج مگاوات نیروگاه زمین گرمایی، 2/3 مگاوات نیروگاه زیست توده، 13 مگاوات نیروگاه برقابی كوچك و 600 مگاوات نیروگاه تولید پراكنده برشمرد.
بهزاد اظهار داشت: براساس برنامه ریزی های صورت گرفته، قرار است 7/640 مگاوات از مجموع این نیروگاه ها با سرمایه گذاری بخش خصوصی احداث شود.
وی سپس با اشاره به برخی قوانین و فرصت های حمایتی مناسب كه برای فعالان این حوزه به تدریج فراهم شده و در حال تشكیل است، گفت: نصب پنج هزار مگاوات نیروگاه تجدیدپذیر در قانون برنامه پنجم توسعه هدفگذاری شده كه از این میزان چهار هزار و 500 مگاوات آن برای توسعه نیروگاه های بادی در نظر گرفته شده است.
این مقام مسئول ادامه داد: چنانچه 250 مگاوات از این ظرفیت را مربوط به طرح های سازمان توسعه برق ایران و كمتر از 350 مگاوات را مربوط به سانا بدانیم كه بنا به ضرورت ها و برای تحریك اولیه باید از طرف دولت عملیاتی شود، می توان گفت در پنج سال آینده حدود چهار هزار مگاوات بازار برای توسعه بخش خصوصی وجود خواهد داشت.
وی با بیان اینكه هیات وزیران در آبان ماه 87 قیمت جدید خرید برق از نیروگاه های تجدیدپذیر غیردولتی (شامل نیروگاه های بادی) را تا 1300 ریال به ازای هر كیلووات ساعت افزایش داد، گفت: در این مصوبه تعدیل نرخ در سال های آینده با توجه به تورم و تغییر برابری نرخ یورو در مقابل ریال مورد تایید و تصویب قرار گرفت و این در حالی است كه به تازگی مطابق آیین نامه بند 'ب' ماده 133 قانون برنامه پنجم كه به وزارت نیرو ابلاغ شده است، امكان خرید برق حاصل از نیروگاه های تجدیدپذیر به قیمت های بالاتر نیز فراهم شده است.
معاون وزیر نیرو همچنین اظهار داشت: به منظور حل مشكلات نقدینگی و تامین مبلغ پیش خرید برق تجدیدپذیر به صورت تضمینی از بخش غیر دولتی، بنا به پیشنهاد وزارت نیرو لایحه دریافت عوارض برق تجدیدپذیر از سوی دولت و رییس جمهوری تصویب شده و برای سیر مراحل نهایی به مجلس رفته است.
وی افزود: بر اساس این لایحه وزارت نیرو موظف است افزون بر دریافت بهای برق، به ازای هر كیلووات ساعت برق فروخته شده مبلغ 20 ریال به عنوان عوارض برق تجدیدپذیر در قبوض مربوط درج و از مشتركان برق كه خارج از الگوی مصرف تعیین شده مصرف میكنند، دریافت كند.
بهزاد ادامه داد: از طرف دیگر با توجه به دلایل ذكر شده و برای استفاده بهینه از فرصتهای استفاده از انرژی بادی در كشور، لزوم تهیه یك برنامه بلندمدت و جامع در این حوزه غیرقابل انكار است.
وی افزود: وزارت نیرو افزون بر راه اندازی خطوط و نصب توربین های سایز متوسط، هم اكنون در حال تلاش برای كسب دانش طراحی و راه اندازی خط تولید توربین های بادی مگاواتی در ایران است تا فناوری انرژی بادی در ایران توسعه یابد و به این ترتیب قیمت تمام شده تجهیزات توربین های بادی كاهش یافته و منافع همه طرف ها به طور درازمدت تامین شود.
معاون وزیر نیرو در امور برق و انرژی سپس با بیان اینكه در سال های اخیر بازار انرژی های تجدیدپذیر به سرعت در حال توسعه و پیشرفت بوده است، اظهار داشت: انرژی های تجدیدپذیر در سال 2011 بیش از 16 درصد از مصرف نهایی انرژی جهانی را تامین كرده و تا پایان سال 2011، مجموع ظرفیت جهانی توسعه یافته این منابع به میزان یكهزار و 360 گیگاوات رسیده است.
بهزاد عنوان كرد: هم اكنون بیش از 238 هزار مگاوات نیروگاه بادی در سراسر جهان نصب شده كه بیش از 17 درصد از ظرفیت تجمعی نصب شده آنها تنها در طی سال 2011 اتفاق افتاده است.
به گفته وی، این صنعت در سال های اخیر به طور متوسط سالانه حدود 40 درصد رشد كرده كه یكی از رشدهای سریع صنعت در بخش انرژی جهان است.
معاون وزیر نیرو با بیان اینكه در زمان حاضر تقریباً 86 درصد از انرژي مورد نیاز جهان توسط زغال سنگ، گاز طبیعي و نفت خام تامین مي شود، گفت: مصرف این سوخت ها موجب تشدید اثر گلخانه اي در اتمسفر زمین می شود و دامنه مشكلات سوخت های فسیلی تنها محدود به مسایل اقتصادی همچون وابستگی شدید اقتصادی دولت ها به انرژی فسیلی و افزایش قیمت انرژی نیست.
وی ادامه داد: مشكلات زیست محیطی ناشی از مصرف انرژی های فسیلی موجب گرمایش جهانی و آلودگی منطقه ای، بروز خشكسالی های گسترده، باران های اسیدی و جهش های اكولوژیك، تخریب جنگل ها، تغییرهای آب و هوایی و تولید زیاد از حد گاز CO2 شده است كه همگان به پیامدهای گسترده آن آگاه هستند.
نخستین كنفرانس انرژی بادی ایران امروز (سه شنبه) از سوی انجمن علمی انرژی بادی ایران به مدت دو روز در محل حوزه ستادی وزارت نیرو آغاز به كار كرد.
اقتصام**2021**1601
بهزاد خبر داد:
ايجاد بيش از 700 مگاوات نيروگاه هاي تجديدپذير در سال جاري
۱۸ مهر ۱۳۹۱، ۱۵:۲۶
کد خبر:
80362733
تهران-معاون وزير نيرو در امور برق و انرژي از ايجاد بيش از 700 مگاوات ظرفيت جديد توليد انرژي هاي نو و تجديدپذير در سال جاري خبر داد.